Akülü araba satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

akülü araba satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Akülü Araba alırken Bunlara Dikkat edin! 

Akülü araba alırken dikkat edilmesi gereken önemli detaylar var. Çocuğumuz bu oyuncak ile bir dakika da büyüyene kadar da oynasa bu detayları küçümseyemeyiz. Ayrıca akülü araba çocukların hayallerini süsleyen bir oyuncak çeşidi olduğu için kısa süre oynanıp sıkılacaklarını düşünmeyin. Bununla birlikte küçük kardeş oynamaya devam eder ya da birine hediye olarak da verebilirsiniz. Dilerseniz de ikinci el olarak da satabilirsiniz. Bu gibi işlemler de fazla zamanınızı almaz. Çünkü talep olarak büyük bir potansiyel müşteriye sahip oyuncak çeşididir.

Akülü araba alırken dikkat edilecekler listemize göz attıktan sonra bu oyuncağın çocuklara ne gibi faydaları olduğu kısmına da göz atmanızı tavsiye ederiz.

  • Kaç kişilik olduğuna dikkat edin.
  • Kaç volta sahip olduğu oldukça önemli.
  • Kaç yaşa uygun olduğuna bakmalısınız.
  • Uzaktan kumandası olup olmadığını öğrenmelisiniz.
  • Güvenlik özelliklerine dikkat etmelisiniz.
  • Tasarım ve görünümün çocuğunuza uygun olduğundan emin olmalısınız.
  • Keskin ve sivri parçalar yer almamalıdır.
  • Çıkan küçük parçalara sahip olmamalıdır.
  • Garanti süresi oldukça önemli.

Akülü Araba Alırken dikkat edilmesi gerekenler

İlk olarak bir ürün satın almadan önce sağlıklı olma kısmına önem veririz. Bu nedenle belirtmek isteriz ki akülü arabalar doğru şekilde kullanıldıklarında gayet güvenliler. Garanti süreleri de genel olarak iki yıldır. Eğer bu süre zarfında bir yerine zarar gelirse parçasını değiştirebilirsiniz.

Sağlık kısmını tamamladıktan sonra güvenlik özelliklerine dikkat edebilirsiniz. Emniyet kemeri var mı ve nasıl takılır, sivri köşeli parçaları ya da kısımları var mı, tekerlekleri sağlam mı vs. gibi güvenlik için üretilmiş parçaları tek tek kontrol etmelisiniz.

akülü jeep alırken nelere bakılır

Sağlık ve güvenlik konularını dikkate alıp kontrol ettikten sonra diğer kullanım için dikkat edilmesi gereken özellikler arasında akülü arabanın kaç kişilik olduğu ve kaç kg taşıyabildiği yer alır. Eğer iki kişilik alacaksanız bunu satıcıya belirtmelisiniz. Ayrıca ağırlık konusunda da bilgi almayı unutmayın.

Hız konusuna önem veriyorsanız kaç km hız yaptığını da akülü arabanın özelliklerine bakarak öğrenebilirsiniz. Genellikle oyuncak siteleri özellikler kısmında her şey belirtilmiştir. Ayrıca kullanıcı yorumlarından da birçok sorunun yanıtını alabilirsiniz. Hız konusu için akülü arabaların kaç volt olduğu da önemlidir. Bazıları 6V bazıları da 12 V’dur. Ayrıca bazıları 24 V’dur. Ancak küçük çocuklara hızlı oldukları için uygun değildir.

Küçük yaşta çocuklar için akülü arabaların uzaktan kumanda özelliğine sahip olanlarını almanızı tavsiye ederiz. 2 yaş itibari ile akülü araba ile oynayabilirler. Ancak 2 yaşından 3 yaşına kadar uzaktan kumanda ile ebeveynleri tarafından oyuncağı kullanımı yapılmalıdır. Ayrıca 3 yaşından itibaren ise çocuk oyuncağı sürerken yanından ayrılmamanızı öneririz. Çocuklar genellikle aileleri yakınlarındayken daha keyifli bir şekilde oynarlar.

Akülü araba kullanımında ebeveynlere tavsiyeler

  • Trafik olan alanlarda akülü araba ile oynanmamalıdır.
  • Çocuklar akülü araba ile oynarken ebeveynleri yanlarında olmalıdır.
  • Garanti belgesi olup olmadığına dikkat edilmelidir.
  • Üretimde kullanılan malzemelerde kanserojen madde olmadığından emin olmalısınız.
  • 3 yaşından küçük çocuklar için kontrol daima ebeveynlerin elinde olması gerekir.
  • Akülü arabaları açık havada kullanırken havanın yağmurlu olmamasına dikkat edin. Ayrıca hava yağmurluyken ya da güneşliyken arabayı dışarıda bırakmamalısınız. Aksi takdirde ıslanıp bozulabilir.
  • Akülü arabanın temizliği yapılırken kimyasal madde kullanmamalısınız. Temizliği için nemli bir bez ile silin ardından kuru bez ile kurulayın. Sıvı teması ile araba bozulabilir.
  • Arabayı uzun süre kullanmayacaksanız aküyü bağlantılarından çıkarabilirsiniz.

Akülü araba fiyatları 600 TL’den başlayıp 25 bin TL’ye kadar değişir. Bu fiyat farklılığı tasarım, görünüm volt farklılığı ve daha birçok özelliğine bakarak değişkenlik gösterir.

Çocuklar İçin Akülü Araba İle Oynamanın Faydaları

Akülü araçlar isteyen bir çocuğunuz mu var ya da akülü arabayı çoktan aldınız mı? Hiç fark etmez! Herkesin aklında yer alan soruların fakındayız. Bu nedenle bugünkü yazımızda akülü araba faydaları konusunu ele alıyoruz. Yazımızı okurken çok şaşıracağınızı biliyoruz. Çünkü her yerde bulamayacağınız akülü araba faydaları hakkında detaylı bilgileri bu sayfaya bırakıyoruz. Hazırsanız başlayalım!

Akülü araba faydaları nelerdir?

Akülü araba her çocuğun hayalinde yer alan bir oyuncak çeşididir. Çünkü potansiyel sahiplerine özel olarak, en ince detaylarına kadar düşünülerek üretiliyorlar. Bu nedenle de akülü arabaların albenisinin ne derece yüksek olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ancak anne ve babalar çocuklarına bir eşya ya da oyuncak almadan önce ilk olarak sağlığa zararlı olup olmadığını kontrol ediyor ve oyuncağın çocuğa olan faydaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

İlk aşama olan sağlık kısmı hakkında kısaca bilgi vermek isteriz. Akülü arabalar çocuklar için güvenlidir. Elbette kullanırken çocuğa emniyet kemeri takılmalı ve ailesi çocuğun yanında olmalıdır. Ayrıca çocuk küçük yaşlarda ise oyuncak kontrolü anne ya da babaya bırakılmalıdır. Güvenlik sağlandığında huzurlu bir şekilde çocuğunuzun eğlenmesini izleyebilirsiniz.

Akülü arabaların her parçası çocukların yaş grubu, zeka gelişimi ve sağlıkları gibi önemli konular ele alınarak üretilir. Ayrıca kaç yaşa uygun oldukları genellikle kullanım kılavuzlarında belirtilir. Her akülü araba aynı yaşa hitap etmeyebilir. Bu nedenle satan kişiye ürünü anlatmasını isteyebilirsiniz. Ürünü belirtildiği koşullarda kullanarak en sağlıklı şekilde kullanımı gerçekleştirmiş olursunuz. Ne de olsa bir oyuncak ne kadar sağlıklı koşullar altında üretilmiş olursa olsun, kullanıcının da oyuncağı en doğru şekilde kullanması gerekir. Örneğin; akülü arabalar gün boyunca güneş ya da yağmur altında bırakılmamalıdır. Bu sadece kullanımı için dikkat edilmesi gereken küçük bir husustur. Akülü araba kullanımı hakkında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar için blog içerisinde yer alan yazılarımıza göz atabilirsiniz. Şimdi gelelim akülü araba faydaları neler olduğuna.

  1. Sorumluluk sahibi olmalarını sağlar.
  2. Ebeveyn kontrol özelliği ile bir yaşından itibaren kullanılabilir.
  3. Güvenli bir oyuncak olduğu için aileler endişeye kapılmaz.
  4. Denge kurmayı öğrenirler.
  5. Motor becerileri gelişir.
  6. Özgüvenleri artar.
  7. Kendi kendine yetebilme duygusu aşılar.
  8. Dışarı çıkmaya teşvik eder.
  9. Sosyalleşmelerini sağlar
  10. Trafik kurallarını öğrenmelerine destek olur
  11. Hayal güçleri genişler
  12. Çeşitliliği sayesinde her çocuk dilediği türü alabilir.

Akülü arabalar olarak tanınsalar da bu oyuncak çeşidinde farklı tasarım, kategori ve görsellik arayabilirsiniz. Çünkü akülü arabalar içerisinde;

Akülü araba ile oynamanın fiziksel faydaları

Akülü araba ile oynamanın hem zihinsel hem de fiziksel faydaları vardır. Çocuğunuz akülü araba ile oynarken sadece eğlenmez bir yandan becerileri gelişir, kendine güvenir, mutlu olur, sorunlarla başa çıkmayı öğrenir ve bu liste uzayıp gider. Bu nedenle en önemli faydaları ele alacağız.

akülü araba satın alırken dikkat

Kaba ve İnce motor gelişimlerini destekler

Motor becerileri çok kullanılan bir kelimedir. Ancak anlamını unutabiliriz. Motor beceri kas, sinir sistemi ve beynin ortak çalışması nedeniyle başlatılan hareket anlamına gelir. Bu nedenle çocukların bu sistemi nasıl çalıştıracaklarını öğrenmeleri gerekir. Ayrıca en şekilde kullanım için oyuncaklar çocuklara destek olur. İnce motor becerileri için birkaç örnek yerden küçük topları toplamak ya da kaşık tutmayı öğretmek olabilir. Kaba motor becerileri ise büyük kasların çalışması anlamına gelir. Bu nedenle oturma, yuvarlanma ya da yürüme gibi eylemler kaba motor becerileri ile alakalıdır.

Motor gelişimi hakkında uzmanlar birçok araştırma yaptı. Bu araştırmaların sonucunda ise hareket etmenin ve fiziksel hareketliliğin motor becerilerimize faydalı olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle çocuklar akülü arabaya inip binerken bile kaslarını çalıştırmayı öğrenirler. Bu da motor gelişimlerine katkı sağlar.

Denge kurmayı öğrenirler

Hayatımızı bir denge üzerinde kurmazsak tepetaklak oluruz. Bu nedenle saatli kalkar, kahvaltı yapar ve işe ya da okula gideriz. Sonrasında eve döner ve her gün aynı saatte akşam sofrasında ailece toplanırız. Eğer bunlardan biri aksarsa saatlerimiz ve günler birbirine karışır ve aile olarak birbirimize ve kendimize vakit ayıramayız. Bunun için çocuklara küçük yaşlarda denge kurmayı öğretmemiz gerekir.

El  - göz koordinasyonu kurmalarını sağlar.

Çocuklar el becerilerini en iyi şekilde kullanmak için el göz koordinasyonlarını geliştirirler. Bunun için önce kumandanın tuşlarına bakar ve hangisi ile açıldığını anlarlar. Bu da küçük bir örnektir. Akülü arabalarda ise arabanın hangi düğme ile çalıştığını çözerlerken bir yandan bu koordinasyon sistemini geliştirmiş olurlar.

Akülü araba ile oynamanın zihinsel faydaları

 

  • Özgüveni arttırmaya destek olur.

Çocuklar akülü arabaya ilk bindiklerinde nasıl çalıştığını öğrenmeye çalışırlar. Bunu keşfettiklerinde ise özgüvenleri gelişir ve özgürlüğü hissederler. Özgüveni gelişen çocuklar sevildiğini ve çevrede kabul edildiğini hissederler. Bununla birlikte kendileri hakkında iyi şeyler düşünür ve kendilerine inanırlar. Ayrıca eleştiri karşısında dik durup her şeyi kafalarına takmazlar.

Yeni şeyler öğrenmek için kendine güvenen çocuklar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar. Yaptıkları ile gurur duyar ve kendi hataları ile baş edebilirler. Sonuç olarak özgüven sahibi olmak onlara hayatta daha iyi olmalarına katkıda bulunur. Bu nedenle özgüven arttırmaya destek veren oyuncak çeşitlerini çocuklarımızla tanıştırmalıyız. Bunlardan biri de akülü arabalar oluyor. Kendine olan güvenci artması için akülü arabayı test edip sürmesi bile yeterli iken bir yandan eğlenmesi ve arkadaş sahibi olması da mükemmel.

  • Kendi kendine yetebilme duygusunu aşılar.

Kendi kendilerine yetebilme duygusu onları özgüven sahibi yapar. Bu da oldukça önemli bir faydadır. Oyuncağını kullanmayı öğrenip kendi başına sürebilen ve çevrede dolaşabilen çocuklar (ebeveyn gözetimi altında) ailelerinden yardım almak yerine herhangi bir zorluk yaşadıklarında bunu kendi kendine çözmeye çalışırlar.

  • Keşif etmeye teşvik eder.

Akülü arabaların diğer güzelliği de çocukların keşif duygusunu harekete geçirmelerine teşvik etmesidir. Böylece yeni yerler görmek isteyecek ve yeni şeyler üretmeye çalışacaklardır. Küçük çocuklar kendi merak duyguları ile hareket ederek çok daha etkili şekilde öğrenirler. Çünkü biz onlara bir şeyi ne kadar çok anlatsak da onların yaptığı keşifler kadar sözlerimiz etkili olmaz. Bunu ancak yaşayarak anlayabilirler. Bu nedenle de oyuncak firmaları çocukları daha fazla keşfetmeye teşvik etmek amacıyla oyuncaklar üretiyor. Bunlardan biri de akülü arabalar!

Akülü araba ile oynayan çocuk işbirliği yapmayı, eleştirel düşünmeyi, bağımsızlığı ve soru sormayı öğrenirler. Soru sordukça da aldığı cevaplar onları ne kadar tatmin etse de artan merak duygusu nedeniyle daha fazla soru sorarlar. Bu da daha fazla öğrenim demek olur.

  • Sosyalleşmelerini sağlar.

Çocukların en iyi öğrenim şekilleri kendilerinin yaptıklarıdır. Bu da kendi keşifleri ile ortaya çıkar. Bunun içinde akranları ile oynamaları ve sosyalleşmeleri gerekir. Zihinsel gelişimleri içerisinde sosyalleşmeleri de yer alır. Çünkü çocuklar birbirleri ile oynamayı oyuncak paylaşarak öğrenirler. Böylece iletişim kurmaya başlar ve yeni şeyler öğrenirler.  2 yaşından itibaren çocuklar aileleri ile iletişim kurmayı ve onlarla oyun oynamayı ister. Bu yaş onların sosyal becerilerini geliştirmeleri için en ideal zaman dilimidir. Paylaşmayı, biri ile konuşmayı, hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiğini ve sosyallik adı altında olan her şeyi iki yaşından itibaren öğrenmeliler.

Çocukların sosyalleşmesi sadece çocuklar için değil ayrıca ebeveyn için önemlidir. Çünkü karşısındaki kişiyi anlamak için empati kurmaya çalışır ve bununla birlikte merhamet, özlem, sevgi ve pişmanlık gibi duyguları da daha iyi öğrenirler. Ayrıca saygı ve sevgi çerçevesinde karşısındaki kişiyle etkileşim kurmayı öğrenmeleri için sosyalleşmelerini sağlamak gerekir. Bunun için de dışarıya çıkmaları, kreşe ya da okula gitmeleri ( genellikle okula başlamadan sosyal bir birey olmaları her zaman avantaj sahibi olmalarını sağlar), parkta oynamaları gerekir. Ayrıca bulundukları her ortamda kendilerini yabancı hissetmek yerine kişiler ile iletişim kurmayı seçmeleri gerekir. Bu nedenle sosyalleşmelerine katkı sağlayan oyuncakları tercih etmeliyiz. Bunlardan biri de akülü arabadır.

  • Trafik kurallarına uymayı öğrenirler.

Çocukların çevreyi keşif etmeleri oldukça güzeldir. Sosyal ve kendinden emin olan özgüven sahibi çocuklar yetiştirmek için elimizden geleni yaparız. Çünkü kendine güvenen ve girişken olan çocuklar okul ve iş hayatında başarılı olma konusunda zorluk çekmezler.

Disiplinli ve sorumluluk sahibi olan çocukların başarılı olma ihtimali oldukça yüksektir. Hayatlarındaki başarılara adım atmaları dışında çevreyi keşif ederken kurallara sahip olduğumuzu fark ederler. Bu nedenle uzmanlar, akülü araba ile oynayan çocukları her zaman trafik park gibi yararlı alanlara götürülmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunurlar.

Hangi ışıkta kimlerin geçmesi gerektiğini, emniyet kemerinin neden takılması gerektiğini ve bunu gibi birçok önemli detayı uygulamalı olarak anlatmak için akülü arabaları kullanmak oldukça keyiflidir. Çocuğunuzla bir aktivite yapmak istiyorsanız onu trafik park gibi bir alana götürüp hem oyun oynayabilir hem de eğitim verebilirsiniz.

 

Etiketler: akülü araba faydaları
Eylül 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR