LEGO Oyuncak Seti Tavsiyeleri Ve faydaları

Lego oyuncak önerileri

89 yaşında olan Lego herkes tarafından sevilen bir oyuncak markasıdır. Adını reklam olarak beynimize kazıma konusunda oldukça başarılı olan bu markanın, hayranı olan milyonlarca kişi var. Bunun nedenleri arasında eğlenceli, eğitici ve mükemmel bir aktivite olması yer alır. Ayrıca aile üyeleriyle birlikte bir oyun oynamaya karar verildiğinde, herkes kendi yaşına uygun bir Lego modeli ile oynayabilir.

Çünkü seçenek olarak herkese uygun bir model, set ya da figür bulmak oldukça kolay. Zengin ürün yelpazesi sayesinde her tarza ve bütçeye uyumlu Lego modeli mevcut. Üstelik üretimleri hâlâ devam ediyor. Örneğin Lego technic Kategorisinde birbirinden farklı yeni model kamyon setlerini bulmak mümkün.

Lego oyuncak büyük parçalı

Lego oyuncak setleri büyük parçalı olarak da mevcut. Zaten ilk olarak büyük parçalar üzerine üretim yapılıyordu. Ardından küçültülerek yetişkinlere özel olan Lego setleri de üretilmeye başlandı. Bu setler içerisinde yer alan parçaların renkleri, boyutları, sayısı ve şekilleri farklıdır. Ancak genel olarak küçük yaşta çocuklar için üretilmiştir. 

Lego oyuncak küçük parçalı

Küçük parçalı Lego oyuncak blokları büyük yaşta çocuk ve yetişkinler içindir. Ayrıca küçük parçalı olan Lego setleri oldukça fazla. Bu nedenle herkes kendine uygun bir model seçip alabilir. Üstelik Lego ile oynamanın hem çocuklar hem de yetişkinler için faydaları var. Bu faydalar aşağıda belirtilmiştir.

Lego yapım oyuncakları

Legolar bazen sadece figür bazen de yapım oyuncakları şeklinde seçeneklere sahip. Lego yapım oyuncakları arasında en çok sevilenleri sizler için araştırdık. İşte sevilen Lego yapım oyuncakları listesi;

  • Lego DUPLO
  • Lego CITY
  • Lego klasik
  • Lego orijinaldir.

Lego yapım oyuncakları arasında en popüler olanları bunlardır. Bu setler kendi içlerinde birçok modele sahiptir.

Lego yetişkin oyuncak çeşitleri

Lego architecture yani mimari ile bir yapı inşa edip odanızın bir yerine koyabilirsiniz. Parçaları birleştirmek düşünüldüğünden uzun sürebilir. Bu nedenle bir aile aktivitesi olarak evinize yeni bir dekor ürünü eklemek için kolları sıvayıp masa başına geçmek ve bir kutu LEGO mimarı seti almak yeterli.

Lego creator ile evler, arabalar ve fuar alanları gibi şeyler üretmek hem zevkli hem de oldukça yararlı. Yetişkinlere özel olarak setlerden biri de içerik oluşturma uzmanıdır.

Lego art setleri ile duvarlarınızı süslemek ister misiniz? Eve mimari Lego seti ile yeni bir dekor ekledikten sonra boş kalan duvarları kendi sanat eseri ile doldurmak isteyen Lego severler için müthiş setler var.

lego oyuncak modelleri

Lego oyuncak yapımı ( birleştirme)

Lego oyuncak yapımı büyük setleri için üzerinde belirtilen birkaç örnek desen ya da içinde bulunan görsellerde belirtiliyor. Küçük Lego setlerinde oyuncak yapımı biraz daha zor olduğundan, yapım aşamaları olarak kullanım kılavuzuna benzeyen bir kağıtta belirtiliyor. Bu nedenle alınan setlerin içerisinde yer alan kağıtları atmayıp şekilleri daha kolay bir şekilde birleştirmek mümkün. Ayrıca Lego oyuncakları genellikle birden fazla şeklin inşa edilmesine olanak tanıyor. Bu nedenle birçok şey yapabilmek mümkün. Bunun yanı sıra kendi hayal gücünüz ve Lego blokları ile bir şeyler tasarlayıp üretebilirsiniz.

Çocuklar tarafından en çok sevilen LEGO Modelleri

  • Minecraft
  • Süper mario
  • Minyonlar
  • Marvel setleri
  • Batman
  • Örümcek adam
  • Ninjago
  • Frozen
  • Harry potter

Lego setleri ile oynamanın Faydaları

Lego setleri ile oynamanın hem yetişkinler hem de çocuklar için yüzlerce faydası bulunuyor. Bu nedenle her birinden bahsetmek mümkün değil. Çocuklar ve yetişkinler üzerinde en etkili olan gelişim desteklerini sizler için sıraladık.

  1. Takım çalışmasına katılım sağlar ve sosyalleşmeyi destekler

Lego ile oynamak için yalnız olmak ya da bir takım olmak önemli değildir. Çünkü tek kişilik bir oyuncak çeşidi değildir. Onunla tek başınıza da çoğul olarak da oynayabilirsiniz. Elbette topluluk ile oynandığında, çok daha eğlenceli ve eğitici yönleri ortaya çıkar. Bununla birlikte takım çalışmasını öğrenir ve sosyalleşmiş oluruz. Bu nedenle çocukların empati kurma ve birbirlerine karşı nasıl davranacaklarını öğrenmeleri gibi önemli konularda desteklenmesi için LEGO gibi faydalı oyuncaklarla oynaması gerekir.

  1. Dil becerilerini geliştirir

Çocuklar aileleri içerisinde kullanılan kelimeleri beyinlerine hapseder ve onları kullanmak için zaman kollar. Bu nedenle ilk defa duydukları bir kelimeyi ilginç bulur ve o kelimeyi daha fazla kullanırlar. Lego gibi çoğunluk olarak oynanan oyuncaklar sayesinde, birbirlerinden yeni kelimeler öğrenirler.

  1. Problem çözme yeteneklerini geliştirir

Çocukların mantıksal yeteneklerini geliştirmeleri için sadece sayı saymaları ya da problem çözmeleri yeterli olmayabilir. Çünkü oyun oynayarak hem daha kolay öğrenirler hem de öğrendikleri daha kalıcı olur. Lego ile oynayarak, beyinlerinde kaç parça blok kullandıklarını ve kaç bloğa ihtiyaçları olduklarını hesaplarken, bir yandan mantıksal yetenekleri de desteklenmiş olur.

  1. Üretime teşvik eder

Lego’nun en büyük faydalarından biridir. Çünkü bu oyuncak ile bir şeyler üretmek oldukça keyiflidir. Ayrıca üretimde kısıtlama da yoktur. Sınırsız olarak dilediğimizi üretebiliriz. Üstelik yeni çıkan modellerdeki parçalar sayesinde, şaşırtıcı eserler ortaya çıkması muhtemeldir.

  1. Deneme ve yanılma imkânı sunar

Setlerin içerisinden çıkan yapım aşamalarına bakarak, bir şeyler inşa ederken parçaları doğru yere koyduğumuzdan emin olurken deneme ve yanılma yöntemini kullanırız. Ayrıca kendi üretimimizi gerçekleştirirken, aklımızda yer edinen oluşumu tamamlamak için de aynı şekilde dener ve bazen yanılırız. Sonuç itibari ile hem eğlenir hem de öğreniriz.

  1. Fiziksel gelişimi olumlu yönde etkiler

LEGO ile oynamak, parmak kaslarının gelişimini etkiler. Bu da ince motor gelişimlerine katkı demektir. Özellikle okul çağındaki çocukların kalem tutmayı öğrenmesi için ince motor gelişimlerinin iyi olması önemlidir. Aksi hâlde tutuş bozuklukları ortaya çıkar. Bu gibi durumların engellenmesi ve fiziksel gelişime katkı sağlamak için Lego ile oynamaları gerekir.

  1. Sabırlı olmayı ve pes etmemeyi öğretir

Günümüz çocuklarında sabır gibi bazı olguları yönetmek kolay olmayabiliyor. Her şeye sahip olmaları, teknolojinin sunduğu imkanlar ve daha birçok neden onların sabırsız bir birey olmalarına katkı sağlayabiliyor. Bu nedenle ileride önlerine çıkacak olan zorlukları yenmeleri için onlara sabırlı olmayı ve pes etmemek gerektiğini öğretmek gerekir. Bunun için de bu gibi oyuncaklar ile çocuklarımızı destekleyebiliriz.

  1. Özgüven sağlar

Bir şeyler inşa eden ve üreten çocuklar kolay kolay pes etmezler. Çünkü kendilerine olan özgüvenleri artar. Bir şeyler başardıklarını bilmek, hem mutluluk vericidir hem de güven arttırır.

  1. Stresi azaltır

Çocukların özellikle okul çağında yaşadığı stresli hayatı yok etmek için stres azaltmayı sağlayan oyuncaklar ile onları desteklemeliyiz. Sınav stresi, iyi not alma ya da kötü not alma ve başarılı olma gibi birçok amaç için küçük bedenlerinde oluşan büyük stresleri lego gibi yararlı oyuncaklarla oynayarak azaltmak mümkün.

  1. Odaklanma konusunda destek verir

Birçok neden dolayısıyla tek bir göreve odaklanma konusunda zorluk yaşayabiliriz. Dikkatimizi çeken birçok unsur varken konsantre olamayabiliriz. Bu nedenle bu kavramlara destek vermek için bu tarz oyuncaklar oynamalıyız.

Odaklanma ve konsantrasyon konusunda destek veren birçok oyuncak var. Bunlardan biri de LEGO’dur. Seti tamamlamak içi odaklanıp talimatları yerine getirmeye çalışırken birçok olumlu gelişim yaşadığımızın farkına varmayabiliriz.

  1. Motor becerilerini geliştirir

Motor becerileri gelişiminin önemini daha öncede belirtmiştik. Çocuklar LEGO setleri ile oynarken, parmak kasları çalışır. Bunun sonucunda da bir şeyleri kavrarken ve tutarken parmaklarını nasıl kullanacaklarını çok iyi öğrenmiş olurlar.

lego yararları

Yetişkinler neden Lego oynamayı sever?

Çocuklarının gelişimlerine katkı bulunan Lego oyuncakları yetişkinler için de oldukça faydalıdır. Ancak Lego setleri sadece faydalı olduğu için sevilmez. Lego’nun bu kadar çok sevilmesinin en büyük nedeni eğlenceli bir oyuncak olmasıdır. İlk olarak sadece birkaç parçalardan oluşan ve küçük duvarların üretimine izin veren LEGO markası ile şimdilerde robot inşa etmek mümkün! Üstelik kendi inşa ettiğiniz robotlar komutlarınız ile yürüyebilir ya da konuşabilir! Eğer siz de kendi robotunuzu tasarlamak.

Etiketler: lego oyuncak önerileri
Ekim 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR