Transformers Bambılbi (Bumblebee) Karakteri Hakkında Bilinmeyenler

bumblebee oyuncakları

Tranformers Bambılbi Hakkında Bilgiler Ve Oyuncakları

Bir yaban arısı nasıl robot ve araba olabilir ki? Transformers fimlerinde ana karakterlerinden biri olan bambılbi gerçek adı ile yaban arısıdır. Güneş enerjisi ile çalışır ve arılar gibi uçabilir. Düşmanlarına karşı elektrik gücünü kullanır ve adeta onları sokar! Peki, hem sevimli hem de çok güçlü olan bambılbi’yi sadece filmlerini izleyerek mi göreceğiz? Elbette hayır. Çünkü Transformers Bambılbi (bumblebee) çizgi filmleri, oyuncakları ve videoları ile de bizleri yalnız bırakmıyor. Video, film ve hikâyelerinden çok oyuncakları ile onu yanımızda görebilmek, oldukça eğlenceli.

Bumblebee'nin yıllar içinde popülerliğinin artması ve sevenlerinin çoğalması, oyuncak üreticilerine mütevazi bir Volkswagen Beetle'dan Transformers: The Last Knight'daki süper şarjlı Chevrolet Camaro'ya kadar bu yabanarısı karakteri sürekli olarak olanak tanımış oldu . Bu nedenle, yıllar boyunca düzinelerce farklı Bumblebee versiyonu oluştu. Ayrıca her biri bir öncekinden daha heyecan verici ve eğlenceliydi. En iyi Bumblee versiyonlarının çoğu, onun imzası olan sarı ve siyah boya işinin bazı varyasyonlarına sahip olsa da, her defasında bu oyuncaklar yeni ve farklı şekillerde karşımıza çıktılar. En yeni, en farklı ve en eğlenceli Bumblebee (bambılbi) oyuncak çeşitleri ve Bumblebee hakkında yaz içerisinde birçok bilgiye yer vereceğiz. Bu sevimli yaban arısı için detaylı bilgilere ulaşmak için makalemizin derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz.

Bambılbi (Bumblebee) ne demek?

Bambılbi yazımızın başında belirttiğimiz gibi İngilizce kökenli bir sözcüktür ve yabanarısı anlamına gelir. Transformers çizgi filmi ve filmlerinde bu isim sarı olması ve uçması nedeniyle bir robota verilmiştir. Ayrıca boyutu bu nedenle küçüktür. Yabanarılarının sahip olduğu özellikleri taşıması için bu karakteri tasarlayanlar her detaya özen göstermiştir.

Filmlerinde yabanarısı Bambılbi arabaya dönüşür. Ancak külüstür olduğu için ilk arkadaşı üzerinde pek etkili olmaz. Oysaki o deseptikonlardan kaçmak için bu şekilde kamufle olur. Filmi sonlarına doğru ise son model bir Camaro’ya dönüşünce arkadarşı çok fazla etkilenir. Çünkü arabanın görünümüne değil her özelliğine sahip olabiliyor.

Bambılbi (Bumblebee) Hakkında Bilinmeyenler

  • Bambılbi 8 araç modeline dönüşebiliyor! Onu sadece külüstür bir araba iken gelişmiş bir arabaya dönüşünce tanımıştık. Ancak Bambılbi 8 araba modeline dönüşebiliyor. Bu nedenle yeni filmlerini de izlemek gerekiyor.
  • Kendini kanıtlamaya çalışırken genellikle başını belaya sokar. Ancak yara almadan kurtulur.
  • Deseptikonların onları bulmamaları için elbette otobotların yapmaları gereken birçok şey vardı. Bunlardan biri de küçük detaylara dikkat etmek! Bu nedenle Bambılbi (Bumblebee) 11 adet plakaya sahip. Bumblebee filminde sekiz farklı plaka kullanıldı.
  • İlk filmde deseptikonlar tarafından sessiz hâle getirilen Bumblebee otobolar ile frekanslar üzerinden iletişim kurmayı öğrendi. Arkadaşları ile konuşmak istediğinde ise, radyo kanallarını kullanıyordu.
  • Kola takılan birçok özelliğe sahip olmasına rağmen bu özellikler herhangi bir filmde kullanılmadı. Yine de bu, fikrin boşa gittiği anlamına gelmiyordu. Transformers çizgi şovunu izleyen hayranların onaylayabileceği gibi, iğneler Bumblebee'nin çizgi film karakteri modeli için geri dönüştürüldü.
  • Arabaya dönüşmelerinde ekranlarda hayranlarına bu mesajı daha etkili şekilde hissettirmeleri için küçük ayrıntılara önem verildi. Örneğin; bambılbi Camaro’ya dönüşünce arı şeklinde araba kokusu her zaman ayna üzerinde takılı duruyor. Ancak bu fikir akıllıca olmayabilir. Deseptikonlar onları avlamak için en küçük detayları bile gözden kaçırmıyorlar.

Transformers bambılbi oyuncakları

  • Bumblebee (bambılbi), ses kliplerini yeniden oynatmak veya Autobotlar (otobotlar) arası frekansları kullanmak yerine, takım arkadaşlarıyla “konuşmak” için özel olarak üretilmiş yüz plakası tarafından üretilen bir dizi bip sesi kullanır.
  • Transformers karakterlerinin birçok modeli olduğunu biliyoruz. Ancak bu modellerin kaç parçadan oluştuğu hakkında pek bilgi sahibi değiliz. Örneğin ; CGI modelinde Bambılbi 7608 parçadan oluşuyordu. Ancak bu kadar gerçekçi olmaları çizgi filmlerinden daha farklı olmalarını sağlayınca tekrar eski hâllerine döndüler.
  • Transformers son şövalyesi filminde Bambılbi kendini patlatıp tekrar monte olabiliyordu. Bu sihir numarası çok da mantıklı gelmese de seyirciler tarafından sevildi. Ayrıca film içeriğinde, dronelar parçalanabiliyor ve ardından onarımları ve dönüşümü kolaylaştırmak için yeniden bütünleşiyordu ve Bambılbi (Bumblebee) bunu bunun yerine saldırgan bir bağlamda kullanıyor olabilirdi.
  • Her filmde Bambılbi farklı bir Camaro görmek seyircileri etkiledi. Klasik bir Volkswagen Beetle iken Camaro’^ya dönüşen Bambılbi seyirciyi çok fazla etkileyince her filmde farklı bir Camaro modeli ile ortaya çıktı.
  • Bazı filmlerde kullanılan 1976 model Camaro araçlarından üç tane kullanıldı ve her birinin maliyeti oldukça ucuzdu.
  • Her filmde boyası değiştiği için seyirciler bu duruma şaşırıyor. Bambılbi’nin her filmde ayrı bir özelliği ortaya çıksa da en şaşırtıcı özelliği sürekli değişen renk tonu.

Bambılbi hakkında bilinmeyenler oldukça şaşırtıcı. Daha fazla şaşırmak ve Bambılbi oyuncakları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Çünkü Bambılbi oyuncakları arasında en yeni ve en popüler olanlarını sizler için araştırıp bulduk.

Bambılbi ( Bumblebee) Oyuncakları

Transformers karakterleri arasında boyut olarak küçük ve cesaret olarak büyük olan Bumblebee küçük büyük herkes tarafından herkes tarafından çok seviliyor. Bu kadar popüler olmasının nedenleri arasında;

  • Sahip olduğu farklı güçler
  • Rengi
  • Adının yaban arısı olması
  • Cesur olması
  • Sevimli olması yer alır.

Deseptikonlara karşı beş otobottan biri olan Bambılbi bu nedenle oldukça popüler. Bu popülerlik bir diğer yandan oyuncaklarının sahip olduğu özelliklerden kaynaklanıyor. Bambılbi (bumblebee) oyuncağı şekil oluşturuyor, konuşuyor ve daha pek çok şey yapabiliyor. Bu oyuncaklarla oynamak çok zevkli! İşte Bumblebee oyuncakları…

bumblebee oyuncakları

Şekil Oluşturan Bambılbi oyuncak

Autobotların "küçük kardeşi" olan Bumblebee, her zaman kendini kanıtlamaya çalıştı Neyse ki,  gösterilerden filmlere ve hatta kendi bağımsız filmlerine kadar her türlü Transformer medyasında onlarca yıl var olduktan sonra, Bumblebee (bambılbi), Transformers'ın Onur Listesi'ndeki yerini aldı. Bu nedenle savaş sıralarındaki şekil oluşturması ile hayranları tarafından da çok sevildi. Hatta öyle sevildi ki oyuncak olarak da şekil oluşturan Bambılbi üretime geçirildi.

Bumblebee cyberverse maceraları

Cyberverse maceraları cyberverse çizgi dizisinden ilham alınarak üretiliyor. Bu çizgi diziyi izleyen herkes maceraya ortak olmak için bir Bambılbi cyberverse maceraları hayali kuruyor. Çizgi filmin etkisinden bir türlü çıkmayan çocuklar bu oyuncaklarla oynarken zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorlar. Transformatörler siber evren oyuncakları cyberverse maceraları anlamına gelir.

Bambılbi (Bumblebee) Arkadaşları

Bambılbi sevenler arkadaşları ile oynamak için daha fazla oyuncak çeşidine sahip olmak istiyor. Bambılbi arkadaşları oyun oynarken yalnız kalmayı sevmeyenler için oldukça mükemmel! Macerayı daha eğlenceli hâle getirmek için birden fazla Transformers oyuncağı alarak arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

Bambılbi Düşmanları

Transformers oyuncakları arasında sadece otobotlar yani iyiler yer almıyor. Oyunların daha eğlenceli olması için Bambılbi düşmanları olan deseptikonlar da Transformers oyuncaklarının arasında yer alıyor. Kötüler hiçbir zaman sevilmese de onlarsız zafer kazanmak imkânsız. Bu nedenle zaferlerin daha etkili olması için düşmanlarına da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Etiketler: bambılbi oyuncakları
Kasım 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR