Bebekler İçin Avokadolu Tarifler (6+ ay)

Bebekler için avokadolu tarifler

Bebeklere Avokado tarifleri

Avokadolu bebek kahvaltıları ve diğer öğünler oldukça sağlıklıdır. Bunun yanı sıra büyüdükten sonrada avokado yemesi için bebekken bu tada alışması gerekir. Bu yüzden ek gıdaya geçildiğinde içinde avokado olan ve bebeğinizin seveceği mamalar hazırlayabilirsiniz. Ne de olsa bebekler için her şey mamadır.

Avokadolu bebek kahvaltıları ve diğer öğünler oldukça sağlıklıdır. Bunun yanı sıra büyüdükten sonrada avokado yemesi için bebekken bu tada alışması gerekir. Bu yüzden ek gıdaya geçildiğinde içinde avokado olan ve bebeğinizin seveceği mamalar hazırlayabilirsiniz. Ne de olsa bebekler için her şey mamadır.

Sağlığımız için oldukça faydalı olan avokadoyu bazı bebekler yemek istemeyebilir. Hiç endişelenmeyin, biz buradayız! Hem lezzetli hem de besleyici olan bebekler için avokadolu tarifler aşağıda yer alıyor. Hazırsanız hemen başlayalım!

Lezzetli Avokado Püresi Tarifi

Avokadonun anne sütüne en yakın yağları içerdiğini biliyor muydunuz? Bebeğimizi anne sütü ile beslerken bir yandan da ek gıdaya geçiş menüleri içerisinde yer almasını da sağlamak oldukça harika doğrusu! Üstelik 6. Ayından itibaren bebekler avokado yiyebilirler.

İlk defa farklı bir yiyecek yediği için alerjik reaksiyonlara karşı küçük bir parça verip birkaç saat gözlem yapmanızı öneririz. Bu dönemde her yiyecek için aynı gözlem işlemini yapabilirsiniz. Böylece daha güvenli ve sağlıklı bir ek geçiş dönemine sahip olabilirsiniz. Eğer daha önce avokado denediyseniz o zaman hemen tariflerimizi denemeye başlayabilirsiniz.

Bebekler için avokadolu tariflerin ilkinde te ihtiyacınız olan malzeme avokado! Tam olmuş yani olgunlaşmış avokado meyvesinin çekirdeklerini ve kabuğunu ayırmak ile işleme başlayabilirsiniz. Daha önce bunu denediyseniz ve bebeğiniz sevmediyse içerisine armut, elma ve şeftali gibi tatlı meyveler ekleyebilirsiniz. Ek gıdaya geçen bebekler için avokado püresi oldukça besleyicidir. Anne sütünden sonra güzel bir beslenme için avokado gibi sağlıklı besinler tercih edebilirsiniz.

Avokadolu bebek kahvaltısı tarifi

Püre dışında değişik lezzetler oluşturmak ve bebeğinizin damak zevkini geliştirmek istiyorsanız aşağıdaki malzemeler ve tarif ile güzel bir bebek kahvaltısı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler;

  • Yarım olgun avokado
  • Bir adet haşlanmış yumurtanın sarısı (alerjisi olup olmadığını önceden kontrol etmeyi unutmayın)
  • Bir çorba kaşığı lor peyniri (evde yapmanızı tavsiye ederiz)
  • Eğer kıvamı koyu olursa diye kenarda bekleyen bir bardak ılık su

Avokadolu bebek kahvaltısı hazırlanışı;

Öncelikle yarım olgun avokadoyu bir kap içerisinde iyice ezin. Ardından yumurta sarısını ekleyin ve aynı şekilde ezerek karıştırın. Daha sonra karışımın üzerine lor peynirini ekleyin. Eğer kıvamının koyu olduğunu fark ederseniz bir ya da iki yemek kaşığı ılık su ekleyebilirsiniz.

Özellikle yedi aylık bebekler için bu kahvaltı mükemmel bir seçimdir. Yedi aylık olarak belirtme nedenimiz bebeğinizin yumurtaya alerjisi olup olmadığını altıncı ayda test edip kesin olarak onaylamanız içindir. Avokado alerjisi fazla görülmese de yumurta alerjisi oldukça sık görülen bir hastalıktır. Ancak bebekler büyüdükten sonra bu alerji çoğunlukla geçer.

Muzlu ve Avokadolu Pankek Tarifi

Muz oldukça besleyici bir meyve olduğu için anneler hamile iken bu besini her gün tüketirler. Bunun nedeni bebeğe kilo aldıran besinlerden biri de muzdur. Tat olarak nereye eklenirse eklensin karışımı daha lezzetli yapacağı için bebekler bu pankeke asla hayır demezler! O zaman hemen tarife geçelim.

Malzemeler;

  • Yarım adet olgunlaşmış avokado
  • Yarım muz
  • Bir yumurta sarısı (eğer bebek bir yaşından büyükse bütün yumurtayı ekleyebilirsiniz)
  • İki yemek kaşığı tam buğday unu
  • Yarım çay bardağı ev yapımı yoğurt

Muzlu ve avokadolu pankek hazırlanışı;

İlk olarak yarım avokadoyu bir kap içerisinde ezmelisiniz. Ardından muzu ekleyerek karışımı ezmeye ve püre hâline getirmeye devam edin. Son olarak da yumurta sarısı, yoğurt ve buğday ununu ekleyin. Bu karışımı oldukça iyi bir şekilde ezmeye ve karıştırmaya devam etmelisiniz. Eğer kıvam koyu ise bir iki kaşık ılık su ekleyebilirsiniz. Granit gibi yapışmayan tava içinde iyice iki yönlü olarak pişirin.

Avokadolu ve Havuçlu Çorba Tarifi 

Çorbalar bebeklerin rahatlıkla yiyebileceği sağlıklı besinler arasındadır. Ilık bir çorba içen bebekler ardından güzel bir uyku uyurlar. Bu nedenle mışıl mışıl bir uyku ve güzel bir öğün için avokado ve havuç içeren çorba tarifini deneyebilirsiniz.

Malzemeler;

  • Bir adet olgun ve doğranmış avokado
  • Bir adet havuç
  • Bir adet kabak
  • İki yemek kaşığı tam buğday unu
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Avokadolu ve havuçlu çorbanın hazırlanışı;

Öncelikle avokadonun çekirdeklerini ve kabuğunu çıkartmalısınız. Bununla birlikte kabak ve havuçta soyulmalı. Daha sonra bu üç lezzetli ve sağlıklı besini doğramalısınız. Ardından küçük bir tencere içerisine zeytinyağını koyup tam buğday ununu kavurun. Kokusu çıkıp iyice kavrulmuş olan un üzerine avokado, havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine iki su bardağı su ekleyip karıştırın ve sebzelerin iyice yumuşamasını bekleyin. Son olarak güzelce haşlanan sebzeli çorbayı blend edin. İşte mis kokulu ve leziz bir bebek çorbası tarifi!

Avokadolu Puding Tarifi

Eğer evde avokado yemeyen biri varsa bu pudingi yaparak ona bal gibi de yedirebilirsiniz! Görünüm itibari ile kakaolu pudinge benzeyen avokadolu puding bebeklerin en sevdiği besinler arasındadır. İçerisine eklenen kakaonun verdiği şekerli tat herkesin beğenisini kazanır. Bu nedenle sabırsızlandığınızı biliyoruz ve hemen tarife geçiyoruz.

Malzemeler

İki adet iyice olmuş yani olgun avokado (doğranmış olmalı)

İki yemek kaşığı kakao

Üç yemek kaşığı bal (bal gibi yemelerinin bir nedeni daha!)

İki yemek kaşığı ev yapımı yoğurt

Yarım bardak badem sütü

Avokadolu Puding Hazırlanışı;

İlk olarak avokado ve balı blender ile karıştır. Daha sonra kakao, badem sütü ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam oluşana kadar blender ile karıştırmaya devam edin. Son olarak dilediğiniz kaplara istediğiniz ölçülerde paylaştırabilirsiniz.

Avokadolu ve Muzlu Smoothie

  • Bir adet muz
  • Yarım olgun avokado
  • Üç tatlı kaşığı bal
  • Yarım bardak badem sütü

Avokadolu ve muzlu smoothie hazırlanışı;

Öncelikle avokado ve muzu bir kap içine ekle ve blender ile çırp. Ardından kalan malzemeleri de ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Ekmeğe sürülen avokado tarifi

Eğer bebeğinizin dişleri çıktıysa ve sert gıdalar da yiyebiliyorsa o zaman ona ekmeğe sürülmüş leziz bir avokadolu menü hazırlayabilirsiniz. Üstelik bunun için birkaç malzeme yeterli.

Malzemeler;

  • Yarım adet avokado
  • Evde yapılmış bebek ekmeği
  • Bir adet haşlanmış yumurta
  • Tuz

Ekmeğe sürülen avokado hazırlanışı;

Daha önce belirttiğimiz gibi bu tarif dişleri çıkmış olan ve bir yaşına sahip bebekler içindir. Bu nedenle bebeğiniz küçükse diğer tarifleri deneyebilirsiniz. Bu tarif için biraz daha zaman var. özellikle dişler yeni çıkmaya başladığında bebeklerin aşırı kaşıntısı olduğundan. Ekmeğe sürülmüş gıdalar doğal diş kaşıyıcı yerini görebilmektedir.

İlk olarak avokadoyu çekirdek ve kabuğundan ayırın. Ardından tuz ekleyip güzelce ezin. Daha sonra üzerine haşlanmış yumurtayı ekleyin. Macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Son olarak da bebek ekmeği üzerine sürün.

 Bu gibi leziz tarifler için diğer makalelerimize göz atabilirsiniz. Daha önce denemediğiniz hem sağlıklı hem de lezzetli bebek yemek tarifleri için sizleri daima bekliyor olacağız.

Etiketler: bebekler için avokado tarifleri
Ağustos 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR