Pokemon Oyuncak Tavsiyeleri

pokemon oyuncak

Pokemon ismini duyunca şarkısı kulaklarınızda çalıyorsa, sizde hayranlarından birisiniz demektir. Doksanlarda çocuk olup bir Pokemon hayranı olmamak zaten mümkün değildir. Şimdilerde ise yeni bölümleri ve videoları ile günümüz çocuklarının da hayatlarındalar. Üstelik pokemon oyuncak sayısı ve çeşitleri her geçen gün artıyor. Bu artış devam ederken ebeveynler çocuklarına hangisini alacağı konusunda zorluk çekebiliyor. Siz de onlardan biri iseniz, hiç endişelenmeyin! Bugünkü yazımızda Pokemon oyuncak çeşitleri arasından en iyilerini seçip sizlere belirteceğiz.

Pokemon Nedir?

Pokemon bir çizgi filmdir. Şimdilerde ise birçok video ve filme de sahiptir. Bununla birlikte binlerce oyuncağı ve birçok sayıda oyunu bulunuyor. Gerçek hayattaki hayvan çeşitlerinden esinlenerek oluşturulan Pokemon karakterlerinin her birinde farklı bir özellik bulunur. Bu özelliklere onların sahip olduğu güçler de diyebiliriz. Bu güçler sayesinde rakiplerine meydan okur ve düello sırasında marifetlerini gösterirler.

Her pokemon karakterinin bir güç puanı bulunur. Bu puan bazen çok yüksek bazende çok düşük olabilir. Ancak önemli olan düello sırasında güçleri doğru şekilde ve en uygun anda kullanmaktır. Ash de bunu yapmayı çok iyi bilen bir Pokemon oyuncusudur. Bir kasabadan diğerine daima yürüyerek hareket eder. Böylece yolda karşısına çıkan vahşi pokemonları kendi poke toplarının içine alıp onun pokemonu yapabilir. Ayrıca her kasabada farklı bir düello yapar ya da turnuvaya katılır. Genellikle de turnuvaları o kazanır. Bunun nedeni pokemonlarına çok iyi davranması, onların güçlerinin farkında olması ve en uygun anı kollamasıdır.

pokemon oyuncak

Pokemon peluş oyuncak

Pokemon için üretilen oyuncak çeşitleri arasında en çok sevilenlerden biri peluş oyuncaklardır. Pokemon peluş oyuncak fiyatları özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle net bir şey söylemek mümkün değildir.

Pokemon peluş oyuncak çeşitleri;

Pokemon oyuncak sayısının fazla olduğunu belirtmiştik. Ancak listemizde en büyük alanı Pokemon peluş oyuncakları alıyor. Bunun nedeni de pokemon oyuncak sayısı kadar fazla. Ancak peluş oyuncaklarının sevimliliklerini görünce ve faydalarını okuyunca daha iyi anlayacağınıza eminiz.

Balbazar pokemon oyuncak

Bulbasaur, ot ve zehir türünde bir Pokemon'dur. çimen tipi pokémonlar suya, toprağa, kaya pokémonlarına karşı güçlüdür ancak ateş, çimen, zehir, uçan, böcek, ejderha pokemonlarına karşı zayıftır. Squirtle ile bir türlü anlaşamayan bu garip tohum sevilen Pokemon karakterleri arasındadır.

Bir çiçekten ilham alınırak oluşturulan Balbazar (bulbasaur) evrim geçirdikçe sahip olduğu çiçek açılıyor. Balbazar özelllikleri arasında yaprak fırlatmaktır. Gözleri kırmızı ve rengi yeşildir. Sırtında bir çiçek soğanı yer alır. Pokemon Balbazar oyuncak çeşitleri arasında pelıuş ve mini figür yer alır. Dilediğinizi seçip alabilirsiniz. Küçük figürler büyük yaşta çocuklar için uygun iken peluş oyuncakları her yaşta çocuklar için uygundur.

Pikachu pokemon oyuncak

Elektrik şoku ile tanıdığımız sevimli Pikachu rakibine kısmi felç yaşatır. Ona elektrik özelliğini yanağındaki kırmızı çizgiler verir. Kediye benzeyen bu pokemon türü aslında bir sincaptan ilham alınarak oluşturulmuştur. Ash Ketchum için çok iyi bir dost olan bu sevimli sarı sincap insanlar tarafından da çok seviliyor. Bu nedenle pikachu birçok oyuncak çeşidine sahip. Peluş pikachu, figür pikachu, konuşan pikachu, pikachu figürlü poke topları ve daha birçok oyuncak çeşidi hayranlarını bekliyor.

Charmander peluş oyuncak

pokemon peluş oyuncakları

Charmander için özellikle peluş oyuncak yapılıyor. Çünkü peluş oyuncaklar çocuklar için çok faydalı. Onlara güven veriyor, empati kurmalarını sağlıyor ve sosyalleşmeleri için yardımcı oluyor. Bununla birlikte daha birçok faydası olduğunu biliniyor.

Charizard olarak bildiğimiz zorlu dinazor, Charmander 16. Seviyede evrim geçiriyor. Karakter yapısı olarak Charmander, evrim çizgisinin kolayca en yumuşak huylu ve iyi huylusudur . Kuyruğunun ucundaki alev sayesinde hisleri ve duyguları okunabilir. Charmander sinirlendiğinde öfkeyle alevlenir. Charmander hastalanırsa veya incinirse alev titreyecek ve küçülecek ve sönecektir.

Squirtle oyuncak

Pokemon çizgi filminin ilk bölümünü hatırlıyor musunuz? Ash squirtle sahibi olmak için gece uyuyamıyor ve sabah da geç kalktığı için rakibinin Squirtle aldığını öğreniyordu. Ona da Pikachu kalıyordu. Bu nedenle Ash’in ilk tercihinin Pikachu değil, Squirtle olduğunu bilen çok az sayıda insan bulunuyor. Zamanla sevgili pokemonuna kavuşunca da onu geliştirmek için elinden geleni yapıyor. Bu sevimli karkterin birçok sayıda oyuncağı var. Bunlardan biri de peluş olanlardır.

Bir su kaplumbağasından ilham alınarak oluşturulan Squirtle sevimli bir pokemon karakteridir. Ağzından su püskürtmek onun özelliklerinden biridir. İlk başlarda çok sağlam gibi görünen kabuğu aslında oldukça yumuşaktır ve zamanla sertleşir. Yüksek savunma ve savunmalarını sertleştirmeyle ilgili birkaç hamle ile Squirtle hattı, saldırılara karşı aşılmaz kaya gibi sert mermilere sahip olmasıyla bilinir.

Su kaplumbağaları gerçek hayatta seksen yıl yalayabilirken Pokemonda Squirtle on bin yıl kadar yaşayabiliyor. Uzun ömürle o kadar yakından ilişkilidir ki kuyruğu uzun ömürle ilişkilidir. Çok yaşlı olan Wartortle'ın kabuklarında büyüyen algler, ileri yaşlarını gösterir. Çizgi filmde birkaç kez ortaya çıkan havalı su kaplumbağaları arasında en popüleri Squad’dır.

Peluş oyuncak faydaları

Kısaca peluş oyuncak faydalarından bahsetmiştik. Şimdi ise diğer büyük faydalarından bahsedelim. Böylece pokemon peluş oyuncak çeşitlerinden alırken faydaları hakkında bilgi sahibi olursunuz.

  1. Çocukların sosyalleşmesini sağlar. Bir peluş oyuncak ile oynanan oyun genellikle evciliktir ve birden fazla çocuk ile oynandığında çocuklar sosyalleşmenin ne demek olduğunu öğrenirler.
  2. Peluş oyuncak ile oynarken iletişim kurma konusunda bilgi sahibi olurlar. Bunun yanı sıra dil becerileri de gelişir.
  3. Empati kurar ve karşısındaki kişinin ne hissettiğini kavrarlar.
  4. İnce motor becerileri gelişir. İnce motor gelişimleri okul öncesinde oldukça önemlidir. Makas kullanma ve kalem tutma gibi birçok konuda ince motor gelişimlerine ihtiyaçları olacaktır.
  5. Hayal dünyalarını genişletir.

Pokemon topu oyuncak

Pokemon topu oyuncakları açılabiliyor! Böylece pokemon oyununu oynamak çok daha eğlenceli bir hâl alıyor. Sizde gerçek bir düello yapmak için birkaç pokemon topu oyuncak ve mini figür satın alabilirsiniz.

Pokemon seti

Dilerseniz minik figür ve pokemon topundan oluşan bir set dilerseniz de oyun kartları alabilirsiniz. Her şekilde onlarla oynamak oldukça keyiflidir. Kartlar ile oynamak için 7 yaş ve üzeri olmak gerekirken Pokemon peluş oyuncakları için 2 yaşında olmak yeterlidir.
Etiketler: pokemon oyuncak
Kasım 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR