Yürümeye yardımcı oyuncaklar ve faydaları

yürüme arkadaşı

Yürümeye Yardımcı Oyuncaklar

Yürümeye yardımcı ve bebeklere destek olmak amacıyla üretilen oyuncaklar var. Ayrıca bebeğimiz yürümeyi öğrenmeden önce ve öğrendikten sonra da bu oyuncaklarla oynayamaya devam edebiliyor. Bu nedenle uzun ömürlü olmaları ayrı bir avantaj bizler için. Özellikle ilk bir yıl içerisinde alınan oyuncakların çoğu henüz doğmamış olan kardeşler için rafa kaldırılıyor ya da birine hediye olarak veriliyorlar. Çünkü evlerde yeterli alan bulunmayabiliyor. Neyse ki yürümeye yardımcı oyuncaklar ile bu problemi uzun yıllar boyunca yaşamıyoruz.

İlk adımlar ile kendilerine olan güven duyguları gelişen bebeklerimizin bir an önce yürümesini istiyoruz. Çünkü hareket kabiliyeti ne kadar erken başlarsa bir o kadar fazla şey keşfetmiş olurlar. Ayrıca hareket eden çocukların enerjileri tükendiği için daha huzurlu ve derin bir uyku uyurlar. Bu da büyümelerine destek olur. Elbette bu yürüyüş yardımcısı oyuncakların faydalarından sadece biri. Yazımızı okumaya devam ederek yürümeye yardımcı oyuncak çeşitleri ve bu oyuncakların faydaları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yürüyüş yardımcısı oyuncak nedir?

Bebeklerin emekleme dönemi ardından yürümeleri için hazırlandığımız süreçte daha güvenli ve kendi kendilerine hareket etmelerini sağlayan, onları cesaretlendiren ve daha birçok yeteneklerinin ortaya çıkmasına yardımcı olan genellikle ittirerek yürütülen oyuncaklardır. Bu oyuncakların çocuklar üzerinde faydaları bulunur.

Yürüyüş yardımcısı oyuncak çeşitlerini hem oturarak hem de ayakta durarak oynamak mümkündür. Bu nedenle ayakta iken yorulan bebekler oturduklarında oyuncağın ön kısmında bulunan ve duyu organlarının gelişimine katkıda bulunan özelliklerini kullanırlar. Bu demek oluyor ki dilerseniz yürüyüş yardımcısı dilerseniz de müzik aleti ya da bir araba olabiliyor. Çok fonksiyonlu olmaları nedeniyle de çocukların ilgisini çekmeyi başarıyorlar.

Yürümeye yardımcı oyuncakların faydaları

Oyuncakların ne kadar faydalı olduklarını biliyorsunuz. Her biri farklı amaçlar için üretilse de bazıları çok fonksiyonlu olabiliyor. Bu oyuncaklar arasında yürüme yardımcısı olanlar da var. Yürüme dışında kullanılabilmeleri nedeniyle de uzun ömürlü oluyorlar. Bebeklerin el kol kaslarını güçlendirip hayal güçlerini genişletiyorlar. Bununla birlikte destek almadan yürümelerine destek veriyorlar. Genel olarak bakıldığında daha pek çok faydaları olsa da biz en önemlilerinin üzerinde durmak istedik.

  1. Cesaretlenmelerine destek oluyor

Kendine güvenme duygusu henüz bebekken gelişmeye başlar. Ne kadar çok korkar ve cesareti kırılırsa bir o kadar pes edip hedeflerine ulaşmayı erteleyebilirler. Bu nedenle çocukları cesaretlendirmek için bir oyuncak bile yeterli olabilir. Siz ona destek vermeden yürüdüğünü bilmesi ve hissetmesi cesaretlenmesine neden olur. Cesur bir bebekte kendine güvenen, özgüven sahibi ve mutlu bir bebek demektir. Ayrıca bebek yürüme arabası kullanarak endişeye kapılmazsınız. Çünkü onlar güvenlik konusu üzerinde durularak üretilmiş oyuncaklardır.

Bebeğiniz yürüme arkadaşı kullanırken onun yanında bulunmanız yeterlidir. Zamanla onun nasıl çalıştığını keşfedip yürümenin keyfine varınca kısa sürede yürümeyi öğrenen mutlu bebekler çıkar ortaya.

  1. El, kol ve ayak kaslarının çalışmasını sağlıyor

Bebekler yürümeyi öğrenirken bir yandan el, kol ve ayak kaslarını kullanmayı öğrenirler. Ayakta nasıl durulacağını, oyuncağı nasıl ittireceğini ve neresinden tutulacağını öğrenirken kaslarını da kullanmayı öğrenmiş olurlar.

  1. Hayal dünyalarını genişletiyor

Bebek yürüme yardımcısı oyuncaklarının sadece yürüyüş için kullanılmadıklarını belirtmiştik. Çünkü bu oyuncaklara ışık, ses ve görünüm olarak ilgi çekici birçok özellik eklenerek üretiliyorlar. Otururken nasıl gittiğini keşfedip ayağa kalktıklarında daha kolay kullanabiliyorlar. Bu nedenle bir oyuncak aldığınızda ilk olarak onu keşfetmesini sağlamalısınız.

Yürümeyi öğrendikten sonra bu oyuncaklar alışveriş sepeti ve araba gibi birçok şekle girebiliyor. Çocukların hayal gücüne göre diledikleri eşya olabiliyorlar. Her gün farklı bir oyuna eklendikleri için çocukların hayal gücünün genişlemesine katkı sağlıyor. Tekerlekli olmaları da bu oyuncağa ayrı bir özellik katıyor.

  1. El göz koordinasyonlarını destekliyor

Yürüyüş yardımcısı oyuncakların ön kısımlarında bulunan düğmelerin nasıl çalıştığını öğrenmek için her birine basmak ya da onları açmak gerekiyor. Bebekler bu keşfi yaparken de el göz koordinasyonları desteklenmiş oluyor.

  1. Eğlenceli oldukları için bebekleri mutlu ediyor

Bir şeyler öğrenmek her zaman keyiflidir. Bu nedenle yürümeye yardımcı olan oyuncaklar bebekleri ve çocukları mutlu ediyor. Oyun oynamanın keyfine varan çocuklar daha fazla oynayıp tablet ve telefon gibi zararlı teknolojik aletlerden uzak durmuş oluyor.

  1. Destek almadan yürümelerine katkıda bulunuyor

Ebeveynler bebekleri hareketlenmeye başladıklarında onların ellerinden tutup yürümelerine yardımcı olmaları gerekiyor. Bu nedenle yoğun bir hayata sahip olanlar bebekleri için çok zaman ayıramayabiliyor. Bu da geç yürüme gibi sonuçlar doğmasına neden oluyor. Geç yürüme büyük bir sorun olmasa da anne ve babalar endişelenebiliyor.

Yürüyüş yardımcısı oyuncaklar kimsenin desteği olmadan bebeklerin yürümelerini destekledikleri için siz yanında işinizi yaparken onun yürümesini izlemenize olanak tanıyorlar.

  1. Güvenli adım atmayı destekliyor

Bebek yürüme arabası ve yürüme arkadaşı olarak da bilinen oyuncaklar bebeklerin boylarına göre üretiliyor. Bu nedenle hiçbir bebek zorlanmadan bu oyuncağı kullanabiliyor. Güvenli bir adım için istedikleri zaman hareket edebiliyorlar. Kendilerini en rahat hissettikleri anda yürümeye başlayabiliyorlar.

Ebeveynler bebeklerini destek verip yürütseler de ne zaman başlayacaklarını, duracaklarını ve bebeklerinin yorulup yorulmadığını bilemezler. Bu yüzden kendi kendilerine yürüme eylemini yaptıkları için istedikleri an bırakabilir ya da başlayabilirler.

İlk olan her şey özel ve güzeldir. İlk adımları en sağlıklı, güvenli ve mutlu bir şekilde gerçekleştirmek için yürümeye yardımcı olan oyuncakları tercih edebilirsiniz. O güvenle ilk adımlarını atarken siz de o anları kayıt altına alabilirsiniz. Üstelik bebeğinizin elinden tutmanıza da gerek kalmaz! Ayrıca bebek yürüme yardımcısı oyuncaklar fiyat olarak pahalı değildir. Birçok amaç için kullanabileceğiniz için de uzun ömürlüdür. Yürüteçler gibi bebeğe zarar vermezler aksine birçok konuda yararları dokunur.

Yürümeye yardımcı oyuncak çeşitleri

Her markanın ve firmanın kendine özgü yürüyüş yardımcısı oyuncakları olsa da genellikle aynı özelliklere sahipler. Aralarında sadece renk, şekil ve ses gibi birkaç farklı özellik bulunur. Yürüme yardımcısı oyuncak çeşitleri fiyat olarak özelliklerine bakıldığında değişkenlik gösterir.

Tutmak için üretilmiş olan yuvarlak bir daire altında uzun düz bir gövde yer alır. En altta da yürümeyi destekleyen tekerlekler vardır. Ayrıca ilk arabam gibi yürüme yardımcısı oyuncaklar da var. Siz dilediğinizi seçip alabilirsiniz.  Birbirinden farklı ve faydalı Yürüme yardımcı oyuncakları almak isterseniz Anne ve Bebek ürünleri kategorimizden uygun fiyat ve kalite ile alabilirsiniz.

Etiketler: yürüme arkadaşı, yürümeye yardımcı oyuncak
Ağustos 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR