En güzel ve en popüler Barbie bebek kıyafetleri

Barbie bebek kıyafetleri

Barbie kıyafetleri ile oyunlar daha eğlenceli! Barbie uzun yıllardır hayatımızda. Ortaya çıktığı gün itibariyle de büyük değişimler geçirdi. Küçük büyük herkes tarafından çok sevildiği için Barbie, bebek oyuncakları ile sınırlı kalmadı. Barbie lisanslı ürün sayısı bu nedenle çok fazla. Üstelik bir Barbie bebek sahibi olduğunuzda ona yeni Barbie giysileri alıp farklı oyunlar oynayabilir ya da oyunlara renk katabiliyorsunuz.

Barbie bebek kıyafetleri arasında aksesuarlar, elbiseler, etekler, takılar ve daha birçok ürün çeşidi yer alıyor. Bunların yanı sıra evcil hayvan ya da araç da ekleyebiliyorsunuz. Üstelik Barbie’nin erkek arkadaşı olan Ken kıyafetleri de piyasada satılıyor. Bu karaktere hayran olan kızınız ya da oğlunuz için yeni kıyafetler alabilirsiniz. Hangi kıyafeti alacağınız konusunda kararsızdanız birbirinden güzel Barbie bebek kıyafetleri listemize göz atabilirsiniz.

Barbie bebek kıyafetleri

Barbie bebekleri altmış yılı aşkın bir süredir piyasada. Bebeklerle oynamayı seven çoğu küçük çocuk arasında her zaman sıcak bir bağ kurulmuştur. Daha önce belirttiğimiz gibi Barbie bebekler zaman içerisinde büyük bir değişim yaşadı. Hâlâ göz alıcı ve büyük bir albeniye sahip olsalar da bu değişikliğin nedenlerini merak ediyorsanız, makalenin derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz.

Kızınıza bir Barbie bebek kıyafeti almayı planlıyorsanız, birçok seçeneğe sahipsinizdir.

en güzel Barbie bebek kıyafetleri

Kostümlü Barbie kıyafetleri

Kostümlü kıyafetleri bazen ayrı bazen de Barbie bebek ile satılıyorlar. Bu nedenle dilerseniz set olarak dilerseniz de sadece kıyafet olarak satın alabilirsiniz.

Denizkızı Barbie bebek kostümü ile oldukça göz alıcı. Üstelik birçok özelliğe de sahip. Kolyesindeki düğmeye basarak ışık renkleri değişebiliyor ve suya girebiliyor. Suya girdiğinde ise kuyruğu ile suyu dalgalandırırken ortaya gökkuşağı renkleri çıkıveriyor.

Mutlu yıllar Barbie bebeği de aynı şekilde şık bir kıyafete sahip. Barbie’nin son moda kıyafetleri arasında bu kıyafette yer alıyor. Doğum günü olan bir çocuk yakınınıza bu ürünü hediye etmenizi tavsiye ederiz. Ne de olsa, aksesuarları ve kıyafetleri değişebiliyor.

Frida Kahlo Barbie bebek ise oldukça ilham verici bir ürün. Kızınıza büyük engelleri aşarak neler başarabileceğini bu oyuncak ile anlatabilirsiniz. Aktivist ve küresel ikondan ilham alan Barbie, geleneksel Meksika Tehuana elbisesini ve başlığını giyiyor.

Masal perisi üç takım kıyafet içeriyor. Bunlar şık bir etek, kanatlar, denizkızı kıyafeti, üst ve ayakkabılardır. Çıtçıtlı mayo üstünü, ombre kuyruğunu ve renkli yüzgeçlerini giyerek onu bir denizkızına dönüştürebilirsiniz. Parlak peri kanatlarını, çıtçıtlı korsesini, güzel eteğini ve ayakkabılarını giydiğinde sevimli bir periye dönüşüyor.

Masal balerin bebeği, tatil bebeği ve sonsuz saç krallığı da özel kıyafetlere sahip. Taca sahip olan ve beline kadar saçları olan sonsuz saç krallığı çok güzel bir kıyafet sahip olduğu için göz atmanızı tavsiye ederiz.

Spor kıyafetleri

Barbie aksesuarları ve yaşam sitili olan süslü bir kız, hayatın her alanında kendine has ürünleri ile karşımıza çıkabiliyor. Barbie Spor kıyafetleri bazen ayrı bazen de Barbie bebek ile satılıyorlar. Bu nedenle dilerseniz set olarak dilerseniz de sadece kıyafet olarak satın alabilirsiniz. Bu spor kıyafetleri arasında;

  • Egzersiz kıyafeti
  • Bisiklete binme kıyafeti
  • Mayolar
  • Sihirli şnorkel yer alıyor.

Bisiklete binmeyi seven minikler için bir bisiklet kostümü yeterli. Sahip olduğunuz Barbie bebek ya da bebekleri için spor kıyafetleri alıp onu yüzdürebilir, jimnastik yaptırabilir ve hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

Barbie giysileri

Kariyer sahibi Barbie kıyafetleri

Çalışan Barbie bebeklere kim sahip olmak istemez ki? Çocuklara meslekleri öğretmek ve onları sevdirmek için meslek temalı bir Barbie kıyafet seti alabilirsiniz. Bunun yanı sıra mesleğini çoktan seçmiş olan minik zeka küplerine ne alacağınızı elbette biliyorsunuzdur. Hediye arayışı içerisinde olanlar doktor, şef, veteriner ve jimnastikçi Barbie bebek sahibi olmak için ihtiyaçları olan tek şey kıyafetleridir. Kariyer kıyafetleri içerisinde yer alanlardan bazıları;

  • Doktor
  • Veteriner
  • Çiftçi
  • Jimnastikçi
  • Bebek bakıcı
  • Evcil hayvan bakıcı
  • Şef

Oyuncak bebek sayısı oldukça fazla. Ancak Barbie gibi adını duyuran oyuncak sayısı oldukça az. Bunun nedenleri arasında oyuncağın sahip olduğu görünüm de yer alıyor. Ancak bu görünüm popülerliğinin tek nedeni değil. Sürekli değişime uğraması, tasarım olarak çocukların baz alınması ve bu gibi oyuncakla oynamanın büyük faydası olması gibi nedenler de popüler olmasını sağladı.

Barbie Ken kıyafetleri

Barbie genellikle kız çocuk oyuncağı olarak görülür. Oysaki erkek çocuklar da bebeklerle oynamalı ve bebek bakımı hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Eğer bu konuda kaygılarınız varsa, oğlunuza en azından Barbie Ken bebek alarak onunla oynamasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte fazladan kıyafetler alıp çocuğun ince motor gelişimlerine katkıda bulunabilirsiniz. Erkek çocuklar sadece oyuncak silahlar ya da arabalar ile oynamamalılar.

Barbie’nin erkek arkadaşı için elbette kıyafet bulabilirsiniz. Barbie Ken kıyafetleri de oldukça popüler. Onu birçok şekilde görmek için kıyafet seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Barbie Ken’in havalı kıyafetleri, son moda kıyafetleri ve kariyer sahibi kıyafetleri de bulunuyor. Dişçi, köpek eğitmeni, veteriner, itfaiyeci, doktor ve daha birçok meslek için üretilmiş Ken kıyafetleri var.

Gömlek, pantolon, polar, sweatshirt ve atlet gibi birçok seçeneğe sahipsiniz. Hangi hava durumuna göre oyun oynamak istiyorlarsa, kıyafet seçimini de buna göre yapabilirler. Bazen yaz bazen de kış!

Barbie Ken kıyafetleri

Barbie kıyafetleri neden değişime girdi?

Barbie ilk olarak sarı saçlı, zayıf, uzun boylu ve oldukça güzel bir oyuncak bebek olarak üretildi. Bu uzun bir zaman boyunca bu şekilde ilerledi. Ancak eleştirmenler Mattel’i bu nedenle oyuncağın gerçekleri yansıtmadığını ve cinsiyetçi bir yapı ile üretildiklerini belirttiler.

Barbie bebeğin ortaya çıkmasında büyük rol oynayan bir kadındı, aslında. Eşini büyük bir risk alarak plastik oyuncak üretmeye teşvik etti ve ardından Barbie bebek ortaya çıktı. Kısa bir süre sonra ne yazık ki Mattel el değiştirdi. Bununla birlikte Barbie bebek de birçok değişime uğradı. Bu değişimeler arasında oyuncağın kariyer sahibi olması sağlandı ve ırk ayrımı yapılmadığını belirtmek için siyah, buğday tenli ve birçok ten renginde Barbie bebek üretildi.

Bu değişimler eleştirilerle ortaya çıktı. Ancak bu sonuç en çok çocukların yüzlerini güldürdü. Şef, doktor ve veteriner Barbie bebek sahibi olmayı çok sevdiler.

Çocukluğumuzda büyük bir anı sahibi olan Barbie bebeklere kendimiz kıyafet dikerdik. Bu nedenle o dönemde Barbie kıyafet yapımı ya da giysileri için bir yerden örnek de bulamazdık. Elimize aldığımız iğne, iplik ve eski kıyafet parçaları bizler için yeterliydi. Çok zorlansak da bir şekilde elbise ya da etek dikmek için çabalardık. Şimdi çocuklarımız çok şanslılar! Bu şansı onlara tattırmak için bu tarz oyuncaklarla oynamaları için onları teşvik etmeliyiz. Bu teşviklerden biri de dışarıya çıkıp oynamaları için olmalıdır. Onları ekrandan uzak tutmak ve teknoloji en iyi şekilde kullanmalarını sağlamak adına oyun oynamaları gerekir. Oyun oynamanın çocuklar üzerindeki olumlu etkileri oldukça büyüktür.

Çocuklara Barbie bebek kıyafetleri almanın faydaları

Çocuklar oyuncak bebeklerini giydirerek gelişimlerini birçok yönde olumlu olarak etkilerler. Bu faydalar ise;

  • İnce motor gelişimlerinin artması,
  • Empati kurmaları,
  • Vücut yapılarını öğrenmeleri,
  • Hayal güçlerinin gelişmesi,
  • Üretime teşvik etmesi,

El göz koordinasyonlarının gelişmesidir. Bunlar dışında birçok sayıda fayda yer almaktadır. Bizler en etkili ve en önemli gelişimleri belirtmek istedik.

Çocuklar minik parmakları ile o küçük kıyafetleri bebeklerine giydirerek ince motor becerileri gelişir. Böylece fırça kullanmayı, kalem tutmayı ve örgü örmeyi öğrenirken zorluk çekmezler. Özellikle okul çağında kazanılan bu beceri sayesinde daha hızlı ve pratik şekilde yazı yazıp resim çizebilirler.

Bebeklerini giydiren çocuklar kendilerini annelerinin yerine koymayı öğrenirler. Bebek giydirmenin zorluğunu öğrenir ve empati kurarlar.

El becerileri gelişen çocuklar kendi kendilerine giyinmeyi öğrenirler. Öz bakım gereksinimlerini kendileri karşılayabilir. Böylece özgüvenleri de artmış olur. Pantolonun nereden giyilmeye başlandığını oyuncak bebeğe kıyafet giydirirken öğrenmiş olurlar.

Ellerindeki kıyafetleri kullanarak birçok oyun kurabilirler. Böylece hayal dünyaları da gelişmiş olur. Ayrıca kendileri bir leyler üretmek isterler. Belki de çok yetenekli bir modacı olma isteği ile harekete geçerler.

Çocukları geleceğe hazırlamak için oyuncakların ve hatta oyuncaklara eklenen küçük parçaların ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Geleceğe emin adımlarla ilerlemek için onların oyun oynamaları ve bizlerin de bu oyunlara katılım yapmamız gerekli. Bu nedenle birbirinde güzel Barbie kıyafetleri gibi küçük ayrıntılara da önem vermenizi öneririz.

Etiketler: Barbie bebek kıyafetleri
Kasım 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR