Çocukları bilme teşvik edecek 8 oyuncak önerisi

çocuklar için bilim seti önerileri

Çocukları Bilime Teşvik edecek oyuncaklar

Evren boyut olarak belki aynı ama mesafeler kısalıyor. İnsanoğlu bilim araştırmaları sayesinde her geçen gün yeni bir keşif, icat yapmaya dursun. Peki bu araştırmalar birden mi oluyor? Çocukluk döneminde kazanılan merak, heyecan ve alt yapı ile geleceğin bilim insanlarının temeli atılıyor. Çocuklarının insanlığa faydalı, zekasını farklı yerlerde değerlenmesini isteyen alileler için harika bilim oyuncak setleri önerilerini derleğimiz yazımızda sizin için 8 oyuncak türünü topladık.

Eğitim almak için sadece kalem defter kullanmak artık eskide kaldı. Günümüzde çocuklar kendi laboratuvarlarını kurup deneyler yapabiliyor. Üstelik bunun için büyük ücretler ödemek zorunda da kalmıyoruz. Ayrıca gezegen sisteminin kopyası hâlinde üretilmiş olan oyuncaklar ile coğrafya derslerini üç boyutlu olarak işleyip konuları daha iyi bir şekilde anlamalarını da sağlayabiliyoruz. Bu tür oyuncaklar bilim oyun setleri adı altında üretilip satılıyor. Uygun fiyatlı ve oldukça popüler olan bilim setlerinden özellikle ebeveynler memnun. Bunun nedenleri arasında çocuklarının oyun oynarken bir yandan da eğitim aldıklarının farkında olmalarıdır.

Bilim oyuncak Seti önerileri

Küçük bilim adamları ve kadınları için ebeveynler hangi bilim setlerini tercih edecekleri konusunda tereddütte bulunabiliyorlar. Bu yüzden bilim oyun setleri için yaşa ve gelişim uygun olanları belirtip önerileri ile birlikte sıralayacağız. Bütçe ve ihtiyacınıza yönelik olanları daha kolay bir şekilde bulabilmeniz için listemize göz atabilirsiniz.

Teleskoplar

Gökyüzü bilimi çocukların daima ilgisini çekmiştir. Bu nedenle gökyüzünü yakından izlemelerine olanak sağlayarak güneşin bir yıldız olduğunu ve dünyanın neden yuvarlak olduğunu anlatabiliriz. Çocuklar görerek ve oyun oynayarak eğitim aldıklarında bilgileri hem daha kolay alır hem de kolay kolay unutmazlar.

Teleskop fiyatları boyut ve özelliklerine göre değişebiliyor 100 TL ile de alabiliyorsunuz 1000 TL ile de. Bu nedenle bütçenize ve ihtiyacınıza yönelik olarak bir arama yapabilirsiniz. Bizim size tavsiyemiz eğer küçük ve her yerde taşıyabileceğiniz bir ürün istiyorsanız kalem tipi olan teleskoplardır. Örneğin sunman kalem tipi teleskop ürününe göz atabilirsiniz.

oyuncak mikroskop

 Mikroskop

Mikroskop oyuncakları özellikle anneler için önemlidir. Çünkü her gün çocuklarına yaptıkları uyarıların bir mikroskop ile daha etkili olacağını bilirler. Bu uyarılar arasında ellerini yıkamamayı unutma, yere düşen bir şeyi sakın yeme ve ellerin kirliyken ağzına dokunma gibi cümleler yer alır. Bu uyarıları dikkate alırken mikrop ve bakterilerin ne olduğunu gözle görmeden harekete geçtikleri için bazen yapmaları gerekenleri unutabiliyorlar. Mikroskop oyuncağı satın alarak bakterinin ve mikrobun ne olduğunu görmeleri hem heyecan verici hem de etkileyici olacağını biliyoruz.

Uyarıların daha dikkatli bir şekilde uygulamaya alınması dışında mikroskop ile birçok deney yapmak mümkün. Örneğin; bir soğanı alıp neden gözleri yaktığını ve sulandırdığını öğrenmek mümkün. Fen derslerinde zorlananlar için bir mikroskop merak eden eğitici oyuncaklar içindedir.

İskelet ve insan anatomisi

Biyoloji derslerinde daima bir iskelet bulunur. Ancak bu iskeletin evimizin bir köşesinde bulunup konuların üzerinden geçerken uygulamalı olarak işlemek daha etkili olacaktır.

Uzay oyuncakları

Çocukların ilgisini çeken en büyük bilim dallarından biri uzay bilimidir. Uzayın nasıl olduğu, ne kadar büyük olduğu ve sonsuz olup olmadığı gibi soruların yanıtlarını merakla araştırırlar. Bu nedenle onlara hem oyun hem de uzay bilimi sunarsanız hem eğitim hem de eğlenceye ikiye katlanmış olacaktır. 

Uzay istasyonu, uzay aracı, uzay mekiği, uzay macera setleri, uzay roketi ve uzay kapsülü gibi tercih edilebilecek çeşitli oyuncakları bulmak mümkün.

Robot oyuncaklar

Robotların hareketleri ve yapabildikleri her şey çocuklar için oldukça keyif verici oluyor. Üstelik robot oyuncaklar sayesinde çocuklar birçok şeyi öğrenebiliyorlar. Bunun yanı sıra el göz koordinasyonlarının gelişimini destekliyor ve çocuklar aletlerin nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

oyuncak robot oyuncakları

Deney setleri

Bilim denilince akla elbette deney geliyor. Bu nedenle de yüzlerce ve farklı çeşitte deney seti bulmak mümkün, Örneğin oyuncak fen bilimleri deney setleri bile mevcut. Siz çocuğunuzun zevki ve gelişimine bağlı olarak deney setleri arasından bir tercih yapabilirsiniz. Bizim size önerimiz ise günlük yaşantımızda kullandığımız ürünleri tercih etmenizdir. Örnek olarak sabun yapımından bahsedelim. Çünkü sabun yapımı ile hem deney yapıp hem de sabun kullanımının öneminden bahsedebilirsiniz.

Oyuncak hayvanlar

Vahşi hayatta bazı canlıların nesli tükendi ve bazılarının da tükenmek üzere. Bu nedenle geçmişte yaşamış olan canlıların fosilleri, iskelet yapılar ve anatomik yapıları gibi birçok önemli özelliği ele alınarak üretilmiş oyuncaklar bilim oyun setleri önerileri listemizde yer alıyor.

Canlıların anatomik yapıları, özellikleri ve bakımları hakkında bilgi sahibi olmak için oyuncak hayvanları tercih edebilirsiniz. Örneğin pilli dinazor oyuncağını tercih edip dinazorların nasıl hareket ettiğini ve ses çıkardığını anlamasına destek olabilirsiniz.

Etiketler: bilim seti önerileri
Eylül 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR