0-6 ay oyuncak önerileri

0 6 ay oyuncak önerileri

İlk üç yaş zeka gelişimi için en etkili zaman olduğunu öğrendiğimiz an itibari ile bebeğimiz için bu zaman dilimini çok iyi bir şekilde desteklemek isteriz. Üç yıl uzun gibi görünse de çok çabuk geçer. Bu nedenle her anı dopdolu yaşamak için plânlar yaparız. Ancak ne kadar aratırsak ve plânlı olsak da bizi destekleyen yakınlarımıza ve bazı araçlara ihtiyaç duyarız. Bu araçlardan biri de oyuncaklardır. Her yaşa ve gelişime göre uygun olarak üretilir ve kategorilere ayrılırlar.  0-6 ay için ayrı ve 1 yaş için ayrı reyonlara bakmak gerekir. Oyuncak seçimi için temel madde güvenliktir. Bebeğinizin gelişimine uygun olmayan bir seçim yaparsanız, onu riske atarsınız. Bunun olmasını da asla istemeyiz. Çünkü biz anneyiz!

Bebeğimizi dünyaya getirmeden önce onun için hazırlıklar yapmaya çalışırız. Eşya ve beslenme gibi konularda işimiz oldukça basit iken iş oyuncak seçimine gelince zorluk yaşayabiliriz. Çünkü ne alacağımızı ve nasıl kullanacağımızı bilmemiz gerekir. Yazımızda 0-6 ay arası bebekler için gelişimlerine katkı sağlayan, onlara uygun olan ve ilgi çekici olan oyuncak önerileri konusunu ele alacağız. Daha kolay seçim yapmak ve oyunca faydalarına göz atmak için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Dönence

Bebeğimiz doğduktan sonra dünyaya alışması için ona destek olmamız gerekir. Anne karnındaki güvenli ortam ve huzurun geride kaldığını hissetmemesi için birçok şey yapabiliriz. Bunlardan biri de “beyaz gürültü” denilen seslerdir. Fön makinesi, klima, süpürge, yağmur damlaları ve daha pek çok ses beyaz gürültü içerisinde yer alır. Bizim için kulağı tırmalayan bazı sesler bebeklerin sakinleşmesini sağlar. Çünkü anne karnında iken benzer gürültüleri duyarlar.

Gaz sancısı çeken ya da kolik olan bebekler için dönenceler büyük bir rahatlık sağlar.Bebek beşikleri ve salıncaklarına takılan dönenceler, bebeklerin daha kolay ve hızlı bir şekilde uykuya dalmaları için bu tarz sesler içerir. Bazen de bebeği meşgul etmek için dönme özelliğini açarız. Hareket eden nesneleri takip ederken tekrar uykuya dalabilirler. Bu nedenle 0-6 ay oyuncak önerileri arasında ilk sırayı dönencelere vermek istedik. Örnek olarak, aşağıdaki dönenceler arasında karşılaştırma yaparak dilediğinizi seçebilirsiniz. Kullanımı en pratik olan ve en iyi sonuç veren dönenceleri sizler için seçtik.

EO-5020 Toysan, Uzaktan Kumandalı Dua ve Ninni Söyleyen Dönence

Bebeğimizin dua ya da ninni ile uyuması ne harika olurdu, değil mi? Üstelik bunu yapmak için sadece tuşlara basmamız yeterli. Daha derin ve huzurlu bir uykunun yanı sıra, dinlenmiş bir vücut ve gözler uyandıktan sonra daha aktif ve mutlu olacaktır. Uzaktan Kumandalı Dua ve Ninni Söyleyen Dönence hem uygun fiyatlı hem de oldukça ideal bir üründür.

Çıngırak

0 6 ay için oyuncak

Hareketlilik yetenekleri artmaya başlayan bebekler zamanla bir şeyler kavramayı öğrenirler. Eline bir nesne verdiğinizde onu tutabilirler. Bu üçüncü ayda gelişir. Bazen daha erken ya da geç de olabiliyor. Bu durumu dert etmeyin. Her bebeğin gelişim süreci farklıdır. Bazıları erken emekler ve geç yürür, bazıları da hiç emeklemez ve çabuk yürür. Bu yüzden bebeğinizi diğer bebeklerin gelişimleri ile karşılaştırmamanızı tavsiye ederiz.

Ellerini kullanmayı öğrenmeleri için bebeklere ilk alınan oyuncaklar çıngıraklardır. Marakas ve çıngırakların bebekler üzerinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. İnce ve kaba motor gelişimlerine katkı sağlamaları ve duyusal yeteneklerini geliştirmeleri faydalarından sadece birkaçıdır. Hangi çıngırağı almanız gerektiği konusunda seçim yapamıyorsanız, aşağıda en popüler olan çıngıraklar arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Googo Işıklı ve Sesli Maymun Çıngırak

Bebeklerin kolay kavraması için özel tutma kolu olan maymun figürlü bir çıngıraktır. Sesli ve ışıklı bir oyuncak çeşidi olduğu için bebeğinizin ilgisini çekebilir ve onu meşgul edebilirsiniz. O çıngırağı ile oynarken duyusal yetenekleri harekete geçer, hayvanları tanımaya başlar, müzik sayesinde yatışır ve eğlenir. Bebeklere müzik dinletmenin zekâ gelişimine katkıları vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda müzik dinletilen bebeklerin zekâ seviyelerinin arttığı ortaya çıkmıştır.

0582 Babycim Şirin Kurbağa Çıngırağım

Kurbağa şeklinde olan bu çıngırağın iki adet tutma kısmı bulunur. Oyuncak sallandığından kurbağanın gözleri hareket eder ve tutma kısmının bir tarafı kaşıyıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenle diş kaşıyıcı olarak da kullanılma uygundur.

Dişlik

0 6 ay oyuncak tavsiye

0-6 ay bebek oyuncak önerileri arasında dişlikler de yer almalıdır. Dördüncü ayına ulaşan bebeklerin ağız akıntıları, damak kaşıntıları ve bunun gibi birçok problemi beraberinde gelir. Gaz sancıları sona erdi derken diş problemleri yaşanmaya başlar.

Dişlikler sadece diş kaşınmasına destek olmaz. Ayrıca oyuncak olarak da kullanılır. Bebekler her nesneyi ağızlarına götürdükleri için dişlik ile oynarken mikrop kapma riski oluşmaz.  Üstelik motor becerileri de gelişir.

30772 Kanz Babyzz Diş Kaşıyıcı

Oyuncak önerileri içerisinde hayvan figürlerini örnek verme sebebimiz, bebeklerin diğer canlıları öğrenmeleri içindir. Dişlerini kaşınan bebekleri rahatlamak için tutması kolay olan dişlikleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Kavraması kolay olursa ve diş kaşıma kısmı çok sert ya da çok yumuşak değilse, bebeğiniz için idealdir.

14338 Babycim Üçlü Şekilli Jel Dişlik

Bebeğiniz dişliğini birkaç kez kullandıktan sonra ondan sıkılmasın istiyorsanız, dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için de birden fazla dişlik satın alabilirsiniz. Fazla para ödemenize de gerek yok üstelik. Çünkü babycim üçlü dişlik seti sayesinde bebeğinize bir kerede üç dişlik satı alabilirsiniz.

Oyun matı

oyun halısı 0 6 ay oyuncak

Oyun minderi, matı ve halısı olarak bilinen oyuncaklar dördüncü ay itibari ile bebeklerin kullanımına uygundur. Dört aylık bebekler sağ ya da sola doğru döner, kafasını dik bir şekilde tutar ve ellerini nasıl hareket ettireceğini bilir. Bu nedenle onları yatak ya da koltuk üzerinde bırakmak tehlikelidir. Düşüp ciddi şekilde yaralanabilirler. Oyun minderleri halı üzerine konabildiği için bebeklere uygundur ve tehlikeli değildir. Nerede olursanız olun, bebeğinizi meşgul etmek ve gelişimine katkı sağlamak için onu oyun minderi içerisine koyabilirsiniz.

Prego PA418 Neşeli Orman Oyun Halısı

Prego ürünleri oldukça kaliteli ve kullanışlı oldukları için oyun halısı olarak ilk tavsiyemiz neşeli orman oyun halısıdır. Üzerinde altı ya da daha fazla asılı oyuncak bulunur. Bebeğiniz direk kısmına tutunup ayağa kalkabilir ya da oturarak da bu ürün ile oynayabilir.

CHP85 Fisher-Price® Yağmur Ormanı 3'ü 1 Arada Jimnastik Merkezi

Kemerlere bağlanabilen beş oyuncak ve yanınızda taşıyabileceğiniz eğlenceli sesler çıkaran müzikli aslan oyuncak bebeğinizi eğlendirir. Bebeğiniz oyun matında yatarak, emekleyerek ya da oturarak oynayabilir. Aslanın 2 ayrı müzik modu bulunur. Aslan, uzun çalma modunda 10 dakikaya kadar müzik çalar.  Değişiklik mi yapmak istiyorsunuz? Bebeğinizin jimnastik merkezinde farklı deneyimler yaşayabilmesi için, bağlanabilen aktivite oyuncaklarını farklı şekillerde düzenleyebilirsiniz.

İlk kitabım

Bebeklere özel olarak üretilen kitap duyusal yetenekleri için büyük faydalara sahiptir. Sayfaların dokusu, üzerindeki işlemeler ve resimler bebeklerin ilgisini çeker. İçindeki figürlere bakarak çevreyi keşfetmeye başlarlar. Bebeğinize kendinize ait olan kitapları okuyarak da ona katkı sağlayabilirsiniz. Kitapları okumanız onun iletişim yeteneklerini destekleyecektir.

Etiketler: 0 6 ay oyuncak önerileri
Aralık 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR