Bir yaş eğitici oyuncak tavsiyesi (Eğitici ve Zeka geliştirici oyuncaklar)

Bir yaş eğitici oyuncak tavsiyesi

1 Yaş eğitici oyuncak Tavsiyeleri

Çıngırak ve diş kaşıyıcı gibi oyuncaklar sizin için tarih olduysa 1 yaş oyuncak tavsiyesi için buradasınız demektir. Belirtmek isteriz ki en doğru adrestesiniz! Çünkü bugünkü yazımızda 1 yaş eğitici oyunca tavsiyesi konusunu ele alacağız.

Çocukluk dönemine geçiş yapan sevgili miniklerimiz artık birçok şeyi kendi başlarına yapabiliyorlar. Bu zafer özellikle anneler için oldukça önemli. Çünkü bebeklerinin sağlıklı ve mutlu büyümeleri için oyuncakların ne derecede öneme sahip olduğunu çok iyi biliyorlar. Şimdi ise bir yaş grubu için özel üretilmiş olanlara bakma zamanı.

1 yaş oyuncakları nasıl olmalı?

Gün geçtikçe büyüyen ve merak duygusu artan sevgili miniklerimiz için hem eğitici hem de eğlenceli oyuncakların sayısı oldukça fazla. Ancak burada önemli olan nokta çocuğunuzun sizin seçtiğiniz oyuncağı sevip oynamasıdır. Kenarda bekleyen yığınla gereksiz oyuncak kulelerine sahip olmamak için aşağıda belirtmiş olduğumuz detaylara göz atabilirsiniz.

Öncelikle bir yaş grubundaki çocukların ilgilerini çekmek gerekir. Bu nedenle 1 yaş oyuncakları nasıl olmalı? sorusunu başlıklar hâlinde yanıtlayalım.

  1. Parlak ya da renkli olmalılar.
  2. Küçük parçalara sahip olmamalılar.
  3. Hareket etmelerini destekleyen oyuncaklar olmalılar.
  4. Paylaşımı öğreten oyuncaklar olmalılar.
  5. Koordine eden oyuncaklar olmalılar.
  6. Eğitici oyuncaklar tercih edilmeli

Renkli olan her şey çocukların ilgisini çekmeyi başarır. Böylece oyuncağa ilk adım atılır ve oyuncağı eline alıp incelemelerini sağlamış oluruz. İkinci adım olan küçük parçalar oldukça önemli. Bu yüzden oyuncağı çocuğunuza sunmadan önce küçük parça içermediğinden emin olmanız gerekir. Genellikle üç yaş grubuna kadar üretilen oyuncaklar da tehlike arz eden bir şey olmasa da tedbir almak gerekir.

Üçüncü adım ise hareket etmelerini sağlamaktır. Ne kadar hareket ederlerse bir o kadar zihinsel uyarım ve fiziksel olarak da egzersiz sağlanmış olur. Özellikle yürüme yardımcısı oyuncaklar bu dönemde oldukça eğlenceli ve eğitici.

Bebekler bir yaşına kadar yalnız oynadıkları için onları paylaşıma yavaş yavaş sevk etmek gerekir. Bu nedenle takım hâlinde satılan arabalar ve bebekler gibi oyuncakları tercih edebilirsiniz. Son adım ise koordine eden oyuncaklardır. Şekilleri ve renkleri farklı olan bul tak gibi düşünmelerini sağlayan oyuncaklar bu gruba giriyor.

1 yaş için eğitici oyuncak seçimi

Doğduğumuz andan başlayan keşifler nedeni ile annelerimiz daha fazla öğrenmemiz adına çabalayıp durdu şimdi ise sıra bizde. Bu yüzden henüz bebek iken başlayan keşif maceralarına eğlence ve eğitim katmak bize düşüyor. İşte sizlere önereceğimiz 1 yaş için eğitici oyuncak tavsiyesi.

  • Pelüş hayvan ve meyve figürleri

Kuzuya “zuzu” ve inek için “mö” deme zamanı geldi, çattı! O zaman biz de yumuşacık pelüş oyuncakları tercih edip çocuğumuzun güvenli bir şekilde oynamasını sağlarız. Elbette oyuncağı alıp ona tanıtmak ve onu eğitmek için her gün bir saat zaman ayırmamız gerekir. İlgi çekmek için de hayvanların çıkardığı sesleri taklit etmek yeterli olacaktır.

Konuşma eğitimi verirken bir yandan keyifli saatler geçirmek oldukça kolay. Çilek, arı, avokado, kivi ve kedi gibi birçok figürü bulabilirsiniz. Daha sonra çocuğunuzdan elinizdeki oyuncağın hangi hayvan ya da meyveye ait olduğunu öğrenmek için ona soru sorabilirsiniz.

  • Bul tak oyuncaklar

Top ve ev gibi birçok şekilde yapılmış olan bul tak oyuncaklar ile çocuklar becerilerini geliştiriyorlar. Hangi parça hangi deliğe atılması sorusunu yanıtlarken mantıksal zekaları da biryandan gelişiyor.

  • Sesli ve ışıklı oyuncaklar

Gürültü yapmayan ve dikkat çeken oyuncaklar her zaman favoridir. Buna bir de ışık eklenince ilgi çekme konusunda zorluk yaşamazsınız. Çocuğunuz ses ve ışığa konsantre olurken bir yandan hangi düğmeye basarsa ışık yanar ve hangisine basarsa ses çıkarır gibi soruların yanıtlarını da keşfetmiş olur.

  • Yürüme yardımcıları

İlkler her zaman önemlidir. Bu nedenle çocuklarımızı yürümeye teşvik etmek ve ilk adımlarını güvenli bir şekilde atmalarına destek olmak için yürüme yardımcısı olan ilk adım arabası ve yürüme arkadaşım gibi oyuncakları tercih edebilirsiniz. Bu oyuncaklar bir ay içerisinde çocukların yürümelerini sağladıkları söyleniyor. Ardından elbette oyuncağı kenara kaldırmıyorsunuz. Üzerinde bulunan düğmeler, sesler, ışıklar ve bunun gibi özellikleri keşfetmek için oyuncakla bir süre daha oynayabiliyorlar.

  • Şekil öğretenler

Bul tak oyuncaklarının yanı sıra şekilleri öğrenmelerini sağlayan oyuncaklar da 1 yaş için eğitici oyuncalar arasında yer alıyorlar. Böylece bulmacaları daha çabuk çözüp yap boz parçaların daha kolay birleştiriyorlar.

  • Üst üste dizme ve koordine etmeye yardımcı oyuncaklar

Eğitim sadece beyin gelişimi ile değil el becerileri ile de ilgili olmalı. Bu nedenle kendilerine güvenmeleri ve bir şey başardıklarını hissetmeleri için onlara üst üste dizilen parçalı oyuncaklardan alabilirsiniz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz oyuncakların yanı sıra alet şeklinde olanlar da çocukların gelişiminde etkili olan oyuncaklardır. Biliyorsunuz ki biz anne ve babalar meşgul iken onlar kullandığımız kepçeye, kaşığa, tencereye ve tornavida, çekiç ve bunun gibi kullandığımız araç gereçlere bakarlar. Nasıl kullanıldığını da dikkatle izlerler. Bu nedenle benzeri şekilde üretilmiş olan mutfak eşyası ve tamir oyuncaklarını da tercih edebilirsiniz.

Etiketler: 1 yaş oyuncak seçimi
Ağustos 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR