Ahşap Oyuncak Almak İçin Sebepler

ahşap oyuncak faydaları

Ahşap Oyuncak Almak isteyenlere Sebepler

Ahşap oyuncak almak için sebepler listesi uzayıp gidebilir. Biz en önemli noktalarını ele alıp çocuğunuz ahşap oyuncakla oynarken ona ne gibi faydalar sağlıyor gibi önemli soruları da yanıtlamış olacağız. Bazı ebeveynler ahşap oyuncakların zararlı olabileceğinden endişeleniyor. Hiç endişelenmeyin yazımızın derinliklerine inerek detaylı bilgiye ulaşabileceksiniz. Böylece ahşap oyuncak almak için birçok sebep olduğunu fark edeceksiniz.

Doğanın bize sunduğu her şeyin sağlıklı ve yararlı olduğunun farkındayız. Bu nedenle de çocukların ve bebeklerin ellerinden düşmeyen oyuncakları için sadece eğitici olmalarını değil bir yandan da sağlığına zarar vermemelerini istiyoruz. Ahşap oyuncaklar doğal malzemeden üretildikleri için çocukların güvenle oynayacağı oyuncaklar kategorisinde yer alıyor. Üstelik çocuklar ahşap oyuncaklar ile oynarken keyif alıyorlar. İşte sizler için hazırladığımız, bu eğlenceli ahşap oyuncakları satın almak için sebepler listesi aşağıda yer alıyor. Hazırsanız başlayalım.

 

Ahşap Oyuncak Nedir?

Ahşap oyuncak; doğal malzemeden ve çoğunlukla ahşaptan yani ağaçtan üretilmiş olan, beş duyu organına hitap ederken bir yandan çocukları eğiten oyuncak çeşitlerinden biridir. Ahşap oyuncak kategorisi içine trenler, arabalar, evler, hayvan figürleri ve daha birçok şey yer alır. Bu nedenle çocuğunuzun ilgi alanına göre seçim yapabilirsiniz.

Özellikle ebeveynlerin ahşap oyuncakları tercih etme nedenleri arasında;

  • Onlarla oynamanın kolay olması. Çünkü karışık şekilde dizayn edilmedikleri için ahşap oyuncakları çözmek için çok fazla z-çaba sarf etmek gerekmez.
  • Sağlıklı malzemeden üretilmiş olması.
  • Eğlenceli olmaları.
  • Eğitici özelliğe sahip olmaları yer alır.

Ahşap Oyuncak Yararları Nelerdir?

  • Çocuklar ve özellikle bebekler keşif etmek için oyuncakları ağızlarına götürürler. Elbette onlarla oynarken sürekli temas halindedirler. Bu nedenle ahşap oyuncaklar sağlıklı malzemeden üretildiği için bakteri oluşumu gibi problemleri düşünmek zorunda kalmayız. Ayrıca plastik malzemelerden üretilen oyuncakların kimyasal madde içerdiğinin farkındayız. Bu kimyasallar ahşap oyuncaklar içinde yer almaz.
  • Oyuncak temizliği anneler için oldukça zor. Bu yüzden ahşap oyuncak satın alıp temizlik konusunda çok fazla çaba harcamayız. Ayrıca temizlikleri kolay olduğu için temizleme işlemini daha sık yapar bakteri oluşumunu engellemiş oluruz.
  • Plastik ve diğer malzemelerden üretilmiş olan oyuncak çeşitleri kırılabilir ve bozulabilir iken ahşap oyuncakları kırmak ya da bozmak kolay değildir. Bu nedenle uzun ömürlü oldukları için kardeşlerine bırakabilir ya da başka çocuklara oynamaları için hediye olarak verebiliriz.
  • Beş duyu organına hitap ettiği için çocuklarımızı bir nevi doğa ile tanıştırmış oluruz.
  • Ahşap oyuncak ile oynamak daha kolaydır. Basit bir keşif ile nasıl oynandığını anladıkları için çocuklar ahşap oyuncak ile oynarken çabuk sıkılmazlar.
  • Cam gibi kesici ve delici maddeler içermedikleri için kırılsalar bile çocuğunuza zarar gelmez. Ayrıca sivri kenarlara sahip olmadıkları için aynı şekilde zararlı değildir.
  • Zeka geliştirici oyuncak kategorisinde yer aldıkları için eğitici oyuncak arayanlar için idealdir.

Ahşap oyuncak satın almak için sebepler listemizi belirttik. Bu liste daha uzatılabilir. Ancak biz en önemlilerini belirtmek istedik. Ayrıca belirli yaş gruplarına özel olarak oyuncak üretildiği için hangi ahşap oyuncağını ne zaman almanız gerektiğini de belirtmek istiyoruz.

Ahşap koordinasyon oyuncakları

Çocukların en sevdiği oyuncaklar genellikle koordine edilmesi gerekenlerdir. Koordinasyon ahşap oyuncakları bir ahşap tahta üzerine yine ahşaptan üretilmiş olan delikli boncuk ve boru şeklini andıran tahta çubuklardan oluşuyor.

Çubukların şekilleri farklı olduğu için boncukları ulaşması gereken noktaya elle ittirmek gerekiyor. Bu nedenle bu oyunu oynarken meşgul olan çocuklar boncuğu son noktaya ulaştırıp zaferi kutlamaya bayılıyorlar.

Ahşap lego oyuncakları

Lego uzun yıllardır hayatımızda var olsa da ahşap Legolar son zamanlarda daha popüler. Bunun nedeni ise Legolardan yapılan ev, okul ve araba gibi şekiller ahşaplar ile yapıldığında daha gerçekçi oluyor. Ayrıca silindir, kare ve üçgen gibi şekiller içermeleri nedeniyle çocukların daha fazla ilgisini çekiyorlar.

Ahşap çekiç ile vurma oyuncağı

Plastik çekiç ile şekilleri yerlerine takmak güzel bir oyun. Ancak ahşap çekiç ile bu oyunu oynayıp siz de aradaki farkı görebilirsiniz. Hem daha eğlenceli hem de şekiller ahşaptan üretildiği için çekiç ile üzerine vurduğunuzda bir miktar güç gerekiyor.

Ahşap abaküsler

İlkokul çağındaki sevgili çocuklarımız için abaküs her evde bulunur. Bu abaküs ahşaptan üretilince de anneler daha mutlu oluyor. Hem de ahşaptan üretildiği için daha sağlam oluyor.

Ahşap yürütmeli oyuncaklar

Bir yaş grubu için bir sopa ucunda hayvan figürü ve yürütüldüğünde öten zil mekanizmalı bir oyuncak satın alıp ne kadar keyif aldığını izleyebilirsiniz. Yürümeyi yeni öğrenen çocuklar için bu oyuncağı satın alabilirsiniz.

Ahşap yapbozlar

Ağacın artık her şekle girebilmesi ve makinelerin üretimleri arttırmasıyla artık ahşap yapbozlar da alabiliyoruz. Özellikle bir yaş grubu için ele alması kolay olan ve kaybetmesi de diğer yapbozlara nazaran zor olması nedeniyle daha fazla tercih ediliyor. Bu oyuncak iki yaş grubu için üretiliyor.  Dilerseniz sitemiden https://www.otoys.com.tr/yap-boz kategorisinden birbirbirinden kaliteli yapbozları uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Ahşap çıngırak

Çıngırak ellerini kullanmayı öğrenme başlayan dört aylık bebekler için en güzel hediyedir. Ses çıkartması için sallanması gerektiğini anlayıp bunu başarabilmeleri onları mutlu ediyor. Bu nedenle ahşap çıngırak alıp hayatı keşfe yeni başlayan bebeğimizi mutlu edebiliriz.

Ahşap bloklar

Üst üste dizme ve bunu büyüklük sırasına göre yapma gibi beceriler isteyen ahşap bloklar oldukça eğlencelidir. Üstelik hem eğlenip hem de öğrenirler. Altıncı aydan sonra bu oyuncak çeşidini satın alabilirsiniz.

Etiketler: ahşap oyuncak almak
Ağustos 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR