Altı aylık bebek oyuncakları nasıl olmalı?

6 aylık bebek oyuncakları

6 Aylık Bebek oyuncakları (Nasıl seçilir, Nelere dikkat edilir)

Ek gıdaya geçiş ile birlikte oyunlara daha fazla eğlence katma zamanı da geldi demektir! Bebeğiniz uyandığında huysuz ve sürekli ağlıyor olabilir. Bunun nedenleri arasında öğrenme açlığının giderilmesi gerektiği ve keşif etmek için sabırsızlanması yer alır.

Bu yüzden hem eğlensin hem de öğrensin diye 6 aylık bebek oyuncakları nasıl olmalı ve bebekler hangi oyuncaklara ilgi gösterir gibi soruların yanıtlarını öğrenmek gerekli. Hiç endişelenmeyin, sizin için buradayız! Yazımızı okuyarak altı aylık bebeğiniz için en doğru oyuncakları seçip zorlu geçen günleri mutlu mesut günler ile değiş tokuş edebilirsiniz.

Altı aylık bebek oyuncakları

Bebeğiniz altıncı ayında iken artım oturabiliyor ve anne sütü ya da mama dışında yeni lezzetleri de keşfediyor. Ancak annelere bu dönemde leziz ek gıda tarifleri dışında başka görevler de düşüyor. Bu görevler arasında altı aylık bebek oyuncakları seçimi yer alıyor.

Oturabildikleri için sadece sesli ya da çıngıraklı oyuncaklar artık ilgilerini çekmiyor. Bu yüzden onların yeteneklerine ve yapabildiklerine göre farklılıklar getirmek şart. Eğer bunu yapmazsanız mutsuz ve enerjisini atamadığı için bir türlü uyuyamayan bir bebek ile karşı karşıya kalırsınız. Çünkü yürümeseler bile bebekler oyuncaklarla oynayarak zihinsel olarak da yorulurlar. Bu yorgunluk da uykularının derin olmasına katkı sağlar. Oyuncaklar sadece onlar eğlensin ya da meşgul olsun diye üretilmez. Eğitimlerine ve zeka gelişimlerine de katkı sağlamaları için farklı tasarımlarla ortaya çıkarlar. Bu yüzden bu yazımızda altı aylık bebek oyuncakları nasıl olmalı sorusunu maddeler halinde yazacağız.

  1. Kendini tanımasını sağlamalı.

Oyuncak olarak sayılmasa da aynalar altı aylık bebek için en güzel varlıklardır. Bu nedenle boş zamanlarınızda bebeğinizi ayna karşısına geçirip ona elinizle dokunarak hissetmesini ve aynadaki görüntünün kendisine ait olduğunu fark etmesini sağlayabilirsiniz. Böylece benlik duygusu kazanmış olur. Bebekler keşfetme dönemlerinde olduğu için kendilerini aynada görerek her defasında farklı bir tepki verirler. Ayrıca başka bir bebek gördüklerinde ona gülere tepki verdiklerinde güleceklerini de anlamış olurlar.

Hatta psikologlar bazı yetişkin bireylere aynaya bakmalarını öneriyor. Çünkü aynaya bakarak sahip olduğumuz iyi olan özellikleri daha kolay fark ederiz. Elbette bu durum bebeklerde geçerli değil. Ancak yine de belirtmek istedik.

  1. Hareket etmesine destek olmalı

Oturabilen bebekler biraz da olsa kendine güvenebileceğini ve güçlü olduğunu anlamaya başlarlar. Bu nedenle de cesaretlenirler. Bu cesareti kırmayıp hareket etmelerini sağlayarak mutlu olmalarını sağlamak çok kolay. Çıngıraklı top, araba, tren ve bunun gibi tekerlekli oyuncaklar altı ay için uygundur. Ancak parçalı ya da parçası çıkabilen bir oyuncak olmamalı.

Banyo yaparken oynayacağı oyuncaklar hareket etmesine en fazla katkıda bulunanlar arasında yer alıyorlar. Keyifli bir banyo saati için banyo oyuncakları tercih edebilirsiniz.

  1. Motor becerilerinin gelişimini sağlamalı

Üst üste dizilen halkalar ve küpler gibi oyuncaklar motor gelişimlerine katkı sağlar. Bu nedenle altı aya uygun olarak üretilmiş olan yapboz, küp ve halkalı oyuncakları tercih edebilirsiniz.

  1. Zeka gelişimine uygun olmalı

Alacağınız oyuncak için kutunun üzerinde yazan 6 ay ibaresine bakmalısınız. Çünkü daha küçük bebekler ya da daha büyük çocuklar için üretilmiş olanlar onları mutlu etmeyebilir. Büyük yaş için uygun olanlar kafalarını karıştırırken küçükler için üretilenler de çabuk sıkılmalarına neden olur. Her ay farklı bir yetenek ve özelliğe sahip oldukları için bu ibare oldukça önemli.

  1. İnce motor gelişimlerine katkı sağlamalı

Tahtadan yapılmış Legolar ve bloklar ince motor gelişimine katkı sağlar. Ancak küçük parçalı olanları değil en büyük parçaya sahip olanları tercih etmelisiniz.

  1. Doğayı tanıtmalı

Dünyada sadece insanların yaşamadığını öğrenmeleri için altı aylık bebeğinize hayvan, meyve ve buna benzer figürlerden yapılmış olan içi doldurulmuş oyuncaklar alabilirsiniz. Üzerinde tüy bulunmayan figürlü oyuncaklar bebeklerin doğayı tanımasına katkıda bulunurlar. Doğa ve hayvanları tanıtan eğitici oyuncaklar 6 aylık bebekler için oldukça tercih edilen oyuncaklardır.

Örneğin; kedi figürlü bir yastık alıp yatağına koyabilirsiniz. Yastığı elinize aldığınızda miyav diye seslenip kedilerin nasıl ses çıkardıklarını ona sesli olarak anlatabilirsiniz. Bunlar bebeklerin en sevdiği ve en çok eğlendiği oyunlardır. Ancak alacağınız oyuncaklar sevimli ve mutlu yüz hatlarına sahip olmalı. Görünce korkacağı ya da üzüleceği bir surat ifadesi onun öğrenme hevesini azaltabilir.

  1. İlgi çekici olmalı

Sesli ve ışıklı oyuncaklar bebeklerin ilgisini kolayca üzerine çekerler. Bu nedenle alacağınız oyuncak ilgi çekici olmalı.

  1. Gerekli belgelere sahip ve güvenli olmalı

Bebeklerimiz için her şeyin en iyisini isteriz. Bu nedenle oyuncakların üretilirken ne şekilde ortaya çıktıklarını kontrol etmeliyiz. Gerekli belgelere sahip olan ve ahşap oyuncak gibi doğal malzemeden üretilmiş olanları tercih etmeliyiz.

  1. Oynarken zarar vermemeli

Keskin ve sivri uçlara sahip oyuncaklar çok tehlikelidir. Bu nedenle uygun fiyatlı olduğunu düşündüğünüz oyuncak çok tehlikeli olabilir. Bu yüzden oyuncak satın almadan öncelikle sivri uçlara sahip olup olmadığını ya da cam gibi kırılabilen malzeme içerip içermediğini kontrol etmeniz gerekir.

Bazı ebeveynler oyuncakların sadece eğitici yönlerini önemsiyor bazıları ise fiyatlarını. İki durum da yanlış. Elbette hem eğitici olmalı hem de bütçemize uymalılar. Ancak bebeklerin ilgisini de çekmeli bir yandan onları eğlendirmeli de. Henüz bebekken zekaları gelişsin diye onları sıkmak oldukça yanlış.

Bir kez oyuncak aldığınızda onun hangi özelliği ile ilgilendiğini fark edebilirsiniz. Örneğin, ışıklı oyuncaklara daha fazla tepki veriyor olabilir. Pembe renkli oyuncaklarla daha fazla oynuyor olabilir. Bunun yanı sıra hayvanlar ilgisini çektiği için hayvan figürlü doldurulmuş oyuncaklar olmadan uyumuyor da olabilir. Gözlemleyerek neleri sevip sevmediğini anlamaya çalışmalı ardından oyuncak satın almalısınız.

Etiketler: 6 aylık bebek oyuncağı
Ağustos 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR