Stres oyuncak (Rahatlatıcı) önerileri ve Faydaları

stres oyuncak önerileri

Stres oyuncak (Rahatlatıcı oyuncaklar)

Stres oyuncakları ile odaklanmayı arttırmak, huzurlu bir gün oluşturmak ve kaygıyı yönetmek mümkündür. Bu nedenle günlük yaşamda sahip olduğumuz tüm stresli ortamdan uzaklaşmak ve stresin beraberinde getirdiği birçok hastalık ve probleme maruz kalmamak için stres oyuncakları ile oynayabiliriz. Üstelik bu tarz oyuncaklar sadece stres giderici değil, ayrıca eğitici ve öğreticidir. Küçük boyutta oldukları için onları sürekli yanımızda taşıyabilir ve dilediğimiz an bu oyuncaklarla oynayabiliriz.

Her oyuncağın birçok çeşidi olduğu gibi stres oyuncakları için de zengin bir ürün yelpazesi bulunur. Hangisinin daha yararlı olduğunu öğrenmek ve stres oyuncakları listesine ulaşmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

İçeriğimize başlamadan önce çok geniş kavramlar için de kullanılan stres kelimesinden bahsetmek istedik. Stres fransızca kökenli bir kelime olup; vücudun çeşitli olaylardan etkilenerek fizyolojik ve piskolojik olarak etkilenmesine denir. Stres Türkçede: Çok geniş anlamda kullanılan kelime, Gam, keder, gerginlik, soğuk, baskı yapmak ve tonlama gibi bir çok halin vurgulanması olarak kullanılmaktadır. Yani bu listede vereceğimiz oyuncaklar bir çok bebek ve yetişkin sorununa pansuman niteliği taşıyabilir.

stres oyuncakları

Stres oyuncakları önerileri

Hayatımızda bir denge kurmak ve bu dengeyi devam ettirmek için stresten uzaklaşmamız gerekir. Bu nedenle küçük yaşlarda iken çocuklara stres yönetimi hakkında bilgi vermeli ve bu konuda destek olmalıyız. Destek amacıyla onlara en sevdikleri şeyleri alabiliriz. Bunlar elbette oyuncaklardır! Stres giderici oyuncaklar ile hem kendimizi hem de çocuklarımızı stresten uzaklaştırmamız mümkün. Ayrıca oyuncak çeşitliliği arasından dilediğimizi seçebiliriz.

Stres oyuncakları arasında birçok ürün bulunduğunu daha önce de belirtmiştik. Bunlardan bazıları çocuklar, bazıları da yetişkinler için özel olarak üretilir. Bazıları ile de herkes oynayabilir.

Çocuklar içi stres oyuncakları önerileri

Çocukların özellikle okul dönemlerinde yaşadığı sınav ve ders konularında oluşan kaygılarını yönetmelerine destek olmak. Üzerindeki stresi atmaya yardımcı olmak ve birçok faydası olduğu için çocuklarımıza stres oyuncakları alabiliriz. Bu oyuncaklar arasında yer alanlardan bazıları;

  • Pop it
  • Rubik küpler
  • Stres topları
  • Masa oyunları
  • Spor oyuncaklarıdır.

Pop it son dönemlerde ortaya çıkan bir oyuncaktır. Kare, yuvarlak ve dikdörtgen şekillerde plastik malzemeden üretilmiş bir oyuncaktır. Şeklin iç kısmında göz göz ve baloncuklar şeklinde, parmağınızla ittirdiğinizde arka kısmın dolmasını ve ön kısmın boşalmasını sağlayan yumuşak plastikten yapılmış ve renkli halkalar bulunur. İki kişi ile oynandığında çok keyifli bir oyundur. Siz bir yandan halkaları doldururken ar tarafta aynı işlemi yapan kişi sizi geçmeye çalışır. İlk olarak tüm seriyi tamamlayan ya da daha fazla baloncuk çeviren kazanır.

Rubik küpler, uzun yıllardır var olan ancak modası asla geçmeyen bir stres oyuncağıdır. Küpü doğru şekilde tamamlamak için renklerin ya da sayıların doğru şekilde bir araya gelmesini sağlamaya çalışırız. Hem keyifli hem de eğitici bir oyuncaktır.

Stres topları avuç içine alınarak oynanan bir oyuncaktır. Avucunuzun içinde dönen topları düşürmeden ve sırasıyla çevirmeye çalışarak oyunu oynamak gerekir.

Masa oyunları ile stres azaltmak mümkün. Sırasıyla büyükten küçüğe doğru dizilmiş olan topları doğru şekilde hareket ettirmeye çalışırken odaklanmaya çalışırız. Aksi hâlde yanlış yapınca sıra ve düzen bozulur ve kaybetmiş oluruz. Bu ve bunun gibi birçok masa oyunu bulunuyor. Satranç ve çocuk puzzle yapma gibi oyunlar da stresin azalmasına katkı sağlıyor.

Spor oyuncakları içerisinde futbol ve basketbol sahası gibi hareket etmemize destek olan oyuncaklar yer alır.

Yetişkinler için stres oyuncakları önerileri

  • Stres çarkları
  • Sabır küpü
  • Stres topları
  • Tespih 

Stres topları vücudumuzdaki kan dolaşımını arttırır. Böylece daha fazla kan pompalanır. Kan dolaşımı fazlalaşınca da kalp krizi riski azalır ve bir yandan da rahatlar ve stresin azaldığını hissederiz. Stres topları ile oynayarak hipertansiyon ve kalp krizi riskini azaltmış oluruz.

Sabır küpü, özellikler sabırsız olan yetişkinler içindir. Ani sinir patlamaları, her şeye kızma ve birden öfkelenme gibi sorunların çözümüne destek olur. Küpü tamamlamaya çalışırken, kan basıncının azalması nedeniyle sinirleriniz yatışır.

Stres çarkları ile oynamak adeta beceri ister. Çünkü onları herkes çevirmeyi başaramayabilir. Bir kez denediğinizde, bir daha bırakamaz ve defalarca yapmaya çalışırsınız. Stres çarkları ile oynamayı başarınca da, bir daha elinizden bırakmak istemezsiniz.

Stres oyuncakları nasıl oynanır?

Stres oyuncaklarının nasıl öğrendiğini anlamak için içerisinde yer alan kâğıdı okumak yeterli olabilir. Her oyuncağın içerisinde bir kılavuz yer alır. Ancak kılavuzu kaybettiyseniz, oyuncağın özelliklerini yazıp, onunla nasıl oynandığı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bizler en popüler stres giderici oyuncakları yukarıda belirttik ve nasıl oynandıkları hakkında kısa bilgiler verdik.

rahatlatıcı oyuncak

Stres oyuncakları özellikleri

Stres oyuncakları sahip oldukları özellikleri ile bizlere büyük imkânlar sunar. Bu imkânlar arasında her yere sığması, kolay taşınabilir olması, ilgi çekici ve eğlenceli olması yer alır. Bir o kadar da eğiticidir!

  1. Her yere sığabilir

Stres oyuncakları boyut olarak küçüktür. Bu nedenle onları her yere götürebilir ve yanımızda taşıyabiliriz.

  1. Kolayca taşınabilir

Ağırlık olarak oldukça hafif oldukları için aynı şekilde onları yanımızda taşımakta zorluk çekmeyiz.

  1. İlgi çekicidir

Görünüm olarak ilgi çekici olmaları nedeniyle çocuklarımıza hediye ettiğimizde, beğenmelerini sağlamak kolay olur.

  1. Eğlencelidir

Oyuncaklar bizleri eğlenceli yanları ile cezbederler. Bu nedenle oyun oynamayı çok severiz. Stres oyuncakları da oldukça eğlencelidir. Üstelik zekâ gelişimini destekler ve psikolojik olarak birçok fayda sağlar.

  1. Eğiticidir

Aldığımız her ürünün bizlere bir fayda sağlamasını isteriz. Sağlığımızı desteklemeli, ihtiyaçlarımızı gidermeli biraz da eğlendirmeli. Ancak oyuncaklar birçok özelliğe ve faydaya sahiptir. Bir oyuncak ile oynayarak yüzlerce fayda sağlanabilir. Bunlardan biri de oyuncakların eğitici yönleridir. Stres oyuncakları da eğitici oyuncaklar arasına girer.

Stres oyuncakları faydaları

  • Kan basıncını düzenler.

Stres hayatımızda uzun süreli olarak yer aldıysa, kalp çarpıntısı, hipertansiyon ve kalp krizi gibi rahatsızlıklar da vee

  • Kasları güçlendirir.

Stres çarkı, stres topu ve rubik küp gibi oyuncakları parmaklarımızla hareket ettirip onlarla oynarız. Böylece parmak kaslarımız güçlenir. Bileğimizi de hareket ettiririz. Bunun yanı sıra ince motor gelişimini desteklemiş oluruz.

stres oyuncakları

  • Pozitif enerjiyi arttırır.

Elimizde yer alan stres oyuncaklarını oynatırken, oyuncağa konsantre olur ve rahatlamaya başlarız. Ayrıca bir diğer rahatlama nedeni kan basıncını hızlandırmasıdır. Pozitif enerjiyi arttırmaya yönelik olarak bir örnek verelim.

Stres topunu elimize alır ve art arda sıkarız. Böylece gerginliği serbest bırakıp stresin azalmasını sağlarız. Stres azalınca da pozitif enerji artmış olur. Stres oyuncaklarının özelliklerinden biri de eğlenceli olmalarıdır. Eğlenirken oluşan pozitif enerji stresin azalmasıyla ikiye katlanır.

  • Odaklanmayı arttırır

Ergenlik çağının bitmesine kadar çocuklarda genel olarak konsantre olma yani odaklanma problemi görülür. Bazı çocuklarda ise dikkat eksikliğine rastlayabiliriz. Bu yüksek zekânın belirtisi olarak görülse de, henüz net olarak kanıtlanmadığı için sadece tahmin yürütebiliyoruz. Ancak sonuç olarak çocukların odaklanma problemi yaşadığını çok iyi biliyoruz. Bununla birlikte yetişkinlerde aynı şekilde odaklanma konusunda zorluk yaşayabiliyorlar. Bu da yaşam kalitelerini büyük ölçüde olumsuz olarak etkiliyor.

Uyku düzensizliği, fazla şeker alımı ve büyük ölçüde stresin var olması odaklanma sorunu yaşamanın nedenleri oluyor. Şeker alımını azaltarak, bu problemin çözümüne destek vermek elbet kolay. Ancak stresin azalması ve yok olması için aktiviteler yapmak gerekir. Stres azalınca uyku düzensizliği problemi de beraberin de azalacaktır.

Stres oyuncakları ile konsantrasyonu arttırmak oldukça kolay. Bu nedenle bütçe ve tarzınıza uygun olan bir oyuncak alıp, konsantrasyonunuzu toplama konusundaki sıkıntılarınızı yok edebilirsiniz.

  • Duyguları yönetmeye destek olur.

Duyguları yönetme konusunda herhangi bir şey duydunuz mu? Bu konu oldukça önemli ve bu nedenle okul öncesi dönemde yani kreş ve anaokuluna giden çocuklara bu konuda uygulamalar yaptırılır. Sonucunda ise duygularını yönetmeleri konusundaki başarılarından dolayı not alırlar. Bazıları zor durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini çok iyi bilir ve kendilerini çok iyi şekilde ifade eder. Bazıları ise her problemde sadece ağlamayı tercih eder.

Bu konuda zorluk yaşayan ve duygu hâkimiyetini öğrenmeleri gereken çocuklara zekâ küpleri gibi oyuncaklar verilir. Ardından çocuk küpün her bir köşesini doğru tamamladığında aferin alır. Böylece pes etmez ve küpü bitirmek için elinden geleni yapmaya çalışır. Sonuç itibari ile yanlış yaptığında ve zorlandığında pes etmemesi gerektiğini bir aferin alarak öğrenmiş olur.

  • Üretime teşvik eder.

Stres giderici oyuncaklar el ve bilek kaslarını geliştirmeye destek olur. Böylece motor gelişimi olumlu yönde etkilenir ve bir şeyler üretirken zorluk çekmeyiz. Ayrıca birçok stres oyuncağı birleştirme ile oynanır. Her birleşim sonucunda farklı bir oluşum ortaya çıkar. Bir yandan bir şeyler üretmiş oluruz ve bu şekilde üretim konusunda hevesleniriz.

  • Uyku problemlerinin çözümüne destek olur.

Stres yaşarken ilk olarak bağırsaklarımızın etkilendiğini biliriz. Diğer olumsuzluğu ise uykusuzluktur. Endişe nedeni ile gözlerimizi yumar, ışığı kapatır, müzik açar, süt içer ve daha onlar şey deneriz. Ancak beynimizin içinde yer etmiş olan sıkıntılar bizi rahat bırakmaz. Bu nedenle bir oyun oynayıp, oyuna odaklanırız.

Stres oyuncakları ile oynarken el kaslarımız çalışır. Beynimiz oyuncağın hareket etmesi için emirler verir. Yavaşça odaklanır ve hızlıca rahatlarız. Bu rahatlık uykumuzun gelmesine katkı sağlar.

Rahatlatıcı oyuncaklarla ilgili içeriğimizin sonuna geldik, bu harika oyuncak listesi hakkında önemli bilgileri edindikten sonra uygun fiyatlara oyuncak satın almaki sterseniz. www.otoys.com.tr olarak sizlere en ucuz en kaliteli oyuncakları sunmaktan gurur duyarız.

Etiketler: sters oyunucak önerileri
Ekim 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR