Oyuncak toplama kutusu çeşitleri ve tavsiyeleri

oyuncak saklama kutusu

En iyi oyuncak toplama kutusu hangisidir?

Oyuncak toplama işlemi anneler için yorucudur. Akşam çocukları yatağa yatırıp kendi uykularını feda ederler. Bunun nedeni oyuncak dağınıklığına çözüm bulamamasından kaynaklanır. Etrafa saçılmış, her odada en az bir parça oyuncak olması, her odanın toplanması gerektiği anlamına gelir. Koltuk altı, dolap arkası ve bunun gibi tenha yerlere düşen oyuncaklar temizlenir, durulanır ve kurulanır iken diğerleri de oyuncak toplama kutusu içerisine konulup bir daha oynanmak üzere beklerler. Evdeki dağınıklığa çözüm bulmak ve çok fazla oyuncak olduğu için büyük bir oyuncak toplama kutusu gerekir.

Annelerin geneli oyuncakların kutulara sığmadığından ve her defasında etrafta kötü görünen oyuncakların yer aldığından şikâyet eder. Görünümü güzel, hacmi geniş ve çocukların oyuncaklarını kendilerinin toplamasını teşvik eden bir oyuncak toplama kutusu olsa ne harika olurdu, değil mi? Aslında, oyuncak sepeti sayısı oldukça fazla. Bununla birlikte oyuncak toplama dolabı bile piyasada satılıyor. Üstelik çocukları teşvik etmeye yönelik olarak tasarlandılar. Sorun şu ki, günün yorgunluğu üzerine çökmüş olan anneler, evin diğer üyeleri uyurken mesailerine devam ederler. Bu mesai yükünü azaltmak ve yavaşça sonlandırmak için en iyi oyuncak toplama kutusu hangisidir ve oyuncak saklama çözümleri nelerdir sorularını yanıtlayacağız.

Oyuncak toplama kutusu nasıl olmalı?

Oyuncak toplama kutusu çocuğun odasına uygun olmalıdır. Çünkü anneler uyuma ve tasarıma önem verirler. Ayrıca odada kısıtlı alan varsa, bu alana göre ne büyük ne de küçük olmalıdır. Yerine göre harika oldu, diyeceğimiz bir oyuncak toplama kutusu hiç fena olmaz, değil mi? Diğer aranan özellikler ise;

  • İç hacmi geniş olmalı.
  • Uzunluğu bir metrenin altında olmamalı.
  • Hafif olmalı.
  • Dayanıklı olmalı.
  • Uzun ömürlü olmalı.
  • Çocukların beğenisini kazanmalıdır.

İç hacmi geniş bir oyuncak toplama kutusu çok fazla oyuncak alacak, demektir. Her çocuğun oyuncak sayısı fazla olduğu için bu detay ilk sırada yer alıyor. Ayrıca uzunluk da bu ürün için önemli bir özelliktir. Bir metre ya da daha uzun olan oyuncak kutusu aynı şekilde daha fazla ürün alacaktır.

Hafif oyuncak toplama kutusu çocukların taşıyabileceği bir eşya olduğu için her odaya rahatlıkla uyum sağlar. Çocuk hangi odada oyun oynadıysa, oraya pratik olarak götürülür ve oyuncaklar içine koyularak etraftaki dağınıklığı yok etmiş olur.

Dayanıklılık çocuk eşyaları için önem verilen bir unsurdur. Çocukların hareketliliğine uyum sağlamalıdır. Çünkü onlar bir şeyleri çekiştirmeyi çok severler. Tutma kısımları kopmuş ya da kenarları hasar görmüş oyuncak toplama kutusu çocuklar için hiç cazip değildir.

Uzun ömürlülük bir çocuğun oyun döneminin sona ermesi anlamına gelebilir. Bir oyuncak toplama kutusu ile büyüyen bebek büyük bir masraftan kurtulmuş olur. Her üç ayda bir ya da her yıl bir oyuncak sepeti almak, aile için kolay olmayabilir.

Son olarak popüler oyuncak toplama kutusu özellikleri arasına çocukların beğenisini ekledik. Çünkü oyuncakları kendilerinin toplamaları için kutunun onları teşvik etmesi gerekir. Bu da ilgi çekici özelliklere sahip olması ile oluşur. Çocuğun sevdiği karakterin resmi, kutunun renkleri, görüntüsü ve bunun gibi özellikleri kutunun çocuk tarafından sevilmesini sağlar.

oyuncak saklama dolabı

Oyuncak toplama kutusu çeşitleri

Üretimin geniş olduğu ülkemizde hem kendi ürünümüz hem de yabancı markalı ürün olarak çok fazla sayıda oyuncak toplama kutusu bulunuyor. Bu zengin çeşitlilik sayesinde herkes bütçe, tarz ve ihtiyacına uygun olan ürünü bulabiliyor. Kimi dolap şeklinde kimi de sepet olarak tercihini yaparken kimileri için oyuncak dağınıklığının çözümüne ulaştıracak herhangi bir oyuncak toplama kutusu gerekiyor. Üstelik oyuncak toplama kutusu ile çocuklara oyuncak toplama alışkanlığı kazandırılabilir. İşte oyuncak toplama kutusu çeşitleri;

Kapaklı oyuncak toplama kutusu

Oyuncak kutusunun kapaklı olması görünüm açısından güzel bir detaydır. Ayrıca oyuncaklar tozlanmazlar. Kapaklar ayrı da olabilir ürüne birleşik de olabilir. Bu önem verilecek bir detay değildir. Kapaklı oyuncak kutularının bazıları plastik bazıları ise kumaştan yapılmıştır. Kumaştan olanlar daha hafif olsa da plastiklerin ömrü daha uzundur.

Kapaklı oyuncak toplama kutusu içerisine lego setleri, peluş oyuncaklar, arabalae, toplar ve daha birçok oyuncak sığabilir.

Dolap şeklinde olan oyuncak toplama kutusu

Son dönemde ortaya çıkan ve annelerin gözdesi olan kapaklı oyuncak kutusu çocuklar tarafından da seviliyor. Çocuk odasına ayrı bir şıklık katarken etraftaki oyuncak dağınıklığını da içinde saklıyor. Çocuklu ailelerin aniden gelen misafir paniğini de alıp götürüyor. Bazıları üç göze sahip iken bazıları on dört göze bile sahip olabiliyor.

Oyuncak toplama dolabı genellikle etrafı ahşap ve içinde plastik sepetler bulunan bir eşya olarak karşımıza çıkar. Burada dış ahşap ve iç plastik sepetlerin rengi, ebatı ya da şekli farklı olabilir. Bu nedenle hangisini seçeceğiniz tamamen size kalmış. Bazılarının üst kısmı ise kitaplık olarak dizayn edilmiştir. Burada bakılması gereken özelliklerden biri sahip oldukları hacimdir. Ne kadar büyük hacme sahipse bir o kadar oyuncak alacağı anlamına gelir. Ancak bu eşyanın duracağı odada ne kadar yer varsa, bu yer durumuna göre seçim yapılmalıdır.

Tekerlekli oyuncak toplama kutusu

Alt kısmında tekerlekler olan oyuncak kutusu genellikle çocukların arabası olarak kullanılıyor. Evde kocaman bir akülü araba olsa dahi o kenarda oynanmayı bekler ve tekerlekli oyuncak toplama kutusunun tekerlekleri kırılana kadar içine binilir. Çocuk olmak biraz çılgınlık biraz da özgür ruha sahip olmaktır. Bu nedenle bu oyuncak toplama kutusunu tercih edecekseniz, bu önemli detayı unutmamanızı isteriz.

Araba olarak kullanılması dışında her odaya kolayca taşınması sayesinde annelerin beli ağrımaz. Temizlik yaparken de bulunduğun yerin silinmesi için kutuyu çekmek çok basittir. Çekip altını siler ve tekrar yerine yerleştirebilirsiniz.

oyuncak sepeti

Sepet şeklinde olan oyuncak toplama kutusu

Oyuncak sepetleri uzun zamandır hayatlarımızda yer alıyor. Plastik, kumaş, ahşap ve daha birçok materyalden yapılmış bir oyuncak sepeti bulabilirsiniz.

En iyi oyuncak toplama kutusu kişiden kişiye göre değişir. Bütçe, özellik, tarz, ihtiyaç ve daha birçok kavram en iyi olma konusunu etkiler. Bu nedenle herkes kendi ihtiyacını göz önüne alarak odanın tasarımına uygun bir ürün seçmek ister. Bazıları ise oyuncak sepetlerini bebek bakım ürünleri koymak için satın alır. Bunu yaparken de fiyat unsurunu kontrol eder. Kimi 100 LT oyuncak kutusu ister kimi arabalı oyuncak toplama kutusu olmasını ister. Sonuç itibari ile herkes kendi tarafına yönelir.

Oyuncak saklama çözümleri

Oyuncak saklama çözümleri annelerin daha huzurlu yaşamalarına destek verir. Evlilik için evi çift olarak kendine göre düzenleyen ebeveynler çocuk doğumu ile birlikte her alanı yeniden düzenler. Bu düzen çocuğun hareketlenmesi ve oyuncak sayısının artması ile daha da farklılaşır. Artık dekor eşyası yerine çevrede oyuncakları görürler. Bu da anneyi huzursuz edebilir. Sonuç olarak annenin de kendine özel bir alanı olmalıdır. Bu nedenle görünüm olarak oyuncakların sadece çocuk odasında olduğunu bilmek isterler. İşte burada çözüme ulaşmak için küçük detaylara göz atmak gerekir. Bu detaylar arasında;

  • Oyuncak saklama kutusu ya da dolabı almak,
  • Evdeki eşyaların alt kısımlarını kullanmak,
  • Dolap üstlerine uygun oyuncak sepetleri almak,
  • Duvar rafları,
  • Uygun alan varsa dolap içine, arkası ya da üstüne koymak,
  • Oyuncakları dönüşümlü olarak çocuklara vermek, yer alır.

Oyuncak saklama çözümleri arasında saklama kutusu ilk sırada yer alır. Oyuncakların etraftan toplanması konusunda büyük bir yarar sağlarlar. Üstelik dolap şeklinde alırsanız, daha büyük faydaya sahip olursunuz.

oyuncak saklama kutuları

Evdeki eşyaların alt kısımlarına kutulu şekilde oyuncakların depolanması büyük bir yer tasarrufu sağlar. Bu nedenle evlenmeden önce yapılan mobilya alışverişinde baza ve altı sandıklı olan koltuk almak, büyük avantaj kazanmanızı sağlar. Koltuk ve baza altlarına konulan oyuncaklar sizi büyük ölçüde oyuncak dağınıklığından kurtarır.

Dolap üzerine koymak için uygun saklama kutuları alabilirsiniz. Görünüm olarak şık ya da şirin olmaları göz zevkinizin bozulmamasını sağlar. Duvar rafları ise küçükte olsa çocuk odasında bir dekor oluştururken oyuncakların da dağılmasını engeller. Duvar raflarına oyuncak müzik aletleri gibi ürünler konularak dekor görünümü verilebilir.

Oyuncak saklama dolabı almak en güzel çözümdür. Çocuğunuz dilediği oyuncağı alır ve yerine koyar. Başka bir şekilde iken bir oyuncak aklına geldiğinde baza ya da koltuk altından almak daha zordur.

Oyuncakları dönüşümlü olarak çocuğa oynaması için verirseniz, her oyuncağın etrafta olmamasını sağlarsınız. Çocuk dikkat dağınıklığı yaşamaz ve eski oyuncakları yeniden özler. Böylece daha fazla oyuncak almaz ve yer sıkıntısı çekmezsiniz.

Etiketler: oyuncak saklama kutusu
Kasım 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR