Harry Potter Filmlerinden Ron Weasley Kimdir?

Harry Potter Filmlerinden Ron Weasley Kimdir?

1991 yılında Hogwarts büyücülük okuluna gidenlerden biri de Ronald Bilius Weasley’dir. Biz onu ron Weasley olarak tanırız.  O bir muggle değil, safkan İngiliz sihirbazdır. Altı kardeşten biridir ve büyücülük okuluna gideceği ilk gün Harry Potter ile tanışır. Üstelik onunla aynı vagonda giderler. Ardından zeki bir sihirbaz olan Hermione Granger da kısa süre sonra aralarına katılır. Böylece sekiz seriden oluşan kitaptan uyarlanan filmin ilki başlamış olur. Bu arada bu üçlü büyük bir arkadaşlık kurar ve ayrılmazlar. Bugünkü yazımızda Harry Potter film serisinin ana karakterlerinden biri olan Ron Weasley hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Ron weasley kim?

Hogwarts okuluna 11 yaşında iken gidilir. Bu nedenle Ron için okul vakti gelmiş demektir. 1980 doğumlu olan Ron Weasley ailenin beşinci çocuğudur. Bill, Charlie, Percy, Fred, George ve Ginny onun kardeşleridir. Ailedeki tek kız Ginny’dir ve ailenin sonuncu üyesidir. Babasının adı Arthur annesinin ise, Molly’dir. Babası sihir bakanlığında çalışan çok iyi bir adamdır. Aile halkı olarak oldukça iyi sihirbazlardır. Kötülüğü sevmezler. Ancak çok büyük bir aile oldukları ve sadece babaları çalıştıkları için maddi durumları düşüktür.

Hogwarts büyücülük okulunda sınıflar üçe ayrılır. Bunlar arasında Ron ise Gryffindor grubuna katılır. Çünkü Harry Potter seçmen şapka onu bu gruba uygun bulur. Böylece iyi arkadaşlar birbirinden ayrılmazlar. Harry ve Hermione de aynı grupta yer alır. Girilmez yazılı olan her yeri alt üst eden Harry, Ron’u da yanına katıp onunla bir sürü maceraya katılır. Her biri zorlu, korkunç ve heyecan verici görevler olmasına rağmen kazanan hep onlar olur. İlk zamanlar Hermione’nin kalbini kıran Ron, onu trolün elinden kurtararak tekrar barışmış olur.

Ron Weasley için Harry Potter film serisinin ana karakterlerinden biri olduğundan söz etmiştik. Ancak fakir olduğunu belirtmedik. Eğer ilk film olan felsefe taşını izlediyseniz, Malfoy tarafından fakir olduğu için çok fazla alay edildiğini fark etmişsinizdir. Elbette Malfoy sadece Ron Weasley ile uğraşmaz. Onun baş düşmanı Harry’dir. Çünkü Malfoy ile arkadaş olmayı kâbul etmez ve düşmanlıkta böylece başlamış olur. Harry’nin en yakın arkadaşı Ron Weasley olduğu için Malfoy’un ikinci düşmanı olur.

Örneğin, Ron Felsefe taşına ulaşmak için satranç oynar ve satranç oyununda ölümü göze alıp yine de devam etti ve arkadaşının kazanmasını sağladı. Böylece zeki ve iyi bir satranç oyuncusu olduğunu da kanıtlamış olur. Ron’un en korktuğu şey örümceklerdir. Ne yazık ki bir filmde devasa boyutta olanları ile tanışır. Neyse ki onlara yem olmaktan son anda kurtulur. Üstelik onu kurtaran ailesinin sahip olduğu külüstür ve uçan bir arabadır.

ron weasley kim

Ron Weasley patronusu Jack Russell cinsi bir teriyer köpektir.

Ron Weasley gerçek adı nedir?

Ronald Bilius Weasley karakteri ile tanıdığımız Ron’un gerçek adı Rupert Alexander Lloyd Grint’tir. 1988 doğumludur ve Harry Potter film serisinden baika filmlerde de yer almıştır. Bunlar;

  • Afacanlar İş Başında       Alan A. Allen
  • Sürücü Adayı                   Ben Marshall
  • Tehlikeli Tutkular             Malachy McKinney
  • Sevgili Hedefim               Tony
  • Come Fly with Me           Kendisi
  • Beyazlar İçinde (film)      Gunner Robert Smith
  • Postacı Pat                       Josh, a boyband star     
  • Charlie Countryman'ın Gerekli Ölümü  - Carl       
  • CBGB                                  Cheetah Chrome’dur.

Beş çocuğun en büyüğüdür ve üç kız bir de erkek kardeşi vardır. Oynadığı film serisinde üç ödülü almaya hak kazanmıştır. Bunlar;

  • 2002 Satellite Ödülleri

En İyi Yeni Yetenek Ödülü (Harry Potter ve Felsefe Taşı filmi ile)

  • 2002 Young Artist Ödülleri

Gelecek Vadeden Yetenek Ödülü (Harry Potter ve Felsefe Taşı filmi ile)

  • 2010 Otto Ödülleri

Film Starı Ödülü (Harry Potter ve Melez Prens filmi ile)

Ron Weasley kaç yaşında?

Ron Weasley Harry Potter filminde 1980 doğumludur. Bu nedenle 42 yaşında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak gerçek yaşı şu an 34’tür. Çünkü 1988 yılında doğmuştur.

Ron Weasley sevgilisi kim?

ron weasley sevgilisi

Ron Weasley, trende gördüğü ilk andan itibaren Hermione Granger’a aşık olur. Ancak çok zeki bir kız olduğu için ona bakmayacağını düşünür. Hermione ona büyü derslerinde yardımcı olmaya çalışırken Ron bu durumdan sıkılır ve şikayet eder. Bunu yaparken de Hermione duyar ve çok üzülür. Ağlayarak yanından uzaklaşır. O gün öğretmenin bedenine giren Voldemort içeri bir Trol sokar ve bunu herkese bildirirken bayılmış numarası yapar. Ardından öğrenciler kokrtuğu için Dumbledor onları yataklarına gönderir. Ancak Harry’nin aklına Hermione gelir.

Hermione Trol’den habersizdir ve trol kızlar tuvaletine doğru ilerler. Ne yazık ki arkadaşlarından önce tuvalet vardığında Hermione’yi fark eder ve onu öldürmeye çalışır. Harry ile Ron buna izin vermez. Potter trolün başına çıkıp onu oyalarken Ron, Hermione’nin yardımıyla asasını havaya kaldırır ve nesneyi havada tutma büyüsü yaparak trolün elindeki odunu havaya kaldırır. Trol havaya bakarken de büyü sona erer ve odun trolün kafasını düşüp onu bayıltır. Böylece küslük biter ve barışırlar.

Aradan uzun zaman geçer okul için noel balosu düzenleneceği belirtilir. Bunun yanı sıra başka okullardan da kişiler gelecektir. Herkes kendine bir partner seçmelidir ki Ron bunu bir türlü yapmaz. Elbette Harry’de. Böylece Hermione teklifin gelmeyeceğini anlayınca başka birine evet der. Baloda buluşunca da ikisi de şok olur. Hermione herkesin beğendiği kişi ile partnerken Ron ve Harry de kendilerine birer kız bulurlar.

Ron için aşkını itiraf edeceğini düşündüğümüz birçok an vardı. Ancak hiçbirinde bunu yapmadı. Ron Malfoy’un zehir koyduğu içkiyi içtikten sonra işler değişir. Çünkü yanından hiç ayrılmayan sevgilisi Ron’un Hermione dediğini duyar ve ağlayarak oradan uzaklaşır.

Bu ikilinin aşklarını itiraf etmesi oldukça uzun bir zaman aldı. Bunun birçok nedeni olduğu varsayılsa da onları tekrar tekrar izlemekten mutluyuz.

Arkadaşlarımızla çok fazla konuşmamız gerekmez. Çünkü konuşmadan da anlaşabiliriz. Birbirimize karşı hissettiklerimiz yol gösterir bize. İşte Ron ile Harry de birbirleri ile fazla konuşmaz. Ancak çok iyi arkadaştırlar.

Etiketler: Harry Potter Ron Weasley
Aralık 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR