Blog Başlık

  • Eylül 11, 2021

    Kinetik kum dağılmaması ve sonuç itibari ile de onunla oynandığında etrafın kirlenmemesi nedeniyle annelerin çocukları için seve seve aldığı oyuncak çeşitleri arasında yer alır. Ne de olsa anneler çocukları için her şeyin en güzeli ve sağlıklısını ister iken onların etrafı dağıtmasına ya da kendilerini kirletmesine göz yumarlar. Ancak kinetik kum gibi eğitici, eğlenceli ve temizliği kolay olan bir oyuncak fark ettiklerinde elbette onu favori oyuncak listesinde tutmayı da unutmazlar.

    kinetik kum faydaları
  • Eylül 07, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Eğitim almak için sadece kalem defter kullanmak artık eskide kaldı. Günümüzde çocuklar kendi laboratuvarlarını kurup deneyler yapabiliyor. Üstelik bunun için büyük ücretler ödemek zorunda da kalmıyoruz. Ayrıca gezegen sisteminin kopyası hâlinde üretilmiş olan oyuncaklar ile coğrafya derslerini üç boyutlu olarak işleyip konuları daha iyi bir şekilde anlamalarını da sağlayabiliyoruz. Bu tür oyuncaklar bilim oyun setleri adı altında üretilip satılıyor. Uygun fiyatlı ve oldukça popüler olan bilim setlerinden özellikle ebeveynler memnun. Bunun nedenleri arasında çocuklarının oyun oynarken bir yandan da eğitim aldıklarının farkında olmalarıdır.

    bilim seti önerileri
  • Eylül 03, 2021

    Çocuklarımıza sorumluluklarını öğretmek kolay olmayabilir. Dişlerini fırçalamaları, yataklarını toplamaları, eşyalarını katlamaları ve ev işlerine yardım etmelerini sağlamalıyız. Ayrıca oyuncak karmaşasına son vermek için de toplama alışkanlığı sahibi olmasını sağlayarak her çocuğa bunu öğretmemiz gerekli. Bugünkü yazımızda çocuğa oyuncak toplama alışkanlığı nasıl kazandırılır sorusunu yanıtlıyoruz. Unutmayın ki bu alışkanlığı kazanarak sadece size yardımcı olmayacak. Bununla birlikte empati kurabilecek, el becerilerini geliştirecek ve sorumluluk sahibi olacaktır.

    oyuncak toplama
  • Eylül 02, 2021

    Maşa ile koca ayı gerçek hikâyesi hakkında birçok şey duymuş olabilirsiniz. Belki de bu çizgi filmin diğerleri gibi sadece hayâl ürünü olarak ortaya çıktığını düşünebilirsiniz. Oysa ki Maşa ve koca ayı hem gerçek hem de hayâl ürünü olarak birer hikâyesine sahiptir. Bu samimi ve oldukça güzel olan dostluğun gerçek hikâyesini öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

    maşa ile koca ayı hikayesi
  • Eylül 01, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Oyuncak seçimi yaparken zorlanmamak mümkün değil. Her yıl yeni moda olan, belirli yaş gruplarına özel olarak üretilen ve daha birçok amaçlar nedeniyle satın alabileceğimiz oyuncak sayısı oldukça fazladır. Oyuncak sitelerinin kategori bölümlerine baktığınızda ahşap oyuncaklar eğitici olan kısımda yer alır. Çünkü ahşap oyuncaklar hem doğal hem de eğiticidir. Ancak alacağımız oyuncağın sadece eğitici ve eğlendirici olması yetmez. Bunlarla birlikte dayanıklı, güvenli ve uzun ömürlü olmaları gerekir.

    eğitici oyuncak listesi
  • Ağustos 28, 2021

    Evde vakit nasıl geçirilir sorusunu kendimiz adına yanıtlamamız oldukça kolay iken çocuklarla beraber olduğumuzda aktivite bulmak zor olabiliyor. Çünkü biz ebeveynler olarak boş zamanlarımızı en aktif şekilde geçirmek ve çocuklarımıza bir şeyler öğretmek isteriz. Çocuklar ise eğlenmek ve gezmek isterler. Ancak gezmek için hava koşulları, sağlık problemleri ve diğer nedenler yüzünden dışarı çıkamayabiliyoruz. Bu yüzden evde yapılacak aktivite arayışı içerisine giriyoruz.

    çocuklarla evde vakit geçirme
  • Ağustos 26, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Oyuncak arabalar özellikle erkek çocukların en sevdiği oyuncaklardan biridir. Ayrıca oyuncak araba kategorisi oldukça zengin çeşitliliğe sahiptir. Ambulans, itfaiye, yarış arabaları, polis arabası ve yürüyüş yardımcısı arabalar gibi birçok kategoride oyuncak araba bulmak mümkün.

    oyuncak araba önerileri
  • Ağustos 25, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    6 aylık bebek ihtiyaçları çok önemlidir. Ek gıdaya geçiş, çıkmakta olan dişler, artan hareketlilik kabiliyeti, gelişimlerin her geçen gün ilerlemesi ve daha birçok neden ile bebeğimizin ihtiyaçlarını karşılamamız gerekir.

    6 aylık oyuncak tavsiyeleri
  • Eylül 05, 2021

    1 yaş grubunda olan bebeklerin hareket kabiliyetleri daha da gelişir. Ayrıca zihinsel gelişimleri de hızlı bir şekilde gelişmeye devam eder. Bu nedenle yeteneklerini göz önünde bulundurarak gelişimlerini en üst seviyede yaşayıp daha fazla şey öğrensin ve keşif etsin diye ebeveynler olarak araştırmalar yaparız.

    1 yaş oyuncak nasıl olmalı
  • Eylül 01, 2021

    Oyuncaklar elbette oynanmak için üretilir. Ancak her biri farklı bir amaç için üretilmiştir. Bazıları da hiçbir amaca yönelik olmayan boşa para verilerek alınanlardır. Bu nedenle oyuncak seçimini iyi bir şekilde yapmak gerekir. Kenarda birikmiş olan yığınla oyuncak kutusu yerine bir oyuncak alıp onunla yıllarca oynamasını sağlamak mümkün. Ancak en iyi oyuncak nasıl seçilir sorusunun yanıtını bilmek gerekir. Aşağıda vermiş olduğumuz püf noktalarına dikkat ederek oyuncak seçiminde neler dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

    oyuncak seçimi
  • Ağustos 24, 2021

    Yürümeye yardımcı ve bebeklere destek olmak amacıyla üretilen oyuncaklar var. Ayrıca bebeğimiz yürümeyi öğrenmeden önce ve öğrendikten sonra da bu oyuncaklarla oynayamaya devam edebiliyor. Bu nedenle uzun ömürlü olmaları ayrı bir avantaj bizler için. Özellikle ilk bir yıl içerisinde alınan oyuncakların çoğu henüz doğmamış olan kardeşler için rafa kaldırılıyor ya da birine hediye olarak veriliyorlar. Çünkü evlerde yeterli alan bulunmayabiliyor. Neyse ki yürümeye yardımcı oyuncaklar ile bu problemi uzun yıllar boyunca yaşamıyoruz.

    yürüme arkadaşı, yürümeye yardımcı oyuncak
  • Ağustos 31, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Ahşap oyuncak faydaları Saymakla bitmez. Oyun becerisini geliştirir, Hayal gücüne katkı sağlar, motor becerilerini geliştirir, Eğitici özelliğie sahiptir... Doğal maddeden yapılmış olmaları ebeveynlerin huzurlu bir şekilde oyuncak almalarını sağlar. Çünkü gün içerisinde oyuncak ile geçen zaman dilimi küçümsenemez. Oyun oynayarak daha iyi bir şekilde öğrendiklerini ve gelişimlerinin olumlu yönde etkilendiğini inkar edemeyiz.

    ahşap oyuncak faydaları
  • Ağustos 23, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Bebekler için oyuncak seçimi daha kolay iken 1 2 yaş oyuncak seçimi biraz daha zordur. Bunun nedeni bebekler için çıngırak, diş kaşıyıcı ve yürüme yardımcısı oyuncaklar arasında seçimi kolayca yaparız. Bütçe, marka, kalite ve bunun gibi özellikler arasında seçim yapmak kolaydır. Ancak keşif edecekleri şeylerin farkına varıp hareket kabiliyetleri daha da arttıkça onları tutmak ne mümkün.

    1- 2 yaş oyuncak seçimi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR