Bebek bakım çantasında olması gerekenler

Bebek bakım çantasında olması gerekenler

Bebek Bakım Çantasında Neler Olmalı?

Bebek bakım çantası, anneler için bir çantadan çok daha fazlası anlamına gelir. Dışarı her çıkan anne için huzurlu bir gün, özgür yaşam ve gönül rahatlığı demek, bebek bakım çantasının yanında olması demektir. Ancak bebek bakım çantasında olması gerekenler yanınızda varsa, bu rahatlığa kavuşabiliriz. Bu nedenle çantanın içinde ne olması gerektiğini bilmemiz gerekir.

Küçük bir gezintiye çıkmış olsak dahi stres yaşamamak ve her şeyin çantada yer aldığından emin olmak isteriz. Çünkü bebekler çok sık acıkır, uykuları gelir ve bezlerini kirletebilirler. Bununla birlikte birden rüzgâr çıkabilir ya da bebeğin dişleri kaşınabilir. İşte sizler için hazırladığımız bebek bakım çantasında olması gerekenler listesi…

Anne bebek bakım çantasında neler olmalı?

Çantanın içerisine ne koyacağımıza karar vermek, oldukça zor. Başımıza gelebilecek olan senaryoları önceden bilmemiz imkânsızdır. Bebek bezi, ıslak mendil, ince bir battaniye ve pişik kremi derken illa ki unuttuğumuz bir eşya olur ve bu eşya da en çok ihtiyacımız olan eşya olur. Bu nedenle plânlı olmak ve çantayı önceden hazırlamak bize avantaj sağlar. Bu avantajı da aşağıdaki listeyi tamamlayarak, sağlayabilirsiniz.

Bebek bezi

Bebek bezi daima bir annenin çantasında yer almalıdır. Bebek büyüyüp bez alışkanlığını bırakınca, bu ihtiyaç bitecektir. Bu zamana kadar nereye gidilirse gidilsin, anneler bebek bezini çantalarından ayırmamalıdır. İki adet bebek bezi anne bebek bakım çantasında olmalıdır. Bununla birlikte ağır bir eşya olmadığı için sizi zorlamayacaktır.

Pişik kremi

Bebek bezi değişiminde bebek pişik kremi de gerekli olduğu için bakım çantasında küçük bir tane yer almalıdır. Örneğin, 100 ML bebek pişik kremini bebek odasında tutup 30 ML olanı çantaya koyabilirsiniz.

Bazı anneler bebeklerine pişik kremini sadece pişik problemi yaşadığında sürüyorlar. Ancak pişik kremini düzenli olarak kullanan anneler bu sorunu ya hiç yaşamıyor ya da kullanmayanlardan daha az problem yaşıyorlar.

bakım çantasında neler olmalı

Bebek bakım örtüsü

Bezin ne zaman kirleneceği belli olmaz. Bu nedenle bebek bakım örtüsü de pişik kremi de ve elbette alt değişiminde kullanılacak bakım örtüsü de çantada yer almalıdır. Altı naylonlu olan ve çok hafif olan bebek bakım örtülerinden alıp çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Böylece bebeğinizin altını nerede değiştirirseniz değiştirin içiniz rahat olacaktır. Çünkü bebeğinizin teni kendi bakım örtüsünden başka bir yere değmemiş olacaktır.

Kirli bez torbası

Bebeğinizin kirli bezlerini koymak için bir torbaya ihtiyacınız olacaktır. Yakınlarda çöp kovası yoksa, çöp kovasını bulana kadar elinizdeki bez ile dolaşmanız çok da hijyenik olmaz. Bu yüzden bir kirli bez torbası ile rahat bir şekilde bez değişimi yapabilirsiniz.

Oyuncak

Oyuncaklar çocukların olmazsa olmazlarıdır. Onların meşgul ve mutu olması demek, annelerin bir o kadar rahat olması demektir. Sıkılmış ve mutsuz bir bebek ile küçük bir gezinti dahi olsa, anneler rahat edemeyeceği için her zaman çantada en azından bir oyuncak yer almalıdır.

Erkek ya da kız çocuk oyuncakları fark etmeksizin bebeğinizin yaşına uygun olarak aldığınız oyuncaklardan birini çantaya koymalısınız. Oyuncak seçimini kendiniz de yapabilirsiniz.

Ağız mendili

Bebeklerin bir dönem sonrasında ağızlarında tükürük ya da akıntı oluşur. Diş çıkartmak gibi nedenler ile bu akıntı fazla olabilir. Ayrıca ek gıdaya geçtiyse ya da bebek mama içiyorsa, mutlaka çantada ağız mendili olmalıdır. Pamuklu ağız mendilleri bebeğinizin hassas cildine zarar vermez ve kağıt mendiller gibi rahatsız etmezler.

Battaniye ve müslin bez

Hava durumu ne olursa olsun çantada bir müslin bez ve battaniye olmalıdır. Birden yağmur yağabilir ya da rüzgâr çıkabilir. Bu nedenle bebeğin hasta olmaması için bebek bakım çantasında olması gerekenler arasında yer alırlar.

Hava durumu dışında bebeğin uykusu geldiğinde aynı şekilde müslin bez ya da battaniyeye ihtiyaç duyabiliriz. Bu eşyalar çantada yer almazsa, hayatımız zorlaşabilir.

bebek bakım çantasında olması gerekenler

Emzirme örtüsü

Bebeklerin acıkma süresi oldukça kısadır. Bu nedenle nerede acıkacağı belli olmayabilir. Eğer yanınızda emzirme örtüsü yani önlüğü bulunursa, nerede olursanız olun rahatlıkla bebeğinizi besleyebilirsiniz. Üstelik bebekler bazen evde huysuz davranıp dışarıda tam tersi çok mutlu olabiliyorlar. Bunun nedenleri arasında burun tıkanıklığı yer alıyor. Açık havada burundan daha rahat nefes aldıkları için dışarıda daha güzel beslenebiliyorlar. Bu yüzden anne bebek bakım çantasını yanınıza alıp bol bol parklara gidebilirsiniz.

Islak mendil

Bebek bakım çantasında olması gerekenler arasında ıslak mendil yer alıyor. Çünkü anneler ıslak mendil ile büyük ölçüde bebek bakımı konusunda rahata eriyorlar. Bebeğin bezini değiştirirken, bebeği ile parkta gezinip bir yerde oturmaya karar verirken ve daha birçok neden ile ıslak mendil kullanmamız gerekebiliyor.

Örneğin; çocuğunuzun uyku arkadaşı yere düştü ve bebeğiniz o olmadan uyuyamıyor, diyelim. Bu nedenle yapabileceğiniz tek şey ıslak mendille oyuncağı silmek, olacaktır.

Diş kaşıyıcı

Bebekler dördüncü ayına ulaştıkları an itibari ile damakları kaşınmaya başlar. Bu da dişlerinin çıkacağını bildirir. Ancak her birinin dişi hemen çıkmaz. Bazılarının 5 ayda çıkarken bazıları bir yaşından itibaren çıkabilir. Bu nedenle diş kaşıyıcılar daima anne bebek çantasında yer almalıdır.

Diş kaşıyıcı sahip olduğu özellikleri nedeniyle diş kaşıma dönemi sona erdiğinde oyuncak görevini üstlenir. Bu nedenle birden fazla diş kaşıyıcı alsanız da zarara girmezsiniz.

Bebek için atıştırmalık

Ek gıdaya geçmiş olan bebekler karınları doymuş olsa da açık havada acıkabilirler. Bu nedenle yanınıza atıştırmalık olarak taze meyve ya da ev yapımı yoğurt gibi besinler almanızda fayda var. Üstelik birçok anne bebekleri yemekleri daha güzel yesin diye, yiyeceklerini parklara getirip orada yiyorlar. Sonuç da oldukça başarılı oluyor.

Bebek maması

Bebekleri mama ile beslenen annelerin beslenme konusunda biberon, ağız mendili, termos ve mama gibi birden fazla ihtiyacı olur. Eğer kısa bir yürüyüşe çıkacaksa sıcağı koruyan bir biberon çantası da bebek bakım çantasına konabilir. Böylece hazır mamayı sıcak tutup rahatça gezebilirsiniz. Mamayı taze yapmak isteyenler anneler ise, belirttiğimiz gibi termos taşımalılar.

Ateş ölçer

En çok ihtiyaç duyulan bebek bakım ürünlerinden biri ateş ölçerdir. Bebeğimizin ateşinin çıktığından şüphelendiğimiz an itibari ile ateş ölçer ile ateşi kontrol etmemiz gerekir. Bu hayati önem taşıyan bir eşya olduğu için bebek bakım çantasında olması gerekenler arasında mutlaka yer almalıdır.

Hava durumuna göre yedek giyim ve diğer ihtiyaçlar

Hava durumuna bağlı olarak bakım çantasına yedek kıyafetler koymak gerekir. Yaz aylarında ince bir tulum, şapka, bebek cildine özel üretilmiş bir güneş kremi gereklidir. Kış aylarında ise çorap, yelek, kalın battaniye, bir takım kışlık kıyafet, bere ve eldivendir.

Anne ihtiyaçları

  • El kremi
  • El dezenfektanı
  • Kitap
  • Kulaklık

Anne bebek bakım çantasında küçük de olsa anne için bir bölme olmalıdır. Bu bölme içerisinde el kremi, dezenfektan, kitap, kulaklık, parfüm vb. ürünler yer almalıdır. Ev içerisindeki yoğunluk nedeniyle kendimizi biraz saldığımızın farkına ancak dışarı çıkınca varabiliriz. Bu nedenle dışarı çıktığımızda, bebeğimizin uyurken ya da oyun oynarken elimizi nemlendirebilir ya da birkaç sayfa kitap okuyabiliriz. Elbette dezenfektanımız her zaman yanımızda yer almalıdır.

Bebek bakım çantası alırken nelere dikkat edilmeli?

  1. Çok bölmesi olduğundan emin olmalıyız.
  2. Yan kısımlarında fileli bölmeler olmalıdır. Bu bölmeler ısı yalıtımlı olmalı ki bebeğinizin maması ya da sütü hızlıca soğumamalı.
  3. Kumaşı dayanıklı olmalı ve sağlığa karşı zararlı olmamalı.
  4. İçi geniş olmalı.
  5. Kolay taşınabilir olmalı.
  6. Sırt desteği vermeli.
  7. Hava koşullarına karşı dayanıklı ve kullanışlı olmalı.

Bölmesi az olan çantalar anneler için zorluk çıkarırlar. Çünkü birçok eşyayı aynı yere koyarsanız, her eşya için en az on dakika arama yapmanız gerekir ve bu da çantanın her defasında dağılması demek, olur.

Anne bebek bakım çantasında yer alan yan bölmelerin fileli ve ısı yalıtımlı olması demek, bebeğin besinlerinin sıcak kalması demektir. Böylece anne beslenme zamanı geldiğinde zorluk çekmez. Kumaşın dayanıklı olması, çantanın daha uzun ömürlü olması anlamına gelir. Ayrıca bu kumaş asla sağlığa zararlı maddeler içermemelidir.

İçi geniş olan çantaya birçok ürünü rahat bir şekilde koyabiliriz. Ayrıca çanta kolay taşınabilir özelliğe sahipse daha az yoruluruz. Ergonomik yapıya sahipse, sırt ağrımasını önler. Son olarak yağmurlu havalarda içine su geçirmeyen çanta olması çok önemlidir. Bebeğin eşyalarının ıslanmamasını sağlar.

anne bebek çantası

Bebek bakım çantası nasıl temizlenir?

Bebek bakım çantaları düzenli olarak nemli bir bez ile silinmeli ve kurutulmalıdır. Eğer çok kirlendiyse bir çarşafın içine sarıp 30 derecede yıkayabilirsiniz.

Bebek bakım çantasında olması gerekenler listesini sizler için nedenleri ile belirttik. Siz dilerseniz bu listeye birkaç ürün daha ekleyebilirsiniz. Bebeğinizi sağlıkla ve mutlu bir şekilde büyütmek için bu gibi önemli ihtiyaçları unutmamalı ve küçük ayrıntıları kaçırmamalıyız.

Etiketler: bebek bakım çantası
Kasım 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR