Bebek telsizi nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir?

bebek telsizi

Bebek Telsizleri ve Faydaları

Bebek telsizi, ailelerin çoğunun sahip olduğu önemli bir bebek güvenlik ürünüdür. Ancak kullanımı konusunda zorluk yaşayan birçok aile var. Bunun nedenleri arasında bebek telsizi ile yaşanabilecek olan tehlikeler yer alıyor. Evet, yanlış okumadınız! Güvenlik amacıyla alınan ürünlerde bile tehlikeli durumlar yaşanabilir. Bu nedenle aldığımız her ürünü güvenle kullanmak için gerekli tedbirleri almamız gerekir. Bugünkü yazımızda bebek telsizi nasıl kullanılır sorusunu yanıtlıyoruz. Ayrıca bebek telsizi kullanmanın faydalarını da liste hâlinde belirtiyoruz.

Bebeğinizin yaralanmasını engellemek, kahvenizi yudumlarken bir yandan onu izlemek ve uyandığını görmek ya da duymak için almış olduğunuz bebek telsizini güvenli bir şekilde kullanmanız için ihtiyacınız olan ipuçlarını sıralıyoruz. Keyifli okumalar dileriz.

Bebek telsizi çeşitleri

oyuncak telsizler adı altında birçok ürün bulunuyor. Bazıları sadece sesleri duymamıza yararken bazıları ile bulunduğu konumu da görebiliyoruz. Bu nedenle monitörlü ve monitörsüz olarak ikiye ayrılıyorlar. Bebek telsizi çeşitlerinden hangisini tercih ederseniz edin ikisi de oldukça faydalı. Bebeğimizin güvenliğini sağlamamızın yanı sıra akıl sağlığımızı da korumamıza izin veriyorlar. Ancak yanlış kullanımı ile güvenlik amaçlı olarak aldığımız bu ürün tehlike arz edebilir. Bu tehlikeler arasında yer alanlar;

  • bebeğin kabloyu kemirmesine izin vermek
  • kabloda oluşan yıpranmaları fark etmemek
  • bebeğin telsizi fark edip ulaşmaya çalışırken başına gelebilecek tehlikelerin var olması.
  • yakına konulan telsizlere ulaşan bebeklerin, telsizi alıp ağzına almaya çalışmalarıdır.

Ne yazık ki tehlike listesini arttırmak mümkün. Bu nedenle bebek telsizi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler kısmını dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

oyuncak telsiz faydaları

Bebek telsizi nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?

Bebek telsizi kullanırken yapılması gereken en önemli şey, bebek telsizini beşik, beşiğin, oyun bahçesinin veya diğer güvenli uyku ortamlarının herhangi bir kısmından en az bir metre uzakta tutmaktır. Monitörü bebeğin ulaşması mümkün olmayan uzak bir yere koyun ve kabloları öyle sıkın ki meraklı küçük eller onlarla oynamayı aklından bile geçiremesin. Monitörü asla beşiğin içine veya kenarına yerleştirmeyin. Bu sizin için en önemli uyarımızdır! Telsizler kablosuz olsa dahi içindeki piller çıkabilir. Bunların dışında bebeğinizin yapabildiği hareketleri göz önüne alarak telsizi konumlandırmalısınız. Eğer bebeğiniz henüz çok küçükse yani yeni doğduysa telsizleri yataktan bir metre uzakta tutmak yeterli olacaktır. Ancak hareketlilik başladıysa güvenlik önlemleri artmalıdır. Bunun için güvenli bir şekilde bebek telsizi kullanmak için dikkat edilmesi gerekenler aşağıda belirtilmiştir.

  1. Yuvarlanabilen bebekler için bebek telsizi kullanımı ipuçları

Bebeğiniz yuvarlanabiliyorsa dördüncü ayını bitirmiş olmalıdır. Bu nedenle güvenlik önlemleri de artmalıdır. Bebekler çok hızlı bir şekilde büyürler ve refleksleri oldukça güçlüdür. Bir anda elinizdeki nesneyi kavrayıp alabilirler ve siz bunu anlayıncaya kadar çok geç kalmış olursunuz. Bu nedenle bebek telsizi bebeğin yatağının herhangi bir bölümünde yer almamalıdır. En az bir metre uzağında ve bebeğin net bir şekilde duyulup görülebildiği bir konumda durması gerekir.

  1. Oturabilen bebekler için bebek telsizi kullanımı ipuçları

Oturabilen bebekler çok yakında emeklemeye başlar. Bu nedenle beşikte ayağa bile kalkabilirler. Bu gibi durumlar için tetikte olmanız gerekir. Çünkü bebeklerin ilgisini oyuncaklardan daha çok telsiz gibi nesneler çeker. Telsize ulaşmaya çabalarken yaralanmalar olabilir.

  1. Emekleyebilen ve yürüyebilen bebek telsizi kullanımı ipuçları

Bebek telsizleri bebeklerin güvenli bir şekilde uyuyup uyanmaları için alınırken bir yandan da tehlikeli olabileceklerini belirtmiştik. İşte bu tehlikeli durumlar özellikle yürüyebilen bebekler için geçerlidir. Çünkü yürüyebilen ve emekleyen bebeklerin en büyük ilgi odakları kablolar ve prizlerdir. Bu yüzden prizler kapakla kapatılmalı ve etraftaki kablolar ise yukarıya kaldırılmalıdır. Bunun için özel kablo gizlemek için yapılmış malzemeler var. Hem göz zevkini bozmadan kablolar kurtulabilir hem de daha güvenli bir ortam oluşturmuş olursunuz. Onların mışıl mışıl uyumaları için aldığımız konforlu yataklar, uyku arkadaşı oyuncaklar ve söylediğimiz ninniler gibi birçok dikkat ettiğimiz şey var. Bunlar arasında güvenlik önlemleri de yer almalıdır.

Bebek telsizlerinde sürekli olarak kabloların tehlikelerinden bahsettik. Ancak bazı bebek telsizleri kablosuz. Ayrıca kablosuz olmalarına rağmen onların da güvenli bir şekilde kullanılması için dikkat edilmesi gerekenler var. Örneğin; kablosuz olanlar pille çalıştıkları için pil takılan kısmın kapağının kapalı ve güvenli olması gerekir. Kolayca açılmadığından emin olmalısınız. Unutamayın ki, ortamlarının güvenli olduğundan emin olmak gerekir. Çocuklar genellikle sandığımızdan daha uzundur ve asla ulaşamayacaklarını düşündüğümüz şeylere her zaman ulaşabilirler. Asla olmaz diye düşündüğümüz birçok şeyin ihmali nedeniyle başımıza kazalar gelebiliyor. Bunun önüne geçmek için bebeklerin hareket kabiliyetine dikkat etmek ve empati kurmak çok önemli.

telsiz

Bebek odasının güvenliğinde dikkat edilmesi gereken diğer detaylar

Pencere panjurlarınızın kablolarını yukarı ve erişilemeyecek şekilde yerleştirin. Elektrik prizi kapakları kullanın. Kapı kollarına parmakları sıkışmaması için güvenlik ürünleri ekleyin. Kapı stoperleri bu işi üstelenebilir. Ayrıca ev için kullanılan ve diğer temizlik maddelerinin ve ilaçların bebeğin ulaşamayacağı bir yerde ve kilitli olduğundan emin olun. Çocuğunuz yeni bir dönüm noktasına ulaşır ulaşmaz, hatta daha önceden, bu güvenlik ipuçlarını takip etmeyi bir öncelik haline getirin. İyi bir kural, güvenlik açısından bebeğinizden altı ay önde olmaktır. Bu da bebeğiniz henüz altı aylık iken onu yürüyor gibi düşünüp bu şekilde harekete geçmek, demek oluyor.

Bebeğinizi güvende tutmak için, kabloların çocuğunuzun ulaşamayacağı bir yerde olduğundan emin olmak için, duvara monte edilenler de dahil olmak üzere, elektrik kablolu tüm monitörlerin ve diğer ürünlerin yerlerini kontrol etmelisiniz.

Bebek telsizi almanın avantajlarını henüz daha almadan bile görmek oldukça kolay. Çünkü bebek telsizi, siz başka bir odadayken bebeğinizin yaşayabileceği sorunları keşfetmenizi sağlar. Bebeğinizin ne zaman beslenmesi gerektiğini veya bebek bezinin yenilenmesine ne zaman ihtiyaç duyduğunu belirlemenize yardımcı olabilir. Bu, özellikle büyük evlerde yaşayan ve bebeğin ağlamasını duyamayacak kadar uzakta olanlara yardımcı olabilir. Bir de daima uykusu derin olanlara büyük bir destek verir. Bebeğiniz önemli bir sorun yaşamasa bile bebeğinizi monitörde görebilmek size gönül rahatlığı sağlayabilir ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

Annelerin bebeklerini sürekli görme ve duyma arzusunu tatmin etmek adına onlara bir çift telsiz hediye edebilirsiniz. Ne de olsa bebek bakım ürünleri kadar güvenli ürünleri de önemlidir onlar için. Üstelik bebek telsizlerinde büyük bir özellik aramanıza da gerek kalmaz. Uzaktan çekmesi ve monitörlüyse görüntüyü net bir şekilde göstermesi yeterlidir.

Bebek telsizi alırken bütçenize ve tarzınıza uygun olan ürünler arasında tercih yapabilirsiniz. Bunun için ürünleri daha önce almış olan kullanıcıların yorumlarına bakabilir ve fiyat için de karşılaştırma yapabilirsiniz.

Etiketler: bebek telsiz faydaları
Ekim 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR