Kategoriler

2000 Parça Puzzle Çeşitleri & Uygun Fiyatları

İngilizce kökenli olan Puzzle kelimesinin Türkçe anlamı “bulmacadır”. Ancak ülkemizde bulmaca türleri genelde sorulan soruların yanıtlarını bulmaya çalışılarak oynanan oyunlardan oluşur. Bu nedenle puzzle için bizler yapboz kelimesini kullanmayı tercih ederiz.

Puzzle yani pazıl kenarları çeşitli şekillerde ve birbirleri ile bağlantı kurmaları için kesilmiş olan parçalardır. Bu parçalar ahşap, plastik ya da kağıt gibi çeşitli maddelerden üretilmiş olabilir. Puzzle yapmanın amacı doğru parçaları bir araya getirerek istenilen görseli ortaya çıkartmaktır. Puzzle kelimesi pazıl olarak okunsa da p-u-z-z-l-e harfleri bir araya getirilerek yazılır. 

2000 Parça Puzzle

Yapboz yani puzzle yapmak ve satın almak için belirli bir sayı belirtebilirsiniz. Çünkü puzzle üreticileri onları belirli şekil ve parça sayısına göre üretirler. Çocuklar için 16 parça 100 parça ve hatta 6000 parça puzzle (yapbozlar ) bulabilirsiniz. Yetişkinler için ise bu rakam artıyor. Puzzle çerçevesi ve halısını alarak masa üzerinde günlerce emek verilerek tamamlananlar bir gurur tablosu oluşturuyor.

Bu kategoride 2000 parçaya bölünmüş ve belirli yaş grubuna hitap eden Puzzle ürünleri bulunuyor. Dilediğinizi seçip evinizde yapabilirsiniz.

2000 Parça Puzzle Nasıl Yapılır?

Puzzle uyumlu yani doğru olan parçaların bir araya gelerek birleştirilmesi ile sonuçlanır. Bunun için bazı detaylara dikkat ederek hızlı bir şekilde bitirebilirsiniz.

  1. Öncelikle sessiz ve huzurlu bir ortam oluşturmalısınız. Gürültü ve stres sizi Puzzle yapma alanında uzaklaştırır.
  2. Puzzle yapmak için kullanacağınız masayı önceden hazırlamalısınız.
  3. Konsantre olmak için yavaş bir müzik açabilirsiniz. Böylece nereye kadar geldiğinizi sürekli kontrol etmez ve sıkılmazsınız.
  4. Parçaları sayarak işe başlamalısınız. Eğer 2000 parça Puzzle kutusundan bir parça dahi eksik çıkarsa oyununuz başlamadan biter.
  5. Parçaların kenarlarına dikkat edip görsele bakarak ilerleyin.
  6. Ara sıra mola verip kendinize çay ya da kahve yaparak gözlerinizi ve vücudunuzu dinlendirin. Sürekli aynı pozisyonda olmak ve hareketsiz kalmak sizi zorlayabilir.
  7. Eğer sıkılırsanız diğer boş zamanınızda yapmak için Puzzle kutunuzu masanızın üzerinde tutun. Yaptıklarınızı da asla bozmayın.
  8. Puzzle yapma tekniklerine göz atarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

2000 parça Puzzle yapma teknikleri

Her işin ve oyunun teknikleri vardır. Puzzle yapmak da belirli teknikler dikkate alındığında hem daha eğlenceli hem de daha eğitici olur.  Puzzle yapmak da zor olmaktan çıkıp bir hobi hâline dönüşür. Aşağıda belirtmiş olduğumuz 2000 parça Puzzle yapma tekniklerini okuyarak zafere kolayca ulaşabilirsiniz.

  1. Daha önce belirttiğimiz gibi parçaları sayın. Tamamen 2000 parça olmalı.
  2. Puzzle boyutunu dikkate alarak büyük bir alanda yapmaya çalışın. Sehpa gibi küçük eşyaları değil çok fazla kullanmadığınız bir varsa onu tercih edin.
  3. Puzzle kutusunda ve içerisinde yer alan görseli varsa en yakınınızda ve ayakta tutun. Duvara da asabilirsiniz.
  4. Eğer her rengi birbirinden ayırırsanız daha çabuk bitirirsiniz.
  5. Köşelere gelecek olan parçaları bulup onları bir kenara alın. Ardından bu parçalar ile başlayın. Kenarlardan başlamak daima en uygun Puzzle yapma şeklidir. Kenar parçalar ile çerçeve oluşturulunca orta kısmı bitirmek daha kolaydır.
  6. Kenar parçalar oluşunca orta bölümde yer alan parçaların birbirleri ile olan renk uyumlarına dikkat edin.
  7. Bir Puzzle tamamlamak için dağınık çalışmak hem kafa karıştırır hem de oyunu zorlaştırır. Bu nedenle çerçeve oluştuktan sonra sağ ya da sol tarafı bitirmeye çalışın.
  8. Eğer bir yerde takıldıysanız ve parçasını bulamıyorsanız orayı bırakın ve üst kısmından devam etmeye çalışın.
  9. Birbiri ile uyumlu olan parçaları gördüğünüzde onları kenarda birleştirip yeri geldiğinde boşlukları tamamlayın.

Puzzle Oynamanın Faydaları

Puzzle yapmanın faydaları oldukça fazladır. Hem yetişkinler hem de çocuklar bu faydalardan paylarını alabilirler. Özellikle ebeveynler çocuklarına Puzzle alıp onlara birçok fayda sağlayabilir. Bunlar;

  • El göz koordinasyonlarının gelişimlerine katkı sağlar.
  • Bir şeyler üretmeye teşvik eder.
  • Mantıksa zeka gelişimine destek olur.
  • Sosyalleşmeye katkıda bulunur.
  • Eğitir ve öğretir.
  • Disiplinli olmayı öğretir.
  • Konsantrasyon arttırıcı etkiye sahiptir.
  • Çevreye karşı olan dikkati arttırır.
  • Sorumluluk almaya teşvik eder.

2000 parça puzzle ölçüleri 35*25*7.5 CM’dir.

2000 parça Puzzle +12 yaş için uygundur. Bazılarının üzerinde +15 yaş ya da +18 yaş üzeri ibaresini de görebilirsiniz. Bu nedenle yaş ibaresini dikkate alarak satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer ilk defa Puzzle yapacaksanız daha küçük parça sayısına sahip olanlar ile başlayabilirsiniz. Deneyim sahibi olarak işe başlamak her zaman daha fazla avantaj sahibi olmanızı sağlar. Bu nedenle 500 parçalı puzzle ya da 1000 parçalı puzzle çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca çocuklar için 100 parça Puzzle bulmak da mümkün.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR