Evde Çocuklar İçin Evde Yapılacak Etkinlikler (Eğlenceli, Dolu dolu)

çocuklarla aktiviteler

Evde Çocuklar İçin Etkinlikler

Çocuklar ile evde yapılacak etkinlikler öyle çok ki her birini bir yazıda belirtmek imkansız. Bu nedenle sıra ile bir genelleme yapıp içlerine neler yapabileceğinizi ekleyeceğiz. Özellikle salgın hastalık nedeni ile eve kapanan aileler çocukları ile evde dolu dolu vakit geçirmek için seçenekler aramaya başlıyor. Teknolojinin vermiş olduğu nimetlerden fazla yararlanmadan ailecek beraber etkinlik geçirmekten güzeli olmasa gereker.. Sizler de bu genellemeleri öznelleştirip daha fazla etkinlik üretebileceksiniz. Hazırsanız başlayalım! 

Çocuklar için evde yapılacak spor etkinlikleri

Çocukluğumuz dışarıda futbol, basketbol, saklambaç ve ip atlayarak geçerdi. İyi ki de öyle geçmiş… Şimdi teknoloji ilerledi, oyuncaklar daha da ileri düzeyde üretildi. Ancak pencereden dışarı baktığımızda oynayan çocukları göremiyoruz. Bu nedenle dışardan gelen çocuk sesleri de yok artık. Ayrıca virüslü hastalıkların çoğalması da zaten dışarı çıkmayan çocukları okula dahi göndermemizi engelleyince ortaya stres dolu bir ev ortamı çıktı.

Stresi yok etmek, huzurlu ve mis kokulu akşam sofraları ve yorgunluktan uyuyakalmış mutlu çocuklar için evde yapılacak etkinlikler gerekiyor. Zincirleme birbirine bağlı bir ortam olan evlerimizde sürekli bilgisayar ya da telefona bakan çocuklar görmek yerine onlarla etkileşimde bulunup etkinlikler yapabilirsiniz. Böylece aranızdaki bağ daha da güçlenir ve ne izlediğini ya da ne oynadığını bilmediğimiz oyun ya da videolardan uzaklaşmış olurlar.

Spor hem fiziksel hem de psikolojik olarak bizleri olumlu yönde etkiler. Ayrıca spor yapan çocuklar enerjilerini de atmış olurlar. Gün içerisinde oradan oraya koşturup çocukların sürekli evi dağıtmalarından şikâyet eden anneler onlara spor yaptırıp hem eğlenmelerini hem de sağlıklı olmalarını sağlayabilir.

  1. Eğer dikkatlerini spora çekemiyorsanız ilk önce sizin spor yapmanız gerekir. Göreceksiniz ki sizin hareketleriniz ilgisini çekip yanınıza gelecekler.
  2. Spor yaparak dikkat çekmek mümkün değilse onlara bir animasyon ile spor yapmayı öğreten video açabilirsiniz. Zaten telefon izlemeye bayılan sevgili çocuklarımız bunu yararlı bir hâle getirebilir. Elbette televizyonunuzda internet varsa oradan da izletebilirsiniz.
  3. Spor yapmaya asla yaklaşmıyorlarsa kapıların eşiklerine ipe geçirilmiş top gibi nesneler takıp zıplayarak toplamalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca dans etme gibi çocukların çok sevdiği eylemleri de seçebilirsiniz.

Çocuklar için evde yapılacak aktiviteler

Çocuklar için evde spor yapma etkinliklerini belirttik. Bunun dışında çocuklarla evde birçok şey yapabilirsiniz. Bunlar arasında kitap okumak, resim çizmek, beraber yemek yapmak, bir şeyleri tamir etmesini istemek, ev işlerine yardım etmelerini sağlamak ve çiçek ekmek oldukça keyifli.

Görev verilmiş olan her çocuk sorumluluk kazanmış olur. Kendi yemeğini yiyebilen, ayakkabıları kirlenince onları temizleyen, yatağını kendi toplayan ve kendine güvenen bir çocuk yetiştirmek için dersi var diye kendi kendinize bahane üretip tüm sorumluluğu kendi üstünüze yüklenmemelisiniz. Aksi hâlde büyüdüğünde odasını darmadağın bırakıp sizden yemeğinin önüne gelmesini bekleyen bireyler yetiştirmiş olursunuz. Eğitim elbette çok önemli. Ancak sorumluluk almalarını ve empati kurmalarını sağlamak da bir o kadar önemli.

Eğer kamp hayatını ve doğayı seviyorsanız odalarına bir çadır kurup onları mutlu edebilirsiniz. Çadır için para harcamaya gerek kalmadan masanın üzerine büyük bir çarşaf örtüp altına girebilirsiniz. Üstelik çocuklardan çadırın içine asmak için resim yapmalarını da isteyebilirsiniz.

Mutfak ile aralarında bağlantı kurmak için birlikte birçok şey yapabilirsiniz. Bunlar arasında sizlere önereceklerimiz aşağıda listelenmiştir

  1. Beraber yoğurt yapmak.
  2. Kek malzemelerini karıştırmasını sağlamak.
  3. Tehlikeli olmayan eylemleri çocuklarımızdan yapmasını istemek. Örneğin, size su getirmesini isteyin. Bunun yanı sıra limonata yapmasını rica edin. Belki de ileride ünlü bir aşçı olacak olan bir çocuk karşınızdadır. Bu kim bilebilir ki?
  4. Bulaşıkları mutfağa getirirken yardımcı olmasını isteyin.

Tüm bunlar görev niteliğinde görünse de her biri eğlenceli bir etkinliktir. Çünkü bulaşıkları mutfağa getirirken bir öğrenecekleri birçok şey var. Yeter ki bunu onlara gösterin.

Çocuklar için evde yapılacak oyuncaklar

Genellikle ebeveynler çocukların çok fazla oyuncağa sahip olduğu hâlde onlarla oynamadıklarından şikâyetçidir. En pahalı oyuncak bile mutfaktaki bir çorba çırpıcı kadar eğlenceli değildir. Bu nedenle evde gördükleri bazı eşyaları kendilerine oyuncak yaparlar. Bu da hayal dünyalarının gelişmesine neden olur. Kutular, boş ve kullanılmayan her şey onlar için bir oyuncak olabilir. Bu nedenle her şeyi değerlendirebilirsiniz. İşte yapılabilecek oyuncaklar;

*Çoraptan kukla

*Kedi, köpek ve tavşan gibi hayvan figürleri.

*Kartondan astronot kıyafeti

*Kumbara

*Çim adam

*Kağıtlara resimler çizip aynısını bulmaca oyunu

*Sprey şişeden araba

*Keçeden balık ve olta

*Tuvalet kağıdından bloklar

*Şişe kapaklarından hayvan figürleridir. Bu liste uzayıp gidebilir. Bu sizin ve çocuğunuzun hayal dünyasına kalmış. Onun ilgi alanlarına göre bir oyuncak yapabilirsiniz.

Yoğun bir hayata sahipseniz çocuğunuz ile muhabbet etmek de bir etkinlik olduğunu unutmayın. Onunla gelecek hakkında konuşabilirsiniz. Bunun yanı sıra hangi mesleklerin olduğunu ve neler yaptıklarını anlatabilirsiniz. Böylece kendi mesleğini seçmeden önce onun hakkında bilgi sahibi olur. Ayrıca eğitici oyuncaklar alabilirsiniz. Bunun için de seçimi çocuğunuza bırakmalısınız. Kenarda bekleyen yığınla birikmiş oyuncaklar yerine severek oynananlar var olmalı.

Etiketler: çocuklarla aktiviteler
Ağustos 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR