Bir aylık bebek oyuncakları - 6 oyuncak önerisi

Bir aylık bebek oyuncakları

Ailenize minik bir üye katılacağı haberini aldığınız ilk andan bu yana hayat sizin için epey hızlı geçti. Bebeğiniz doğru ve hatta bir aylık oldu. Anne rahminde iken bakımı çok daha kolay olan sevgili bebeklerin doğumları sonrasındaki ihtiyaçları artar. Bakımları zorlaşır ve ebeveynler için ilk aylar zorlu geçebilir. Beslenme ve uyku arasında mekik dokurken arada kalan boş zamanı en etkili şekilde değerlendirmek için anneler bir şeyler yapmak isteyebilir. Her anı dolu dolu yaşamak için bazı araç ve gereçlerden destek almaları gerekebilir. Bunlardan biri de oyuncaklardır. Bir aylık bebek oyuncakları için fazla çeşitlilik olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak aşağıdaki listeye göz attığınızda oldukça zengin bir yelpazeyle karşılaşırsınız.

Bir aylık bebek için en iyi ve en güzel oyuncak çeşitleri yazımızda yer almaktadır. Dilediğinizi seçip bebeğinizle geçirdiğiniz zamanın kalitesini ikiye katlayabilirsiniz.

Müzikli oyuncaklar

Ninni söyleyen ya da bebeği rahatlatan müziklere sahip olan oyuncaklar zekâ gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlar. Yapılan araştırmalarda bebeklere müzik dinletmenin IQ geliştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle beşiğin yanı başına koyabileceğiniz müzikli peluş ayıcıklar, beşiğe ya da salıncağa asılabilen ninni söyleyen ya da dua okuyan dönenceler ve bu gibi sesli & müzikli olan bebek oyuncaklarını tercih edebilirsiniz. Özellikle dönenceleri tavsiye ederiz. Bebeğinizi beşiğinde iken meşgul edecek ve kaygılarını azaltmaya destek olacaktır. Üstelik bazıları beşiğe titreşim yapıyor ve bebeklerin karın ağrısının azalmasına destek veriyor.

Pış pış diye sürekli pışpışlamanıza gerek bırakmayan pışpışmatik olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca bebeğe pışpış yapan balık gibi oyuncaklar da var. Bu gibi oyuncaklar yurtdışı alışveriş sitelerinde satılıyor. Türkiye’de satılanlardan henüz haberdar değiliz. Ancak “beyaz gürültü” denilen bebeğin rahatlamasına destek veren sesler çıkaran ya da pış pış diyen müzikli aletler ve oyuncaklar online mağazamızda bulunmaktadır.

Emzikli uyku arkadaşı

Bebeğiniz emzik emiyorsa, ona bir emzik tutacağı olarak kullanılan uyku arkadaşlarından alabilirsiniz. Emzikler çok garip bir şekilde sık sık kaybolurlar. Bu durum en çok anneleri yorar. Hatta bazıları stres sahibi de olur. Bunun için bir oyuncağı kenarda tutmak ve kaybolan emzik yerine kullanmak adeta kurtarıcınız olacaktır.

Belirtmek isteriz ki, bebeğiniz dönebiliyorsa, uyku arkadaşı kullanmak için zamana ihtiyacınız var, demektir. Çünkü boğulma tehlikesi oluşturabilirler. Bu nedenle uyku arkadaşını bir kenarda tutup emzik saklayıcı olarak da kullanabilirsiniz.

bir aylık bebek için oyuncak

İlk kitabım

Bebeklere kitap okumak, hem keyifli hem de eğiticidir. Bebeğinizin dil yeteneklerini geliştirmek, sosyal ilişkilerini güçlendirmek için ona kitap okuyabilirsiniz. İlk kitabım çeşitleri oldukça zengin olduğu için dilediğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca hikaye kitapları da okuyabilirsiniz.

Çıngırak

Bebeklerin büyüme hızı herkesi şaşırtır. Bu nedenle diğer aylarda ihtiyacınız olacağınızı düşündüğümüz oyuncak çeşitlerini de belirtmek isteriz. Bunlar, çıngırak, dişlik ve oyun minderidir. Bebekler üçüncü ayından itibaren çıngırak tutabilir ve onu sallamayı öğrenebilirler. Böylece kaba ve ince motor becerileri de zamanla gelişir.

Dişlik

Dişlikler dördüncü ya ve sonrasında bebeklerin ellerinden düşmez. Elbette bunun için iyi bir seçim yapılması gerekir. Oyuncak seçiminin bilinçli yapılması, oyuncağın süresini ve kullanımını arttırır. Dişlik kullanımı için damakların beyazlamasını ya da ağız akıntısını beklemeyin. Çünkü bazı bebeklerde bu gibi belirtiler oluşmayabilir. Her bebek bir değildir.

Dişlikler oyuncak olarak da kullanılırlar. Üstelik diş kaşıma için üretildikleri için her şeyi ağzına götüren bebeklerin dişliği ağzına götürmesini problem yapmayız. Tutması kolay olan diş kaşıma özelliği kaliteli olanları seçmenizi tavsiye ederiz.

Oyun minderi

Oyun minderi, dördüncü ay itibari ile hareket yeteneği artan bebeklere özel olarak üretilir. Bebekleri, artık yatak ya da koltuk üzerinde bırakmak, mümkün olmayacaktır. Bu nedenle oyun minderi içerisine bırakmak daha güvenli olacaktır. Bebeğinizi hem güvende tutmak hem de eğlenmesini sağlamak için bir oyun halısı alabilirsiniz.

Üzerinde asılı olan oyuncaklar ile meşgul olurken motor becerileri gelişecek, el göz koordinasyonu kuracak ve çevreyi keşfetmeye başlayacaktır.

 1 aylık bebek için oyuncak almaya erkenden başlayarak bebeğinizi gelişimlerine destek verebilirsiniz. Ancak bir yaş sonrasında seçimleri filtreledikten sonra alışverişi tamamlama işini bebeğinize bırakmalısınız. Kendi tercihlerini yaptıklarında oyuncak ile oynama süresi artacaktır. Ne kadar oyun o kadar eğlence, eğitim ve mutluluk olduğunu unutmayın.

Etiketler: Bir aylık bebek oyuncakları
Ocak 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR