Megatron hakkında en çok merak edilen soruların yanıtları

megatron

Megatron, Transformers film serisinde yer alır. Kullanılan ses tonu, büyüklüğü, yetenekleri ve daha birçok özelliği nedeniyle sevilen kahramanlar arasındadır. Üstelik o kötü karakterlerden biridir. Küçük bir oyuncak figürü iken daha sevimli gözükse de filmlerinde öne çıkartılan sahneleri sayesinde herkes Megatron hakkındaki bilgileri merak eder. İşte Megatron ve onun hakkında aranılan önemli yanıtlar..

Megatron kimdir?

Japon bir oyuncak firmasının tasarımını ele alarak üretilen Transformers film serisinde yer alır. Megatron, Transformers film serisinin ana karakterlerinden biridir. Ne yazık ki kötülerin tarafındadır. Hatta kötülüğü çıkartanın ta kendisi ve başlarıdır. Üstelik Optimus Prime’ın kardeşidir. Ancak onu kıskanır ve hiç sevmez. Filmlerde onu yok etmeye çalışmaktan zevk aldığını görebilirsiniz.

Cyberton ve tüm gezegenleri fethetmeye çalışır. Her yeri kendisinin ve robotların yönetmesini ister. Başarısızlığa asla tahammülü olmayan Megatron daima güce açtır ve bunu kardeşine birkaç defa dile getirir. Optimus tarafından birkaç kez yok edilen Megatron defalarca dirildi ve Galvatron olarak ortaya çıktı.

Megatron ayrıca Cybertron'un koruyucusu ve savunma gücünün komutanı olarak atanan Sentinel Prime'ın eski bir öğrencisiydi. Görünüşe göre sadece eskiden silah arkadaşı olan Optimus Prime ve aynı zamanda efendileri Sentinel Prime ve orijinal Prime'lardan biri olan The Fallen, onun dengiydi. Ancak bu Prime’ın kutsal şövalye olmasından önceydi. Zeki, cesur ve yetenekli olmasını daima kötüye kullandı. Ancak kaybeden hep o oldu.

Megatron neye dönüşür?

Transformers kötü karakterlerinden biri olan Megatron savaş uçağına dönüşür. Her yerinde silahlar bulunduğu ve uçabildiği için oldukça avantajlıdır. Ancak Optimus Prime kadar güçlü olmadığı için onu bir türlü yenemez.

Megatron neden haklı?

megatron kimdir

Kendi gezegenleri yok olmasın diye uğraşarak dünyaya Cyberton’u getirmeye ve insan ırkını yönetmeye çalışır. Ancak bunu Optimus Prime engeller.

Bazı kişilere göre Megatron haklıdır. Çünkü kendi ırkını korumak için elinden gelen her şeyi yapar. Bu nedenle otobotlarla savaş yapar. Ancak bu savaşı en başından başlatmasaydı. Gezegenleri yok olmayacaktı. Bu nedenle Megatron bizce haklı değil.

Megtaronun amacı nedir?

Megatron, kardeşinin kutsal şövalye olmasının ardından onu çok kıskanır. Deseptikonları (decepticon) kendi tarafına alır ve Otobotlara (autobot) karşı ayaklandırır. Otobotlar ve deseptikonlar arasında çıkan savaşlar nedeni ile energon küpleri yani yakıtları gittikçe azalır. Yeni yakıt bulmak ve Cyberton’u kurtarmak onun amacıdır. Ancak tek amacı değildir!

Cyberton’u kurtarmak tek amacı olsaydı, en başından kardeşi ile savaş çıkartmazdı. Bu yüzden onun amacının kötülüğün kazanması olduğunu belirtmek isteriz. Çünkü kıskançlık gözünü kör ettiği için kendi gezegeni de dahil olmak üzere her yeri yakıp yıkan daima Megatron’dur. Buna dünya da dahildir.

Deseptikonları toplayıp evrendeki tüm gezegenleri tek başına yönetmek için her şeyi dener. Ancak Transformers filminin iyi karakterleri olan Otobotlar yani Bumblebee, Optimus Prime, Jazz ve Ratchet bunu daima engeller.

Etiketler: megatron
Aralık 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR