Blog Başlık

  • Ekim 05, 2021 Pratik bilgiler

    Bebeğini biberon ile besleyen anneler, biberonun içinde kalan artıkların, zamanla ne kadar kötü koku oluşturduğunu bilir. Ayrıca bu koku bir diğer beslenme anında bebeğin damak tadını olumsuz yönde etkileyebilir. Bununla birlikte süt zamanla bakteri oluşumuna neden olur. Bu bakteriler de biberon iyi bir şekilde temizlenmezse, bebeği hasta edebilirler. Bu yüzden biberonları çok iyi şekilde temizlemek gerekir. Peki, en iyi biberon temizliği nasıl yapılır, cam biberon ile plastik biberon aynı şekilde temizlenir mi, cam biberon kaynatma işlemi için gerekli malzemeler nelerdir ve sararan biberon emziği nasıl temizlenir? Bugünkü yazımızda biberon temizliğine son noktayı koyup hiçbir yerde bulamayacağınız en pratik ve en kolay sterilize etme yöntemlerini sunacağız. Bebeğinizi beslerken kafanızda herhangi bir soru işareti kalmaması için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

    biberon temizliği
  • Ekim 04, 2021 Bebek Beslenmesi

    Bebek beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler özellikle anneler için çok önemlidir. Doğru yöntemlerle bebeğimizi doğduğu an itibariyle beslemeye çalışırız. Ancak ne kadar tecrübe sahibi olsak da yaptığımız yanlışlar olabiliyor. Bu nedenle hangi konularda yanlış yaptığımızı ve yanlışları doğrulara nasıl çevireceğimizi öğrenmemiz gerekir. Bugünkü yazımızda bebek beslenmesi konusunu ele alacağız. Yazımızı okuyarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    bebek beslenmesi
  • Eylül 30, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Akülü araba alırken dikkat edilmesi gereken önemli detaylar var. Çocuğumuz bu oyuncak ile bir dakika da büyüyene kadar da oynasa bu detayları küçümseyemeyiz. Ayrıca akülü araba çocukların hayallerini süsleyen bir oyuncak çeşidi olduğu için kısa süre oynanıp sıkılacaklarını düşünmeyin. Bununla birlikte küçük kardeş oynamaya devam eder ya da birine hediye olarak da verebilirsiniz. Dilerseniz de ikinci el olarak da satabilirsiniz. Bu gibi işlemler de fazla zamanınızı almaz. Çünkü talep olarak büyük bir potansiyel müşteriye sahip oyuncak çeşididir.

    akülü araba faydaları
  • Eylül 29, 2021

    Oyunla çocuklara sayılar eğlenceli bir şekilde öğretilir. Üstelik en akılda kalıcı yöntemler arasında oyun oynayarak öğretme yer alır. Küçük yaşlarda çocuklara sayı saymayı öğretebilirsiniz. Böylece günlük hayatlarında yaşadıkları ile sayıları birleştirip kullanabilirler. Ancak oyunlar sadece eğitici yönlü olmamalıdır. Bu nedenle seçtiğiniz oyunların eğlenceli ve ilgi çekici olmaları gerekir. Bugünkü yazımızda sayılar çocuklara en kolay nasıl öğretilir sorusunu yanıtlayacağız.

    sayıları öğretme
  • Eylül 28, 2021

    Dikkat eksikliği bir diğer deyişle hiperaktivite bozukluğu yaşayan çocuklar her gün birçok şey ile mücadele ederler. Bunlar arasında odaklanma, el – göz koordinasyonu kurma, hareketsiz oturma ve dürtülerini kontrol etme gibi önemli eylemler yer alır. Bu nedenle hareketli oldukları süreçten daha fazla yorulurlar. Çünkü beyinleri onlara sürekli yapma ve etme gibi komutlar vermeye çalışır iken onlar bir yandan hareket hâlindedir. Bu durum da en çok ebeveynlerini üzer ve onların endişeye kapılmalarına neden olur. Ancak çocuklar dikkat geliştirici oyuncaklar ile oyun oynayarak psikiyatrik bozukluklarının çoğundan kurtulabilirler. Bununla birlikte dikkat eksikliği problemi tedavisi için yapılabilecek birçok etkinlik var.

    dikkat geliştirici oyuncaklar
  • Eylül 24, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    En iyi uzaktan kumandalı arabalar geniş bir çeşitlilik içerisinde yer alır. Ayrıca fiyat olarak da en yüksek ve en düşük olarak filtrelerseniz arada uçuk bir fark oluşabilir. Çünkü bu tarz oyuncaklar her yaştan kesime hitap edebilir. Yetişkinler de uzaktan kumandalı araba ile oynayabilir çocuklar da. Önemli olan istediğiniz ürünün en iyisini alabilmektir.

    uzaktan kumandalı araba tavsiyeleri
  • Eylül 22, 2021

    Telefon bağımlılığını önlemek için birçok yöntem deneyebiliriz. Örneğin; araç gereç kullanabiliriz. Çocukları telefon kadar oyalayacak birçok araç ve gereç var. Bunlardan biri de oyuncak! Oyuncak ile oynayan çocuklar okul çağında derslerine adapte olma konusunda zorluk çekmez iken telefon bağımlısı olanlar için derslere katılmak oldukça zor. Bu durum da en çok ebeveynleri üzüyor. Hiç üzülmeyin! Bugünkü yazımızda çocukları telefon kadar oyalayacak ve sonucunda akıllı telefon bağımlılığını bırakmalarına yardımcı olacak oyuncak çeşitlerini ele alacağız! Yazımızı okuyarak siz de bu bağımlılığa son verebilirsiniz.

    çocuklarda telefon bağımlılğı
  • Eylül 18, 2021

    Drone son dönemlerde çok popüler olan insansız hava aracıdır. Bunun yanı sıra su altı aracı olarak da drone var. Kimi sadece eğlence amaçlı kullanırken kimileri ticari ve sportif amaç ile drone alıyor. Birkaç yıla kadar herkes dilediği gibi alıp hemen drone kullanabilirken şimdilerde ise belirli niteliklere sahip olan drone için sürüş ehliyeti isteniyor. Bunun birçok nedeni var.

    drone ehliyeti
  • Eylül 18, 2021

    Anne olmak, birçok insan için çok önemli bir dönemdir. Hiçbir şey çocuklarınıza bakma ve onları sevgi ve özenle besleme deneyimiyle denk olmaz. Bununla birlikte, özellikle çok fazla dikkat gerektiren bebeklere ve küçük çocuklara bakmak için ebeveyn olmak oldukça zordur. Neyse ki, insanların aşırı stresten uzaklaştıran ve çocuklarına daha iyi bakmalarına yardımcı olabilecek bazı araçlar hakkında popüler konular ve tartışmalar var.

    ana kucağı nedir
  • Eylül 17, 2021

    Oyun halısı kullanmanın faydaları sizleri şaşırtabilir. Oyun matı ya da oyun minderi olarak gördüğümüz yumuşak dokulu olan oyun halıları kaba motor gelişimi, duyusal gelişim ve özgüveni arttırma gibi birçok olumlu özelliğe sahiptir. Bunun yanı sıra annelere dinlenme imkânı sunar. Bugünkü yazımızda oyun halısı faydaları konusunu ele alacağız. Yazımızı okuyarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    oyun matı faydaları
  • Eylül 16, 2021

    Özellikle pandemi (korona virüs) sebebi ile çocuklarımız, kıymetlilerimiz evlerde aktivite ihtiyaçlarını kinetik kum, oyun hamuru gibi fiziki faaliyetler ile tamamlıyor. Bilgisayar ve telefon başına gömülen çocuk istemeyen anneler her türlü oyun alternatifni denerken popülerliğini artıran ay kumu (Kinetik kum) ile gideriyor. Kinetik kum böyle sevilirken evde kendiniz yapmak isteyebilirsiniz. Peki kinetik kum evde yapılabiliyormu? Yapılıyorsa nasıl? İşte tüm detaylar içeriğimizde.

    evde kinetik kum
  • Eylül 14, 2021

    Çocukluğumuzdan kalan anılarımızda büyük bir role sahip olan Barbie bebek oyuncağı şimdi de çocuklarımızın oyuncak dolaplarında yer alıyor. Belki de onlarında çocuklarının hatta torunlarının oyunlarını süslemeye devam edecek. Ne de olsa barbi bebek ile oynamanın keyfini onlar da çıkarma hakkına sahip olmalı, değil mi? Peki, Barbie bebek nasıl ortaya çıktı, bu kadar çok sevilme nedeni ne ve Barbie bebek ile oynamak neden bu kadar eğlenceli? Aslında daha yüzlerce soru cümlesi sıralayabilirim. Ancak bu cümleleri kurmadan yanıtlamak ve Barbie bebek hakkında şaşırtıcı olan birçok konuyu ele almak istiyorum.

    Barbie Bebek hikayesi
  • Eylül 13, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    İlk defa çocuğunu okula hazırlayacak olan ebeveynler şimdiden çok heyecanlı. Çünkü nerede olursak olalım daima yanımızda olan çocukların birden okula alışması, farklı kişilerle bir an da kaynaşması, sevmese de istemese de her kurala uyması ve erken kalkıp kurallı bir yaşama “merhaba” demesi hiç de kolay değil. Bu nedenle onları yavaş yavaş okula hazırlamak ve bir yandan hayatın kurallar ile daha kolay olduğunu hissettirmeliyiz.

    okul öncesi oyuncak
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR