9 aylık bebek için oyuncak çeşitleri nelerdir? En faydalı oyuncaklar

9 aylık bebek için oyuncak

Bebeğinizin hareketliliği arttıkça çevreyi keşfetme istekleri de aynı oranda artar. Görüş mesafeleri artık çok daha fazladır. Ellerini ve kollarını diledikleri gibi yönlendirebilir ve birkaç kelime konuşabilirler. Oturabilen ya da emekleyebilen bebekler için oyuncak seçmek, biraz daha zor olabilir. Çıngırak ve dişlik gibi ürünleri satın almak için birkaç özelliğe bakmak yeterli iken 9 aylık bebek için oyuncak seçimi, ürünlerin ve özelliklerin çoğalması nedeni ile zaman gerektirir. Bu zaman dilimini bebekler ile geçirmek çok daha keyifli olacağı için size özel bir liste hazırladık.

9 aylık bebek için eğitici ve eğlenceli oyuncak çeşitleri aşağıda sıralanmıştır. Dilediğinizi tercih edip bebeğinizin sosyal, duyusal, fiziksel ve zekâ gelişimini destekleyebilirsiniz.

İlk arabam ya da yürüme arkadaşı

Özgüvenleri ile birlikte mutlulukları da artan bebekler dokuz ay itibari ile yürüme yardımcısı olan oyuncakları kullanabilirler. Ancak yürüteçlerin kullanımını uzmanlar önermez. Bu nedenle ilk arabam ya da yürüme arkadaşı kullanmanızı tavsiye ederiz. Seçim yapma konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için listemize göz atabilirsiniz.

Yürüme arkadaşı ve ilk arabam alırken nelere dikkat edilmelidir?

  1. Bebeğin boyuna uygun olup olmadığına bakılmalıdır.
  2. Güvenli olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  3. Arka ve ön tekerleklerin dengeyi sağladığına emin olunmalıdır
  4. Ürünün diğer özellikleri karşılaştırılmalıdır
  5. Bütçeyi aşmayan ürünler tercih edilmelidir
  6. Uzun ömürlü ve dayanıklı olması için kullanılan maddelere göz atılmalıdır.

Bebeğimize herhangi bir eşya alırken özelliklerini dikkate alırız. Bu oyuncaklar içinde geçerlidir. İlk arabam ve yürüme arkadaşı oyuncaklarının özelliklerine baktığımızda ilk olarak güvenli olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir. Hangi maddelerden üretildiği, küçük parçalar içerip içermediği ve varsa üzerindeki yapışkanların çıkıp çıkmadığı da önemlidir.

Bebeğimizin boyuna uygun olmayan yürüme arkadaşının kullanımı bebeğimiz için bürük zorlular üretir. Düşmesine ya da yaralanmasına neden olabileceği gibi yürümesine destek sağlamaz. Aksine sürekli düşen ya da boy farkı nedeni ile yürüyemeyen bebeklerin özgüvenlerini yitirmelerine neden olurlar. Bebeğinizin boyunu ölçün ve bunu yaparken omuz kısmını hedef alın. Kolayca ittirebilmesi için tutma kısmı omuzlarına denk olmalıdır.

Bazı yürüme arkadaşı oyuncaklarının arka tekerlekleri dengeyi sağlayamıyor. Öndeki oyuncağın ağır olması nedeni ile bebekler kısa süre içerisinde yere düşebiliyor. Bu nedenle oyuncağın pahalı olmasını değil, kullanılabilir olmasını dikkate almalısınız. Çünkü pahalı olan birkaç ürün denge problemi yaşatabiliyor.

İlk arabam ve yürüme arkadaşı çeşitleri piyasada oldukça fazla. Bu nedenle ürünlerin diğer özelliklerine bakıp filtrelediğinizde kalan ürünler için özellik karşılaştırması yapmanızı tavsiye ederiz. Yürümeyi öğrenen bebekler daha sonra bu oyuncakların diğer işlevleri nedeni ile onlarla oynamaya devam edebilirler.

Daha önce belirttiğimiz gibi oyuncağın pahalı olması kaliteli olduğu anlamına gelmez. Kullanıcı yorumları ve test etme ile işinizi sağlama aldıktan sonra bütçeyi aşmamak adına karşılaştırma yapabilirsiniz.

Uzun ömürlü ve dayanıklı olan oyuncakların sayısı oldukça azdır. Çocukların zorlamalarına dayanamazlar. Eğer dayanıklı ve uzun ömürlü olduğuna inandığınız bir ürün karşınıza çıkarsa, fırsatı değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu gibi ürünler birkaç çocuk tarafından kullanılabilir. Abladan kardeşe hediye olarak kalması için iyi seçim yapmak önemlidir.

9 aylık bebek için oyuncak

İlk arabam ve yürüme arkadaşının faydaları çok fazladır. Bebeğinizin bağımsız bir şekilde yürümesini desteklemek ile kalmazlar. Ayrıca ilk arabam, araba olarak da kullanılır. Bebek yürümeye çalışırken yorulursa, araba özelliğini kullanıp oturarak dinlenebilir. Büyüdüğünde ise, onu oyunların katabilir. Çok yönlü olmaları ile sizi birden fala oyuncak alma derdinden kurtarır.

Little Tikes Üçü Bir Arada Yürüteç / 3-In-1 Activty Walker

Bu yürüme arkadaşını satın alanlar, asla olumsuz bir yorum kullanamıyor! Çünkü her kısmında farlı bir oyun, oyuncak ve eğlence bulunuyor. Bebek her hareket ettiğinde ışıklar yandığı için bebeği yürümeye teşvik ediyor. Little tikes yürüme arkadaşı yarıya katlanabiliyor. Bu nedenle aktivite masası da olabiliyor. Üstelik üzerinde yetmişten daha fazla aktivite bulunuyor. Bu oyuncak için 3 adet pil gerekiyor.

Bul tak oyuncaklar

Şekilleri öğrenmeleri ve mantıksal becerilerinin gelişmesi için bul tak oyuncaklar tercih edebilirsiniz. 9 aylık bebek için oyuncak arayanlara tavsiye ederiz. Hangi şeklin nereye atılması gerektiğini keşfederken şekillere dokunur, kaç kenarı olduğuna bakar ve neden sonuç ilişkisini öğrenirler.

Ahşap Geometrik Şekiller Bul-Tak

Ahşap olan her şey bebekler için sağlıklıdır. Bu nedenle ahşap oyuncak tercih etmeye çalışmalıyız. Bir tabla üzerinde 16 adet ahşap şekil bulunuyor ve her şeklin kendine ait bir yeri olduğu için bebekler bunu oynayarak çözmeye çalışıyorlar.

Aktivite masası

Bebeklerin ayakta durmalarına destek veren bir diğer oyuncak ise aktivite masasıdır. Üstelik aktivite masaları, dil gelişimi, şekiller, renkler, harfler, sayılar, problem çözme, anlama ve genel bilgi gibi genel çeşitli öğrenme alanlarına destek verir. Yapılan araştırmalar sonucunda, beynimizin % 85'ini beş yaşından önce geliştirmek, hayattaki başarı oranını arttırıyormuş. Yüksek zekâya sahip olma olasılığını yükseltiyormuş. Bu yüzden bebeklere ve çocuklara ne kadar çok aktivite yaptırırsak kazanımları bir o kadar fazla olur.

DRH44 Fisher-Price® Yaşa Göre Gelişim Eğitici Köpekçiğin Aktivite Masası / Türkçe ve İngilizce / Eğlen ve Öğren

Bebeğiniz bu aktivite masasının her köşesinde keşfedecek yeni bir yer (ve tonlarca aktivite) bulacak. Hayvanat bahçesine ziyaret zamanı! Silindiri döndürüp hayvanlar hakkında şarkılar dinleyin veya İngilizce ve Türkçe dillerinde şekilleri öğrenmek için düğmelere basın. Çiftlikteki dostlara bir selam verin! Ahırın kapısını açıp kapayın ve "Cee-eee!" oyunu oynayın. Piyano çalmak ve bu sırada sayıları, yiyecekleri ve renkleri tanımak için tuşlara basın.  Şimdi Köpekçik'in evine gidelim! Köpekçik'in alfabeyi sayışını dinlemek için evin kapısını açıp kapayın. Zıt anlamlıları öğrenmek için ise ışığı açın. Bebeğiniz telefon tuşuna bastığında Köpekçiği veya Kız Kardeşini arar. Ardından aktivite masasında bebeğinizin oynaması için yeni bir ziyaret noktasının ışığı yanar. Masanın üzerinde bebeğinizi meşgul edecek bir sürü eğlenceli el aktivitesi var! Bebeğiniz artık ayağa kalkabilecek seviyeye geldiğinde masanın bacaklarını takın. Böylece onu ayağa kalkmaya teşvik edin.

 Her bebek kendine özgü bir hızda gelişir ve öğrenir. Yaşa Göre Gelişim teknolojisi, size çocuğunuzun yaşına uygun seviyeyi seçme imkanı tanır. Her bir seviye bebeğinizin keyifle keşfedeceği birbirinden farklı şarkılar, sesler, cümleler ve daha pek çok farklı içerikten oluşur.

9 aylık çocuk için oyuncak

Kombinasyon oyuncakları

Ahşap oyuncakları arasında en sevdiklerin kombinasyon özelliğine sahip olanlardır. Hangi boncukların nereye gitmesi gerektiğini anlamaya çalışırken el kaslarımız da gelişir. Bebeklerin gelişen el kasları sayesinde biberon tutma ve yürüyebilme ya da emekleme gibi eylemleri bağımsız bir şekilde yapmalarına destek verir.

Arabalar

Tekerlekli oyuncaklar bebeklerin hareket etmesine yardımcı olurlar. Oturabilen her bebek bir araba ile oynayabilir. Onu sağa ve sola doğru iterken neden sonuç ilişkisini öğrenir. El göz koordinasyonu kurar ve eğlenirler. Her şeyden önce eğlence, değil mi?

Banyo oyuncakları

Bazı bebekler banyo yapmayı çok sever bazıları ise korkar ya da baştan girmek istemeyip sonrasında neden banyo keyfim bitti, diye ağlamaya başlar. Sizin bebeğiniz hangisini yapıyor? Endişelenmeyin, yanıt ne olursa olsun, banyo zamanına oyuncak eklendiğinde çocukların daha mutlu olduğundan bahsedeceğiz. Böylece her banyo problemi çözüleceği gibi keyifleri de ikiye katlanacaktır.

Banyo oyuncakları bebeklerin ince motor gelişimlerine destek olur. El göz koordinasyonunu kurmalarını sağlar. Odaklanmalarına yardım eder. O mutlu bir şekilde banyo oyuncakları ile oynar. Siz de bebeğinizi rahatça yıkarsınız.

İlk kelimeler kitapları

İlk kelimeler oldukça değerlidir. Bu yüzden bebeğimizin ne zaman konuşacağını çok merak ederiz. Anne ya da baba demesi hiç önemli değildir. Onun konuşması her şeyden değerlidir. Bir an önce bebeğinin konuşmasını isteyen ebeveynler bazen çok fazla çaba gösteriyor ve kendilerini yıpratıyorlar. Oysaki her şeyin bir zamanı var ve elbette o da bir gün konuşacak.

Bebeğinize çok fazla baskı yaparak onu strese sokmak yerine, ona kitap okuyabilirsiniz. Kitap okuyarak kelimeleri daha iyi telaffuz etmesini ve konuştuktan sonra da daha fazla kelime öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

9 ay için eğitici oyuncak​​​​​​​

Oyuncak telefon

Çocuklar, ailelerini taklit etmeyi çok severler. Bizler de gün içerisinde çok fazla telefon kullandığımız için ellerini telefon gibi yaparak kendilerince bir şeyler söylemeye çalışırlar. Bu görüntü hoşumuza gitse de bebeğimizin içindeki telefon hevesini söndürmez. Bu hevesi alması ve oyuncaktan fayda sağlaması için eğitici olan oyuncak telefonları tercih etmemiz gerekir.

İletişim yeteneklerinin güçlenmesi, sosyalleşmesi ve daha birçok fayda kazanmaları için sizlere oyuncak telefon tavsiyesi sunmak isteriz.

Işıklı ve Sesli Türkçe Eğitici Tekerlekli Telefon

Bebeğinizin dil gelişimine katkı sağlamak için ona bir Işıklı ve Sesli Türkçe Eğitici Tekerlekli Telefon alabilirsiniz. İlgi çekici ve eğlenceli bir oyuncak olduğu için bebekler bu taraz oyuncaklarla oynamayı severler.

Etiketler: 9 aylık bebek için oyuncak
Ocak 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR