Sekiz aylık bebek için oyuncak önerileri - 10 eğitici oyuncak

Sekiz aylık bebek oyuncak

Sekiz aylık bebekler desteksiz bir şekilde oturabilirler. Bazı bebekler emekler iken bazıları ise, emeklemeyi atlayarak yürüme yeteneğine sahip olabilir. Bu nedenle bebeğim emeklemiyor, diye endişe duyan ebeveynlere belirtmek isteriz. Her bebeğin gelişimi bir değildir. Ancak her bebek gelişimi için desteğe ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçları da oyuncaklar kullanarak giderebiliriz. Sekiz bebek oyuncak çeşitleri arasından seçim yapmak, sizi zorlayabilir. Zengin çeşitlilik, üretimin çok olması, markaların üretimde gösterdiği kalite farklılığı gibi pek çok sebep nedeni ile kafanız karışabilir. Bu yüzden bir liste hazırlayarak tavsiye olarak ürünler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Oyuncak alışverişi yapmadan önce yazımızı okumanızı ve diğer oyuncak seçimi ile ilgili makalelerimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yürüme arkadaşı Smoby, Cotoons Trott Cotoons - Cotoon 2 si1 arada

Yürüme arkadaşı, bebeğinizin bağımsız bir şekilde yürümesi için ona destek verir. Dört tekerleğe sahip olan bu oyuncağın üzerinde çeşitli aktiviteler bulunur. Döndürmeli, basmalı, ışıklı ve şarkılı olarak her bölümünde renkli bir nesne görebilirsiniz.

Bazı yürüme desteği veren oyuncaklar birden fazla donanıma sahiptir. Hem aktivite masası, hem egzersiz yapma alanı hem de yürüteç olarak kullanılır. Üstelik uzmanlar yürüme arkadaşının bebekler için birçok faydası olduğunu belirtir. Yürüteç kullanımını sağlıklı bulmaz iken ilk arabam ya da yürüme arkadaşı kullanımını desteklerler. Bu ürünün faydaları arasında;

  • Bebeğe özgüven kazandırma
  • Hareket etmesine teşvik etme
  • El göz koordinasyonu kurmasına destek verme
  • Motor becerilerini destekleme yer alır.

Bu oyuncağın detayları ve satın alım için linke tıklayabilirsiniz.

8 aylık bebek oyuncak

Aktivite masası Mgs, Smartland Eğitici

Enerjisi bitmek bilmeyen bebeklerimizin uyku düzenleri de bozulur. Çünkü daha fazla enerjiye sahiptirler ve daha fazla şey keşfetmek isterler. Bunu yapamadıklarında gün boyu huzursuz ve mutsuz olurlar.  Bebeğinizi mutlu, eğitici bir şeyler ile uğraştığını ve uykusu geldiği için esnediğini görmenin sizi ne kadar memnun edeceğini çok iyi biliyoruz.

Günü eğitici faaliyetler ile geçmiş bir bebeğin enerjisi de zamanla tükendiği için daha derin bir uyku uyur ve daha iştahlı bir şekilde uyanır. Her şey birbirine zincirleme olarak bağlı olduğu için adeta domino taşları gibi bir dokunma ile bebeğin tüm düzeni bozulabiliyor.

Ancak bir aktivite masası ile bebeği daha fazla hareket ettirmek ve gelişimlerine olumlu yönde katkıda sağlamak, çok kolay. Çünkü fiyatları oldukça uygun.

Bul tak Sevimli Bul tak Ev Kilitli Kapı

Hangi şekli nereye takılacak, bu şekil hangi anlama geliyor, neden kenarları düz ya da yuvarlak derken bir bul tak oyunu ile bebeğin beynini meşgul edebiliriz. Bebeğiniz kilitli kapının nasıl açılacağını çözmeye çalışırken siz de bir keyif kahvesi içebilirsiniz. Bebek sahibi annelerin on beş dakikalık keyif molası vermesinin ne anlama geldiğini ancak diğer anneler anlayabilir. Çünkü onlar için mola süresine sahip olmak, pek kolay olmaz. Bebekleri uyurken ev işlerini yapmaya ve beslenmesi için bebeğe bir şeyler hazırlamaya çalışırlar. Bazen bu işlemler tamamlanmadan bebek uyanır. Enerji dolu olan bebeğin bakımı için annelerin biraz olsun dinlenmeye ihtiyaçları olur. Bu oyuncağın detayları ve satın alım için linke tıklayınız.

Anneler dinlenmezse, uykusuzluk ve yorgunluk sinirlerini bozabilir. Bu durumların oluşmasını önlemek için bebeklerimizi meşgul edecek araç gereçlere önem vermeliyiz. Elbette bu meşguliyet onlar için de faydalı olmalı. O zaman, bir bul tak oyuncağı alabiliriz.

Bebeğiniz oyuncağa ilgi duymadıysa, oyuncağı elinize alın ve onunla oynayın, özelliklerini test edin. Kısa süre sonra elinizde olmayacaktır. Çünkü bebekler, büyüklerin meşgul oldukları her araç vere gerece büyük ilgi duyarlar.

Oyun öğreten oyuncaklar - Babycim Ce Ee Oyuncu Fil

Bebeğiniz ile ilgilenirken onunla aranızdaki bağı güçlendirmek için ne yapmanız gerektiği hakkında kafanız karışabilir. Hamile iken her şey bir daha kolay iken doğum sonrasındaki oluşan pek çok şey anneleri zorlayabilir. Bu nedenle endişeye kapılmadan bebeğimize ilgi göstermeli, o uyanıkken her şeyi bir kenara bırakmalıyız. Kaliteli ve mutlu saatler için anne bebek ilişkisini güçlendirecek oyunlar oynayabilirsiniz. Bu oyunlardan biri de “Ce ee” oluyor.

Bebekler varlık ve yokluk kavramlarından haberdar olmadıkları için yanlarından on saniyeliğine ayrıldığınızda ağlamaya başlarlar. Bu durum anneleri oldukça zora sokar. Elbette üstesinden gelmek için birkaç şey yapabilirsiniz. Örneğin; bebeğinizle “Cee ee” oyunu oynayabilirsiniz. Bir babycim oyuncu fil alarak şarkılar açabilir ve oyunlar öğrenip bebeğinize de öğretebilirsiniz. Bebeklerin müzik dinlemesi zekâ gelişimlerine büyük katkı sağlar. Bu uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Renkli toplar Yağmur Damlası - Çıngıraklı Top Oyunu

8 aylık bebek için oyuncak

Renkli toplar ile oynamak hem eğlenceli hem de eğiticidir. 8 aylık bebek için oyuncak arayanlar bir çıngıraklı top oyunu tercih edebilir. Top aşağıya doğru ilerlerken onu takip eder ve tekrarlamak için topu alıp başlangıç yerine koyarlar. Hem hareket eder hem de bir şeyler öğrenirler. Yağmur damlası çıgıraklı top oyunu üç renkli top ve topların dönmesini sağlayan bir parçadan oluşur. 

Çıngıraklar ses çıkardığı için top aşağı inerken onu takip etmeden duramayan bebekler, neden sonuç ilişkisini keşfederler. Bu oyuncak sadece bir örnektir. Büyük ve ağır olmayan diğer top çeşitlerini de bebeğiniz için tercih edebilirsiniz. Gelişimine uygun olan bir ürün seçtiğinizden emin olmayı sakın unutmayın.

İlk Kitabım

Kitaplar, hayatımızın her döneminde var olmalı. Çocukları okula hazırlarken değil, doğdukları an itibari ile yani erkenden tanıştırmamız gerekir. Bunu ne kadar önce yaparsak çocuğumuz kitapları bir o kadar çok sever. Bu nedenle bebeklere kitap almak, oldukça iyi bir fikirdir. Üstelik onlara özel olarak üretilen yüzlerce çeşit bebek kitabı var!

Yapmanız gereken aralarından seçim yapmak. Bebeğinizin gelişimine uygun olanların yanı sıra sizin uyku zamanlarında ya da boş anlarınızı değerlendirmek istediğinizde elinizin altında olabilecek kitaplara da göz atabilirsiniz.

Kitapların dokusu ile tanışan bebekler, zamanla görselliklerine de dikkat eder ve hafızalarına her şeyi kaydederler. Çocukların görsel hafızaları çok kuvvetlidir. Noktayı nereye koyduğunuza bir kere bakarak aynısını yapmaya çalışırlar.

8 aylık bebek oyuncak tavsiye

Peluş oyuncaklar

Peluş oyuncaklar bebeklerin ilk sahip olduğu oyuncak çeşitlerinden biridir. Onlara sarılmak ve onlarla oynamak hem güven verir hem de keyiflidir. Bebeğinizin gelişimine uygun olarak alabileceğiniz pek çok türde peluş oyuncak bulunmaktadır.

Dilerseniz meyveler dilerseniz hayvan figürleri ya da süper kahramanlar olarak seçim yapabilirsiniz. Tüylü olmaması, çıkan parçasının olmaması ya da küçük aksesuarlarının olmaması güvenlik açısından önemlidir. Peluş oyuncak ile oynayan bebeklerin;

  • Stres ve kaygıları azalır
  • Uykuları düzene girer
  • Empati yetenekleri gelişir
  • Sosyal becerileri olumlu yönde desteklenir.

Oyuncak Bebekler

Küçüklük fotoğraflarımızda illa ki kucağımızda yer alan bir oyuncak bebek vardır. Çünkü onlardan vazgeçemeyiz. Her kız çocuğu bir oyuncak bebek sahibi olmak ister. Şimdi üretim ve teknoloji çok ileri düzeyde olduğu için çocuk ya da bebekler daha bir şey istemeden oyuncak raflarında diledikleri her şey yerlerini almış oluyor. Ancak bu onları tatmin etmeyebiliyor. Çünkü her oyuncak her çocuğun ilgisini aynı yönde çekmeyebiliyor.

Her çocuğun karakter ve fiziksel özellikleri farklı olduğu gibi tercihleri de farklıdır. Bu tercihlerin ne olduğunu anlamak için bebeğimizle geçirdiğimiz zaman diliminde yaptıklarımız çok önemlidir. İletişim kurmalı ve onlarla bolca oyun oynamalıyız. Evcilik oyunları da en eğlenceli ve eğitici oyunlardan biridir. Elbette her evcilik oyunu için bir oyuncak bebek gerekir.

Ahşap oyuncaklar

sekiz aylık bebek oyuncak

Basit bir yapıya sahip olan organik ham maddeden üretilmiş ve çocuklara olan faydaları oldukça fazla olan ahşap oyuncaklar ile oynamanın sınırı yoktur. Her yaşta insan onlarla oyun oynayabilir. Çok yönlü, uzun ömürlü, dayanıklı, eğitici ve eğlendiricidir.

Küçük parçalara sahip olmayan ahşap tren, at, araba, çınçın ve daha pek çok çeşitte ürün yer almaktadır. Dilediğinizi seçebilirsiniz.

Sesli oyuncaklar

Sesli oyuncaklar, bebekler için ilk aylarda ninni, gaz sancıları çektiği dönemlerde huzur ve oyun zamanında da eğlencedir. Beyaz gürültü denilen sesi duyunca rahatlayan kolik bebekler, ninni açınca huzurla uyur. Ardından oyun zamanı gelince de müzik ya da hikâye dinletebilirsiniz.

Etiketler: Sekiz aylık bebek oyuncak
Ocak 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR