Blog Başlık

  • Aralık 27, 2021

    1991 yılında Hogwarts büyücülük okuluna gidenlerden biri de Ronald Bilius Weasley’dir. Biz onu ron Weasley olarak tanırız.  O bir muggle değil, safkan İngiliz sihirbazdır. Altı kardeşten biridir ve büyücülük okuluna gideceği ilk gün Harry Potter ile tanışır. Üstelik onunla aynı vagonda giderler. Ardından zeki bir sihirbaz olan Hermione Granger da kısa süre sonra aralarına katılır. Böylece sekiz seriden oluşan kitaptan uyarlanan filmin ilki başlamış olur. Bu arada bu üçlü büyük bir arkadaşlık kurar ve ayrılmazlar. Bugünkü yazımızda Harry Potter film serisinin ana karakterlerinden biri olan Ron Weasley hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

    Harry Potter Ron Weasley
  • Aralık 24, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Thomas (tomas, tomıs) ve arkadaşları denilince sizin de aklınıza şarkısı geliyor, değil mi? Cevap, evet ise, küçük boyutlu tren oyuncak çeşitlerini sizlerde seviyorsunuz, demektir. Bu oldukça doğal. Çünkü çizgi filmlerinin her bölümü ayrı eğlenceli ve ayrı etkileyicidir. Bu nedenle Thomas ve arkadaşları ülkemizde oldukça popülerdir.

    Yazımızda Thomas ve arkadaşları markasının çocuklara özel olarak ürettiği oyuncak çeşitlerinden özellikleri ve faydalarından bahsedeceğiz. Konuşan tren oyuncaklar ile oynamanın tadını çıkartmak isteyenler, makalenin derinliklerine doğru ilerleyerek bu karakterlerin en popüler ve sevilen oyuncak çeşitlerine göz atabilirler.

    Thomas ve arkadaşları oyuncak
  • Aralık 22, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Oyuncak silah denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Nerf, aslında top, araba ve sesli oyuncakları ile de popülerdir. Bu nedenle çok popüler oldukları için yazımızda silahları arasında en sevilenlerinin üzerinde duracağız. Çok fazla sayıda sevilen silah oyuncağı olduğunun farkındayız. Çünkü Nerf markası, yumuşak mermileri, oyuncakların kalitesi ve çocukları gelişimine olan katkıları gibi birçok konuda sınırları zorluyor ve her ürettiği oyuncağı çok sevdirmeyi başarıyor. Hangisini alacağınız konusunda zorluk çekiyorsanız, oyuncağın özellikleri, kaç yaşa uygun olduğu ve bunun gibi detayları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

    nerf oyuncakları
  • Aralık 21, 2021 Bebek Sağlığı

    Bebek sahibi olmak müthiş bir duygudur. Tarif etmesi zor ve bu duyguyu yaşamak da bir o kadar güzeldir. Ailemize yeni katılan bu minik bedenlere iyi bakmak için çırpınırız adeta. Uykumuzdan, tatillerimizden ve daha birçok şeyden ödün veririz. Yeter ki o sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyüsün diye düşünürken bebek odasına hastalık kokusu yayılır. Nereden geldiğini anlamadan bebek ateşlenir, ağlar, uyumaz ve bunun gibi birçok problem ile karşılaşırız. Bu nedenle bebeklerde ateş düşürmenin doğal yolları hakkında araştırmalar yapmaya başlarız.

    Doğal olan her şey önemlidir. Bebeğimizi nasıl ki ilk altı ay anne sütü ile besliyorsak hasta olduğunda da en doğal ürünleri kullanmak isteriz. İlaç kullanımının yan etkilerinden kaçınmak için elimizden geleni yaparız. İşte bu nedenle uykusuz kalan, yine de sevgili bebeğinin ateşinin düşmesi ve daha fazla ağlamaması için uğraşan ebeveynlerimize, destek olmak için buradayız. İşte bebeklerde görülen ateş problemini düşürmenin doğal yolları ve bebekler ateşli iken yapmamamız gerekenler…

    Bebeklerde ateş düşürmenin doğal yolları
  • Aralık 20, 2021

    Bebek bakımında bezin önemi oldukça büyüktür. Bebeğin tuvalet ihtiyacını karşılamasına yardımcı olmasından çok daha fazla yararı bulunmaktadır. Ancak bu yararları bebeğimize en etkili şekilde kazandırmak için seçimi iyi yapmamız gerekir. Peki, bebek bezi seçimi nasıl olmalı? Piyasada bulunan bebek bezi markaları oldukça fazla olduğu için aralarından seçim yapmak ebeveynleri zorlar. Bizler de buz zorluğa bir son vermek ve bebek bezi seçimini bilinçli bir şekilde yapmanız destek olmak için buradayız.

    bebek bezi seçimi
  • Aralık 20, 2021 Bebek Sağlığı

    Bebeklerde diş çıkarma belirtileri, her bebekte aynı şekilde olmayabilir. Kimi bebek ishal olur kimi ise durmadan ağlar. Ancak ortak noktada buluşunca birkaç belirtinin var olması, bebeğinizin yakında diş sahibi olacağı anlamına gelir. Diş partisi için hazırlık yapmadan önce yazımızı okumanızı ve bebeğinize destek olmak için neler yapabileceğinize göz atmanızı tavsiye ederiz.

    Bebekler doğduğu an itibari ile ilk üç ay uyku, beslenme ve banyo zamanı gibi ihtiyaçları ile geçer. Uyku saatleri daha uzundur ve beslenmeleri de uzun sürebilir. Çünkü minik bedenleri dinlenmeye daha fazla ihtiyaç duyar. Ninnilerde geçen “ uyusan da büyüsün” kısmı da bu yüzdendir. İlk aylar gaz sancıları ve sindirim problemleri gibi sorunlar ile karşılaşılır. Ebeveynler dördüncü ayda daha rahat olacaklarını düşünür ve umut ederler. Ancak sindirim problemleri sona erse de bebeklerde huzursuzluk geçmeyebilir. Bu huzursuzluğun en etkili nedenleri arasında bebeklerde diş çıkarma döneminin yaklaşmış olmasıdır. Bunu fark eden ebeveynler bebelerde diş çıkarma belirtileri hakkında araştırma yapmak ve bu dönemin ne zaman sonlanacağı hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bebeğimizin sağlıklı ve mutlu olması, bizler için her şeyden önemlidir.

    bebeklerde diş çıkarma belirtileri
  • Aralık 20, 2021 Bebekler ile ilgili SSS

    Bebekler ne zaman oturur sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen birçok sayıda ebeveyn var. Bebek bakımı ilk aylar zorlu gelse de zamanın ne kadar hızlı geçtiğini fark ettiniz, değil mi? Daha dün hayatımızın en güzel köşesinde yerini alan bebeğimizin hareketliliği ve öğrendikleri an be an artıyor.

    Denge kurmayı öğreniyor, duyularını keşfediyor ve çevresini her geçen gün daha fazla anlıyor ve fark ediyorlar. İlk aylar beslenme ve uyku ile geçen zamanları artık azalmakta. Uyanık kaldıkları saatler fazlalaştıkça yetenekleri de artıyor. 4 aylık iken bir şeyler tutmayı, 5 aylıkken yuvarlanmayı ve altı aylıkken de oturmayı öğreniyorlar. Elbette her bebek altı aylık olunca oturamayabilir. Bu süreç daha erken ya da daha ge. Olarak işleyebilir. Bu nedenle bugünkü yazımızda bebekler ne zaman oturtulmalı ve ne zaman oturabilir sorularını yanıtlıyoruz.

    bebekler ne zaman oturur
  • Aralık 13, 2021 Bebek Sağlığı

    Bebekler neden uyumaz, sorusunun ne yazık ki sadece bir yanıtı yoktur. Onlarca belki de yüzlercesini bulabiliriz. Ancak en sık görülen ve çözüldüğünde bebeğin uyku düzenine kavuştuğu bebeklerin uyumama ve uyuyamama nedenlerini belirteceğiz.

    Bebekler uykuyu sever. Çünkü dinlenir ve bu şekilde büyürler. Güzel bir uyku uyuduklarında mutlu bir şekilde uyanır ve gülümserler. Uykusunu alamayan bebekler ise, mutsuz ve huysuzdur. Uyumak istemeyen, uyumakta zorluk çeken ve bebeklerin uyuması ile ilgili olan sorularınızın yanıtları için aşağıdaki başlıklar ve yanıtlarına göz atmanızı tavsiye ederiz. İşte bebekler neden uyumaz sorusunun yanıtları…

    bebekler neden uyumaz
  • Aralık 11, 2021 Bebek Sağlığı

    Bebekler neden huzursuz olur? Bu sorusunun yanıtını almak isteyen meraklı gözlerin farkındayız. Çünkü anne olmanın ne denli zor olduğunu ve bebeklerin problem yaşamadan sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümeleri için neler ile uğraştığınızı çok iyi biliyoruz. Bizler de birer anne ve adayları olarak sizlere bebeklerin huzursuzluk nedenleri hakkında bilgiler vermeye çalışıp çözümlerine daha kolay bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olacağız.

    Huzursuz bebek uyumakta, emmekte, oynamakta ve gününü mutlu bir şekilde geçirmekte sıkıntı yaşar. Bu sıkıntılar da en çok anneleri yorar. Yorulmuş anneler de stresli, endişeli ve mutsuz olur. Çünkü onlar da bebekleri ile birlikte uyumaz, beslenmez ve gününü mutsuz geçirir. Bu problemleri ardınızda bırakmak ve bir daha yaşamamak için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. İşte bebekler neden huzursuz olur ve huzursuz bebeklere ne yapılmalı sorularının yanıtları…

    Bebekler neden huzursuz olur? Ne yapılmalı?
  • Aralık 09, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Bebekler için en iyi oyuncaklar, yazımızda başlıklar hâlinde belirtilmiştir. Otoys ailesi olarak bebeğinize oyuncak almak istediğinizde hem seçim hem de satın alım konusunda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

    Bebeklerin ilk üç ayı beslenme ve uyku ile geçer. Sindirim sistemleri henüz gerektiği şekilde çalışmadığı için gaz sancıları olabilir. Bu nedenle anneler ilk üç ayı yorgun ve uykusuz şekilde geçirirler. Ancak dördüncü aydan itibaren bebekler hareketlenmeye başlar. Bununla birlikte gaz sancıları da zamanla tükenir. Çünkü sindirim sistemleri çalışır ve anne sütünü daha iyi bir şekilde sindirir. Bu da oyun zamanının geldiğinin ilk sinyalidir. 

    Bebekler için en iyi oyuncaklar
  • Aralık 05, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Sesi, görünümü, güçlü duruşu, son şövalye olması ve kötülere karşı daima kazanması Optimus Prime için yazılabilecek olan özellikelrden sadece birkaçıdır. Çünkü onun özelliklerini tamamen anlatmak imkânsız. Ancak bu karakteri hepimiz çok sevdiğimiz için bu özelliklerin çoğundan haberdarız. Peki, daha önce hiç duymadığınız ya da okumadığınız Optimus Prime bilgilerini öğrenmeye ne dersiniz? Bugünkü yazımızda sevilen ve çok beğenilen Transformers ana karakterlerinden biri olan tıra dönüşebilen Optimus Prime hakkında bilinmeyeler üzerinde duruyoruz. Hazırsanız başlayalım!

    Otobotların (Autobot) lideri olan Optimus Prime dev bedeninin altında kocaman bir yüreğe sahip olduğunu her filmde gösterdi. Bu nedenle her seri hayranları tarafından birden çok kez izlendi ve çoğu kişi bu karakterlerin özelliklerini adeta ezberledi. Ancak filmde ucu açık şekilde belirtilmeyen ve çok fazla yansıtılmayan birçok detay yer aldı. Üstelik bazıları film sahnelerinde hiç yer almadı da diyebiliriz. Bu nedenle çok fazla merak edilen Optimus Prime şaşırtıcı gerçeklerini ele alıyoruz.

    Transformers Optimus Prime
  • Aralık 01, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    5 yaş oyuncak arayan ebeveynler erkek çocuk sahibi oldukları için çocuklarının gelişim ve zekâ seviyesine uygun ürünler almak isterler. Okul hayatına adım atan bir birey oldukları için öğrenmeleri gereken birçok şey var. Bu öğrenimleri en etkili ve kalıcı şekilde tamamlamaları için oyuncaklardan destek almak oldukça iyi bir fikir. Ancak hangi oyuncağı almaları konusunda karar vermekte zorluk çekebilirler.

    Çocukların karakter, zekâ, fiziksel ve sosyal gelişimlerini büyük ölçüde etkileyen oyuncakların rastgele seçilmesi doğru değildir. Bu şekilde alınan oyuncaklar çocukların kafalarının karışmasına, gelişimlerine iyi yönde değil kötü yönde katkı sağlanmasına ya da bir kenarda oyuncak birikimine neden olur. Bunu önlemek için bilinçli şekilde oyuncak alışverişi yapmak önemlidir. Yazımızı okuyarak 5 yaş erkek oyuncak çeşitleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve alışverişlerinizi yaparken zorluk çekmezsiniz.

    5 yaş erkek oyuncak
  • Kasım 30, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Bebeklerin hayatımıza katılacağını öğrendiğimiz an itibari ile kendimizi ebeveynliğe hazırlarız. Diğer yandan bebek odası ve bebek eşyaları için alışveriş yaparız. Bu eşyalar arasında oyuncaklar da yer alır. Nasıl giyim eşyalarının kalitesine dikkat ediyorsak oyuncaklar için de dikkat etmemiz gereken özellikler vardır. Bunlardan birkaçı kaliteli, eğitici ve eğlendirici olmasıdır. Bu nedenle Fisher Price gibi oyuncak markalarını tercih ederiz.

    fisher price oyuncak
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR