6 aylık bebek oyuncak listesi |12 harika öneri

6 aylık bebek oyuncak önerileri

6 Aylık Bebek Oyuncak Listesi

6 aylık bebek ihtiyaçları çok önemlidir. Ek gıdaya geçiş, çıkmakta olan dişler, artan hareketlilik kabiliyeti, gelişimlerin her geçen gün ilerlemesi ve daha birçok neden ile bebeğimizin ihtiyaçlarını karşılamamız gerekir. Bu nedenle de unutmamak adına liste tutmayı tercih ederiz. Özellikle de yoğun bir hayata sahip olanlar listenin ve not tutmanın önemini çok iyi bilir. Çünkü küçük bir aksaklık demek hayatımızın zorlaşması demektir. Ayrıca bebeğimiz her şeyden önemli olduğu için onunla ilgili olan her şeyi not etmeye bayılırız.

Bebeklerin ne kadar hızlı büyüdüğünü ve gelişimlerinin de aynı şekilde ne kadar çabuk ilerlediğini görmek oldukça güzeldir. Çünkü ebeveynler olarak onlar için her zaman en iyisini yapmak isteriz. Bu nedenle en iyi listesi içerisine 6 aylık bebek oyuncak çeşitleri de girdiğini çok iyi biliriz. Oyuncakların altı aylık bebekler için neden önemli olduğunu ve hangi oyuncaklarla oynamalarının uygun olduğunu öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Oyuncaklar bebekler için neden önemlidir?

Oyuncaklarla oynayan altı aylık bir bebeğin zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimi olumlu yönde etkilenir. Çünkü oyuncaklar bebeklerin gelişimlerine katkı sağlar. Ayrıca birçok şeyi öğrenmelerine destek olur.

İlk altı ay çabucak geçer ve bebeğinizin nasıl büyüdüğünü anlayamazsınız. Çünkü emzirme, bakım ve uyku üçgeni sizi bir hayli zorlamıştır. Ne kadar zorlu da olsa bir o kadar keyifli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle bu keyfe ortak olmak için 6 aylık bebek oyuncak listesi hazırlayarak sizlerle paylaşmak istiyoruz. Açıkçası listemizi çoktan hazırladık. Şimdi sıra sizde listemize göz atarak en ideal oyuncağı seçip bebeğinizi mutlu edebilirsiniz.

6 aylık bebek oyuncak tavsiyeleri

6 aylık bebek oyuncak için satın almadan önce birkaç detaya önem vermelisiniz. Bunlar oyuncağın güvenli olması, ilgi çekmesi, eğitici ve eğlendirici olması ve uzun ömürlü olması gibi oyuncağın özelliklerine bağlı detaylardır. Çocuğun zeka gelişimi ve yeteneklerine bağlı kalarak ayına uygun seçimler yapmak elbette çok doğru bir hareket. Ancak siz tedbirli ve bilinçli bir şekilde oyuncak alışverişi yapmalısınız. Seçim konusunda zorluk çekiyorsanız aşağıda belirtmiş olduğumuz maddelerden destek alabilirsiniz.

Titreşimli ve sesli oyuncaklar

Titreşimli ve sesli oyuncaklar çocuk gelişimini olumlu yönde etkiler. Nereye basılınca ses çıkaracağını ve nasıl titrediğini öğrenmek için çaba sarf eden bebeklerin hem motor becerileri gelişir hem de el göz koordinasyonlarını kullanmayı öğrenirler.

Emeklemeyi destekleyen oyuncaklar

Hareket eden ve yürüyen oyuncaklar genellikle emeklemeyi destekler. Örneğin; yürüyen oyuncak köpek, bebeklerin ilgisini çeker. Işıklı ve sesli olmaları nedeniyle duyu organlarına hitap ederken yürümesi bebeklerin kas hareketlerini harekete geçirir. Köpeği yakalamak için çırpınırlar adeta.

Ayrıca oturdukları yerden oynadıkları tekerlekli oyuncaklar da bebeklerin emeklemesine katkı sağlar.

Diş çıkarmaya yardımcı oyuncaklar

Diş çıkarma oldukça zorlu bir süreçtir. Huysuzluk, ishal ve ateş gibi problemler bu dönemin belirtileridir. Diş çıktıktan sonra bu zorlu süreç sona erecek olsa da bebekleri ve ebeveynlerini bir hayli yıpratır. Bu yüzden yıpratıcı olan bu dönemi daha kolay atlatabilmek için diş kaşıyıcıları alırız.

Birçok firma farklı türde diş kaşıyıcıları üretir. Ayrıca bu diş kaşıyıcılarının şekilleri, boyutları ve farklı özellikleri bulunur. Bazıları daha küçük bebeklerin kolayca elle kavrayabilmeleri için üretilirken bazıları dikkat çekmek amacıyla bir özellik eklenerek dizayn edilir. Ancak hepsinin amacı bebeğin diş kaşıntısının azalmasını sağlamaktır.

Hareketli olmalarına katkıda bulunan oyuncaklar

Oturmayı yeni öğrenseler de hareket kabiliyetleri henüz üç aylıkken oldukça gelişmiş olan bebeklerin refleksleri oldukça iyidir. Bu nedenle onlarla birlikte yemek yemek ya da sıcak bir şeyler içmek imkansızdır. Bir ebeveyn yemek yerken diğeri her zaman bebekle ilgilenir. Çünkü tehlikeli dönem gelip çatmıştır. Hiç beklemediğiniz bir anda tabağınızdakilere erişmek için elini tabağın içine sokabilir. Siz bunu anladığınızda durum çok geç olur. Bu uyarıları ve yaşanmış olayları göz önünde bulundurmanız için belirtiyoruz.

Hareket etmelerine katkıda bulunan oyuncaklar genellikle tekerlekli oyuncaklar, toplar ve hareket eden oyuncaklardır. Onları hem gözleri ile takip ederler hem de ellerine almak için adeta bir savaş verirler.

Uyku yardımcısı oyuncaklar

Uyku bebeklerin en sancılı dönemlerinde bile huzur bulduğu ve dinlendiği eylemdir. Bu yüzden deliksiz ve derin bir uyku uyumaları için uyku yardımcısı oyuncaklar üretiliyor. Emzik kullananlar için de uç kısımlarında emzik bulunuyor. Oyuncak emziğe bağlı olduğu için bebeğinizin yanından ayrılmıyor. Böylece bebeğiniz kendini güvende hissediyor. İlk aylarda güven duygusu bebeklerin en çok ihtiyaç duyduğu şeydir.

Banyo oyuncakları

Uykudan önce banyo yaptırmak bebeğin uykuya az kaldığını anlamasına neden olur. Her gün aynı şekilde besleyip banyo yaptırdıktan sonra uyuması için bebeğinizi beşiğine bırakırsanız bir zaman sonra bu ihtiyaçları kendi isteyecektir.

Banyo yapan bebek mışıl mışıl uyumak için hazır demektir. Ancak banyo yaparken keyif alması ve korkularını yenmesi için ona destek olmamız gerekebilir. Ördekler suyun içinde batıp çıkarken onları yakalamaya çalışan bebek hem yorulur hem de ince motor becerilerini geliştirir. Bu nedenle gereksiz diye düşündüğümüz en küçük detaylar büyük faydalar sağlayabilir.

Eğitici oyuncaklar

6 aylık bebeklerin öğrenmelerine katkıda bulunan oyuncakları seçmek oldukça kolay. Özelliklerini ve hangi yaş grubuna uygun olduğunu dikkate alarak aralarından bütçenize uygun olanları alabilirsiniz. Eğitici oyuncak özellikleri aşağıda belirtilmiştir.

  • Gerçek hayatı yansıtan oyuncaklar

Telefonlar, mutfak setleri, tamir setleri ve doktor malzemeleri gibi gerçek hayatta kullanılan eşyaların oyuncak hâlleridir. Çocuklar bu oyuncaklar ile oynayarak çevrelerini tanırlar.

  • Üst üste dizilen oyuncaklar

Üst üste dizilen yuvarlak halkalar, küpler ya da diğer oyuncaklar bebeklerin problem çözme yeteneklerini geliştirirler.

  • Doldurulmuş oyuncaklar

Geceleri sakin bir uykuya sahip olmak için doldurulmuş oyuncaklar satın alabiliriz. Çünkü bu tür oyuncaklar bebeklerin daha hızlı bir şekilde uyumasını sağlarken kendilerini de bir yandan güvende hissettirirler.

  • Işıklı ve sesli oyuncaklar

Neden ve sonuç ilişkisini öğreten oyuncaklardır. Düğmeye basılıp açıldığını ve tekrar diğer düğmeye basıldığında kapandığını anlamalarını sağlarken bir yandan eylemlerin neler ile sonuçlandığını fark ederler. 6 aylık bebekler için çıngıraklar ve ses çıkaran oyuncak çeşitleri etkileşim sağlarlar.

  • Bloklar

El göz koordinasyonunu kullanmayı öğreten, odaklanmalarına destek olan ve mantıksal düşünmelerine katkı sağlayan yumuşak ve büyük kare cisimlerdir. 6 aylık bebeğiniz bu kareleri belirli aralıklarla dizip problem çözme yeteneklerini geliştirirler.

Etiketler: 6 aylık oyuncak tavsiyeleri
Ağustos 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR