Disney prensesleri isimleri ve özellikleri

Disney prensesleri ve isimleri

Walt Disney'in Disney prensesleri 

Disney prensesleri isimleri, özellikleri ve hikâyeleri hakkında bilinen ve bilinmeyen birçok bilgiye ulaşmak için en doğru adrestesiniz! Disney prensesleri listemizde hem eski yani unutulmuş olan hem de yeni Disney prenseslerini ele alıyoruz. Hayranı olduğunuz prensesin daha önce hiç duymadığınız özelliklerini öğrenmek için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kitapları, çizgi filmleri ve şarkıları ile büyüdüğümüz Disney prenseslerini, şimdi de çocuklarımızın öğrenmesini istiyoruz. Bu eğlenceye onlar da ortak olmalılar! Hadi gelin, Disney prensesleri kimler, kaç taneler, isimleri nedir ve kaç yaşındalar gibi aklınızda yer edinmiş olan soruların hepsini beraber yanıtlayalım…

Disney prenseslerinin İsimleri

Disney prenseslerinin isimlerini sizler için sıraladık. En sevdiğiniz prenseslerin isimleri aşağıda yer almaktadır. Bununla birlikte yaşları ve gerçek adları da yazının içerisindedir. Disney prensesleri hikâyeleri hakkında bilgi almak için yazımızın derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz.

Sindirella (külkedisi)

Külkedisi olarak tanıdığımız Sindirella (Cinderella) ikinci Disney prensesidir ve 19 yaşındadır. İkinci Disney prensesi olmasına rağmen, bu prensesler arasında ilk kraliyet ailesinden biri ile evlenen kızdır. Evlendiği prens, çirkin prens olarak bilinir. Üç adet filmi bulunmaktadır. Bununla birlikte Sindirella için yapılmış pek çok çizgi film, video, şarkı ve oyuncak bulunmaktadır. Ayrıca adına yazılmış pek çok kitapta mevcut. Bu nedenle ikinci Disney prensesi olan Sindirella hayranları dilerse Disney prensesleri oyuncakları içerisinden onu seçebilirler. Bunun yanı sıra her birinden bir tane alıp prensesleri bir araya getirebilirler.

Disney prensesleri külkedisi

Pamuk Prenses (Snow White)

Asıl adı kar beyaz olsa da biz onu Pamuk Prenses olarak biliriz. Bu çizgi film 1937 yılında ortaya çıkmıştır. İlk Prensestir ve Alman masalı olarak bilinir. Hem ilk Prenses hem de Prenseslerin en küçüğü olan kar beyaz sadece 14 yaşındadır. Bu nedenle Disney prensesleri içerisindeki en küçük kızdır. Biz onu yedi adet cüce ile biliriz. Bu nedenle ülkemizde Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler olarak tanınırlar.

Aurora Uyuyan Güzel

Bir büyü ile uyutulan dünyalar güzeli Prensesin adı Aurora’dır. Ancak biz onu daha çok uyuyan güzel olarak biliriz. Klasik bir peri masalı ile alakalı olan uyuyan güzel filmini ana karakteridir. Ayrıca Aurora on altı yaşındadır. Kralın kızı olduğu için evlendikten sonra değil, doğuştan bir Prensestir. Kralın ilk ve tek kızı olduğu en soylu Disney Prensesidir, diyebiliriz. Çünkü evlendiği Prens de bir kralın oğludur ve tahtın varisidir.

Küçük Denizkızı Ariel

Disney Prensesleri isimleri ve özellikleri olarak en etkileyici Prenses bizce Ariel. Bunun nedeni bir denizkızı olmasıdır. Biz onu Küçük Denizkızı filmleri ile tanırız. İnsan olarak doğmamış olan tek Prensestir. Aynı zamanda Eric ile Melody adında iki çocuğu olduğu onaylanan ilk Disney Prensesidir. İlk filminde sadece on altı yaşında iken diğer filmlerinde ise yirmili yaşlarının sonlarındadır.

Güzel ve Çirkin Belle

Beşinci Disney prensesi olan Belle Güzel ve Çirkin’in ana karakteridir. Kendisine ait bir ülkesi vardır. On yedi yaşındadır ve Prens Adam ile evlenerek bir Prens eşi olmuştur.

Güzel ve Çirkin adına yazılmış kitaplar var. Bununla birlikte birçok çizgi film, video ve pek çok sayıda oyuncak bulabilirsiniz. Belle’nin güzelliğini kıskanmamak elde değil.

Alaaddin Jasmine

Alaaddin filminin Prensesi olan Yasemin’in asıl adı jasmine’dir. Sultan kızıdır. Ancak hırsızlar Kralı olarak tanınan birinin oğlu olan Alaaddin ile evlenir. İlk beyaz olmayan prensestir. Bununla birlikte baş karakter bu çizgi filmde Alaaddin olarak geçer. Bu Disney Prensesinin iki filmi ve televizyon dizisi vardır. Pek çok kitap ve çizgi film bölümleri de mevcut. Bu nedenle dilediğinizce hayranı olduğunuz sultanın dizilerini doya doya izleyebilirsiniz.

Alaaddin’in sihirli lambasını bilir misiniz? İşte bu karakterler bu filmin başkahramanlarıdır. Jasmine anlamı dolunayların dolunayıdır. Bu ülkemizde bu şekilde çevrilse de çok güzel olduğunu belirten bir kelimedir. Bu Disney prensesin, hikâyesinde Alaaddin lambasını kötü büyücüye kaptırır ve Yasemin de lambayı almak için ona yardım eder.

Mulan

Peri masalı ile alakalı olmayan bir masal Prensesi olan Mulan ikinci Disney Prensesidir. Ayrıca evlense de herhangi bir unvan kazanmadığı için Disney Prensesleri arasındaki kraliyet dışı olan tek çifttir. Eşinin adı ise Shang’dir.

Rapunzel

O güzel saçlarını her zaman kıskandığımız Rapunzel, kral ve kraliçenin tek çocuğudur. Ayrıca Flynn Rider ile evlenir. Sonunda kral ve kraliçe olurlar. Altın renkli saçları ile doğan tek Disney prensesidir.

Tiana

Prenses ve kurbağa hikâyesini herkes bilir. Ancak buradaki baş kahraman olan prensesin ismini herkes bilmez. Bu nedenle biz belirtelim, adı Tiana’dır. İlk Afrikalı ve Amerikalı Disney prensesi olarak tarihe geçmiştir. Kralın oğlu ile evlenir ve tüm prenseslerin en moderni olarak tanınır. İlk siyah prensestir.

Merida

Merida

İlk pixar prensesi Merida’dı. Cesur filminin ana kahramanıdır. Kızıl saçlı, mavi gözlü ve çok güzel bir kızdır. Merida için yapılmış birçok oyuncak çeşidi olduğun biliyor muydunuz? Özellikle peluş oyuncak modelleri çok fazla seviliyor! Yumuşacık bir Disney prensesi oyuncağı ile oynamak oldukça harika bir duygu.

Pocahontas

İlk Disney prensesi Pocahontas’tır. Kraliyet mensubu olmasa da bir prensesin saygısını kazandığı için Disney prensesleri arasında yer alır. Bu sevimli prenses esmer görünümü ile oldukça etkileyici ve zekidir. Bu nedenle bu karakterin milyonlarca hayranı bulunuyor. 

Moana

Moana dokuzuncu prensestir. moana, aynı adı taşıyan Disney filminin baş kahramanıdır. Motunui'nin köy şefinin kızı Moana, Te Fiti'nin Kalbini restore etmek ve adasını hayat öldüren karanlıktan kurtarmak için Okyanus tarafından seçilmiştir.John Musker ve Ron Clements'in akıllarından çıkan dördüncü Prenses olan Moana, önceden var olan bir karaktere dayanmayan birkaç Disney Prensesinden biridir.

Disney prensesleri yaşları

Disney prenseslerinin yaşları genel olarak 19’dur. Ancak Pamuk prenses 14 ve Denizkızı Ariel 16 yaşındadır. Diğerleri ise genel olarak belirttiğimiz gibi 19 yaşlarındadır.

Disney prensesleri ve popüler hikâyeleri

Disney prensesleri ve isimlerini belirttik. Bununla birlikte Disney prensesleri hikâyelerini de kısaca belirtmek isteriz. Genellikle kulağınızın aşina olduğu Disney prenseslerinin hikâyelerini bir de bizden okumanızı tavsiye ederiz.

Külkedisi Sindirella’nın Hikâyesi

Disney prensesi Sinderella hikâyesi; külkedisi olarak bildiğimiz Sindirella’nın annesi ölür ve babası yeniden evlenir. Ne yazık ki evlendiği kadın oldukça kötüdür ve kendisi gibi kötü olan iki kızı vardır. Bu iki kızın anneleri, külkedisinin babası ile evlenince külkedisinin evine taşınırlar. Geldikleri günden itibaren Sindirella’ya kötü davranırlar ve eşyalarını tavan arasına atıp tüm evin işlerini ona yaptırmaya başlarlar. Bu durumdan babasının haberi olmaz. Çünkü o gelince külkedisine iyi davranmış gibi yaparlar.

Havalar soğumuş ve iş yaparken Sindirella çok üşüdüğü için yaktığı ocaktaki ateşin külleri ile ısınmaya çalışıyormuş. Bunu gören üvey kız kardeşleri ona “ Külkedisi” demeye başlamış ve adı böyle kalmış. Bir gün bu iki kötü ve çirkin kız kardeşe balo davetiyesi gelmiş ve kralın oğlunun evlenmek için bir kız aradığını çok iyi biliyorlarmış. Bu nedenle prensin ilgisini çeken biri olunca onunla evleneceğinin farkına varmışlar. İkisi de en pahalı kıyafetleri diktirmiş ve en abartılı şekilde süslenmişlar. Ancak daha da çirkin olmuşlar! Balo akşamı Sindirella işleri bitirmeye çalışırken ağlamaya başlamış. Sonra biri ona, neden ağlıyorsun, demiş. O da bende baloya gitmek istiyordum, derken sen de kimsin ben bu evde tekim, demiş. Birden korkarak ayağa kalkınca, karşısında bir peri görmüş. Peri külkedisine, ben senin peri annenim, demiş. Sende baloya gideceksin, ancak senden isteklerim var! Çabuk bana fare ve balkabağı getir diyerek isteklerini saymış ve külkedisi de her birini yerine getirmiş. Sonra peri annesi külkedisini Sindirella’ya çevirmiş. Ancak çok önemli bir uyarım olacak, asla saat 12’yi geçmesin. O saatte evde ol, demiş.

Sindirella at arabası ile baloya gitmiş ve oradaki en güzel kız olmuş. Elbette prens de bunu fark edip onunla dans etmiş. Sindirella öyle güzel olmuş ki onu çirkin kardeşleri bile tanıyamamışlar. Külkedisi gecenin büyüsü ile saati unutmuş ve bir de ne görsün! Saat 12 olmuş! Birden prensin kollarından ayrılmış ve koşmaya başlamış. Ancak koşarken takılmış ve ayakkabısı arkasında kalmış. Bir an önce eve dönmüş. Bir daha prensi görmeyeceği için bütün gece ağlamış. Günler sonra kapıya biri gelmiş ve evde bir gürültü kopmuş. Bir de ne görsün! Prens ayakkabıyı üvey kardeşlerine uzatmış. Ancak ayakları o kadar büyükmüş ki, ikisine de olmamış. Tam gidecekken evin hizmetçisi sandığı külkedisine seslenmiş ve siz de giyin lütfen, demiş. Külkedisi ayakkabıyı giymiş ve tam olduğunu görünce prens gözlerine bile inanamamış. O an külkedisine evlilik teklif etmiş, o da hemen kâbul etmiş.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Hikâyesi

pamuk prenses

Disney prensesleri arasında kar beyaz da yer alır. Pamuk kalpli bir prensesin hikâyesi de ne yazık ki külkedisi Sindirella ile aynı başlıyor. Çünkü Kar beyaz yani Pamuk prenses küçük yaşta annesini kaybediyor. Babası da kötü kalpli biri ile evleniyor. Üstelik bu kadın büyü de yapabiliyor! Kendini şekilden şekle sokup en güzel kadın olmak için elinden geleni yapıyor. Her gün sihirli aynasına dönüyor ve dünyanın en güzelinin kim olduğunu soruyor. Sonuç hep aynı olunca artık dayanamıyor. Kıskançlık nedeniyle plân yapmaya başlıyor.

Aynanın her gün dünyanın en güzelinin pamuk prenses olduğunu söylemesi büyücünün en kötü tarafını ortaya çıkartıyor. Bir gün kral, kraliyetten ayrılıyor. Bunu fırsat bilen üvey anne de askerleri çağırıyor. Onlara kar beyaz yani pamuk prensesi öldürüp ormana atmalarını söylüyor. Öyle uzağa atın ki, onu kimse bulamasın diyerek, onları tembihliyor. Ancak askerler bu güzel ve pamuk kalpli kızı asla öldüremiyorlar. Ona zarar vermeleri imkânsız olunca, pamuk prense ormandan ayrılmamasını söylüyorlar. Eğer geri dönersen, seni büyücü öldürecek diyerek, onu ormanda kalması için ikna ediyorlar. Pamuk prenses de ölmektense, ormanda yaşamayı seçiyor.

Doğayı çok seven kar beyaz için bu durum çok da zor olmuyor. Çünkü ormanın içerisinde küçük bir ev buluyor ve orada kimse yaşamadığını düşünüyor. Ne de olsa bu kadar küçük kimse yoktur, diye kendi kendine söylenip yatakları birleştiriyor ve derin bir uykuya dalıyor. Ancak birkaç saat sonra evin sahipleri gelmiş. Geldikleri gibi evde bir tuhaflık olduğunu anlamışlar. Çok yorgun oldukları için üst kata yani yataklarına çıkmışlar. Ancak yataklarında yatan kar beyazı görünce çok şaşırmışlar. Misafir sevmediklerini belirtip, evlerinden gitmelerini istemişler. Ancak pamuk prenses onların bu tavırlarına değil, cüce olmalarına şaşmış kalmış. Daha sonra Pamuk prenses başına gelenleri cücelere anlatmış. Evinde kalmalarını istemeyen cüceler durumu anlayınca, biz tam yedi cüceyiz ve seni korumakla görevliyiz, diye bağırmışlar. Böylece yeni bir dostluk başlamış.

Pamuk prenses, yedi cüceler işe gidince evi topluyor ve onlara yemek yapıyormuş. Bu durum yedi cücelerin de hoşuna gitmeye başlamış. Çünkü daha önce bu işleri de onlar yapıyorlarmış. Disney prensesleri arasındaki en pamuk olan prenses hayatını bu şekilde devam ettirirken, bir yerde onun yüzünden kıskançlık krizine giren bir üvey annesi olduğunu unutmuş. Ancak büyücü ve kötü kalpli üvey anne ne yazık ki onu unutamamış. Tam öldüğünden emin olmuş ki (çünkü askerler bir hayvanı öldürüp onun kalbini büyücüye götürmüş ve pamuk prensesin kalbi demişler), aynaya seslenip dünyanın en güzelini sormuş. Ayna da Pamuk prenses deyince aynaya kızmış. Olamaz! O öldü, demiş. Aynada, hayır, o yaşıyor, demiş ve birden Pamuk prensesi göstermiş.

Aynada Pamuk prensesi canlı olarak gören cadı onu kendi elleri ile öldürmeye karar vermiş. Çünkü başka kimsenin bunu yapmayacağını iyice anlamış. Bir gün Pamuk prensesin evinin önüne gelmiş ve yaşlı kılığına girmiş. Pamuk prens cadıyı yaşlı olarak görünce çok şaşırmış. Ona yorulduğu için bir barda su vermiş. Yaşlı kılığındaki cadı ise, al bu elmayı ye, demiş. Suyun karşılığı bu olsun. Pamuk prenses elmayı ısırmış ve uyumaya başlamış. Bu uyku çok uzun zaman sürmüş. Cüceler ne yaparlarsa yapsınlar onu uyandıramamışlar. Bu nedenle ona camdan bir yatak yapmışlar. Bir gün yoldan geçen bir prens cüceleri ağlarken görünce, ne olduğunu sormak için yanlarına gitmiş. Onlar da ona prensesi göstermişler.

Prens ilk görüşte prensese Âşık olmuş ve durumuna çok üzülmüş. Dayanamayıp yanağına bir buse kondurunca prenses uyanıvermiş. Büyü bozulmuş. Ardından prens ile evlenerek mutlu olmuşlar.

Uyuyan Güzel Aurora hikâyesi

aurora uyuyan güzel

Mutlu bir hayat süren kral ve kraliçe bir bebekleri olacağını öğrenince çok mutlu olmuşlar. Günler ve aylar sonra bir kızları olmuş ve ona Aurora yani Günışığı ismini vermişler. Bu nedenle bu haberi duyan herkes Kralı tebrik etmek ve bebeğe hediye vermek için saraya geliyormuş. Her peri güzel bir dilek dileyerek çekiliyormuş ki; birden oraya kara bir peri çıkmış ve tüm perileri çağırıp onu neden çağırmadıklarını söyleyip krala kızmış. Kral da kara periden özür dilemiş. Ancak peri 16. doğum günü hediyesi için bir iğne ile Günışığı’nın uykuya dalacağını söylemiş.  Ardından gücü diğerleri gibi yüksek olmayan bir peri büyüyü bozmak için iğne ile uyu ama prensin öpücüğü ile uyan, diyerek elinden geleni yapmış.

Kral kara periyi kovsa da kızının doğum günü yaklaştıkça, her şeyden korkuyor ve saraydaki tüm iğneleri çöpe attırıyormuş. Doğum günü gelince de kızını bir odaya kapamış ve odanın kapısına üç periyi bırakmış. Ancak doğum gününde odanın içerisinde bir kapı açılmış ve içeriden dikiş sesleri geliyormuş. Bunu duyan Günışığı yani Aurora dayanamamış ve odaya girmiş. Odada çok değişik görünümlü ve etkileyici bir iğne varmış. İğneyi eline aldığı gibi, iğne eline batmış ve Aurora uzun bir uykuya dalmış.

Kral ve kraliçe bu duruma o kadar üzülmüş ki saraydaki herkesi kızı uyanana kadar uyutmaya karar vermiş ve herkes prenses gibi uyutulmuş. Ancak aradan yüz sene geçmesine rağmen, kimse onları uyandıramamış. Çünkü hiçbiri saraya girmeye cesaret bile edememiş. Saray o kadar boş kalmış ki etrafındaki ağaç ve otlar sarayı sarıp tamamen içine almışlar.

Bir prens bu dilden dile dolaşan hikâyeyi duyunca dayanamayıp atına atlamış ve saraya doğru yola koyulmuş. Sarayın içine ancak otları keserek girebilmiş. Ancak kapıya vardığında herkesin uyuduğunu görünce çok şaşırmış. Ardından tek tek odaları dolaşmış ve prensesi bulmuş. Güzelliğine dayanamayıp yanağından öpmüş.

Kara büyü bozulmuş ve prenses uyanmış. Ardından onunla birlikte uyuyan herkes uyanmış. Daha sonra prens ve prenses evlenmişler.

Küçük Denizkızı Ariel

Disney Prensesleri isimleri arasında Ariel de yer alır. Bu prensesin hikâyesi diğerlerinden oldukça farklıdır. Çünkü o bir insan değil denizkızı olarak doğmuştur. Deniz kralının kızı olan Ariel denizin üstündeki hayatı çok merak ediyormuş. Ancak babası denizin yüzeyine çıkmasına izin vermiyormuş. Altı kardeşten biri olan Ariel annesini küçük yaşta kaybetmiş. 20 yaşına kadar yeryüzünü görme yasağı vermiş babası her bir çocuğuna.

Ariel 20 yaşına gelmiş ve artık dayanamayıp su yüzeyine çıkmış. O gün karşısına boğulmak üzere olan bir adam çıkmış ve adamı alıp deniz kıyısına taşımış. Sonra ona dönüp bir şarkı söylemiş. Sesi öyle güzelmiş ki adam hayran kalmış. Onu bırakmak istemese de geriye dönmek zorundaymış. Aslında o bir prensmiş.

Ariel prense aşık olduğu için onu görmeden duramıyormuş. Bir gün karşısına su cadısı çıkmış ve ona sesini vermesi karşılığında insan olabileceğini söylemiş. Eğer prens ona aşık olmazsa, büyü bozulacakmış. Bu nedenle bir an önce prense görünmek istiyormuş.

Prensi bulmuş ve karşısına çıkmış. Ancak ıslak bir hâlde olduğu için prens onu tanımamış. Çünkü şarkı söyleyemiyormuş. Bir balo verilmiş ve baloya o güzel sesli kızın gelmediğini düşününce prens başka bir kız seçmiş. Bunu gören denizkızı ağlıyormuş.

Denizkızının babası su cadısını bulmuş ve tüm haberler ile birlikte kızının sesini geri almış. Ardından saraya gelip kızına sesini geri vermiş. Hemen prensin yanına gidip ona şarkılar söylemeye başlamış. Prens de gidip bu duruma anne ve babasın anlatmış. Masalın sonunda ise ikisi evlenmişler.

Güzel ve Çirkin (Belle)

Belle Disney prensesleri

Güzeller güzeli Belle zengin bir tüccarın kızıdır. Hem güzel hem de çok iyi bir kalbe sahip olan Belle diğer kızların en küçüğüdür. Sadece yirmi yaşında olan Belle oldukça kıskanç ve bencil iki ablaya sahipti.

Bir gün babaları eve döndü ve gemilerinin fırtınada kaybolduğunu söyledi. Böylece zengin hayatları sona ermişti. Küçük bir eve taşınıp, orada yaşamak zorunda kaldılar. Ancak bir gün gemilerinin limana geri döndüğünü öğrenince, kızlarına dönüşte hediye olarak ne istediklerini sormuş. Büyük kızlar mücevher isterken Belle sadece bir gül istemiş.

Babaları limana vardığında borcundan dolayı gemileri alamayacağını öğrenince geceyi ormanda rastladığı bir kulübede geçirmeye karar vermiş. Çünkü kızlarına elinin boş olduğunu söylemek istememiş. Ardından sabah olmuş ve tam eve dönecekken kızının gül istediği aklına gelmiş. Kızı için bahçedeki güllerden birini koparınca, çirkin bir yaratık yanına gelip onu öldüreceğini söylemiş. Tüccar kızı için kopardığı belirtmiş. O da kızı o evde yaşarsa, onu öldürmekten vazgeçeceğini belirtmiş.

Tüccar Belle’ye olan biteni anlatmış. O da babası ölmesin diye bunu kâbul edip oldukça zengin olan canavar ile yaşamaya başlamış. Ancak onunla evlenmeyi asla kâbul etmemiş. Ablaları ise zengin bir hayat sürdüğü için her gün canavarın onu yemesi için dua etmişler.

Bir gün güzel Belle canavara yalvarıp ailesini görmek istediğini belirtmiş. O da eğer yüzük ve aynayı yanında taşırsa, babasına gidebileceğini belirtmiş. Kız dilediği zaman yüzüğü üç kez çevirince canavarın evine geri dönebilecekmiş. Elbette içinden bunu asla yapmayacağını düşünmüş.

Günler geçmiş ve aynadan malikâneye bakarken canavarın ölmek üzere olduğunu fark etmiş ve bu duruma dayanamayıp yüzüğü üç kez çevirmiş. Canavara yaklaşmış ve gözyaşları canavarın üzerine damlamış. Canavarın üzerindeki büyü Belle’nin gözyaşları ile son bulmuş ve tekrar insana dönüşmüş.

Karşısında çok yakışıklı bir adam görünce Belle çok şaşırmış. Adam iyileştiği için Belle’ye tekrar evlilik teklifi etmiş ve sonunda evlenmişler.

Alaaddin’in Sihirli Lambası

Bu hikâye prenses Yasemin ve Alaaddin’in hikâyesidir. Bir gün Alaaddin dışarıda arkadaşları ile oynarken bir adam yanına yaklaşmış ve ben senin amcanım, demiş. Avucuna birkaç altın koyup onu bir kuyuya girmesi için ikna etmiş. Sonunda Alaaddin kuyuya girmiş. Ardından adam ona hiçbir şeye dokunmadan duvardaki asılı olan lambayı al, demiş. Alaaddin içeri girince her yerde elmas varken neden lambayı istediğini anlamamış.

Adama lambayı aldığını söyleyince, tamam sen bana lambayı ver, demiş adam. Ancak Alaaddin zeki bir çocukmuş ve bu durumdan şüphelenmiş. Sen beni çek yukarıya, ben sana lambayı vereceğim, demiş.

Adam kötü kalpli biri olduğu için çocuğun ona lambayı vermeyeceğini düşünüp, iyi öl orada sen, demiş ve gitmiş. Kayayı kuyunun ağzına çekerek kapayınca, Alaaddin karanlık içerisinde yalnız kalmış.

Adamın verdiği yüzüğe dokunup onunla oynarken birden karşısına siyah derili bir dev çıkmış. Meğer adam sihirbazmış. Dev ona bir dilek dilemesini söylemiş. Alaaddin de eve dönmek istediğini belirtmiş ve kendini birden annesinin yanında bulmuş. Lambayı annesine vermiş ve her şeyi annesine anlatmış.

Annesi bir gün temizlik yaparken lambayı temizlemek için onu ovmaya başlamış. Birden bir duman belirmiş ve karşısına lambanın cini çıkmış. Cin annesine dile benden ne dilersen, demiş. Aç olan kadın yemek istemiş ve karşısına bir tepsi dolusu yemek gelmiş.

Aylar ve yıllar geçmiş cin her gün Alaaddin’e hizmet etmiş. Bir gün Alaaddin Yasemin prensesi görmüş ve ona aşık olmuş. Ancak annesi ona bu sevdadan vazgeç, kral sana kızını vermez, demiş. Alaaddin yine de bir sandık dolusu mücevher alıp kraldan kızını istemiş. Kral da mücevherleri görünce kızını ona vermiş.

Alaaddin ve Yasemin bir sarayda yaşamaya başlamışlar. Ancak sihirbaz Alaaddin’i unutmamış ve yaşadığı hayatı görünce onu çok kıskanmış. Bir gün sarayın önünden geçerken, eski eşya var mı diye bağırmış. Yasemin de ona sarayda bir şey olmadığını söylemiş. Sihirbaz ısrarla eski lamba, eski lamba ya da her ne varsa alırım deyince Yasemin’in aklına lamba gelmiş ve onu sihirbaza vermiş.

Sihirbaz lambayı ovup cini çıkartmış ve ilk istek olarak Alaaddin’in sarayını Afrika’ya göndermiş. Saraya dönen Alaaddin sarayın yerinde kocaman bir boşluk görünce çok şaşırmış. Hizmetçiler ona durumu anlatınca o da yüzüğünü çevirmiş ve dev’e beni saraya götür diye, emretmiş. Ardından sihirbazı Afrika’da bularak onu öldürmüş. Böylece Yasemin ile mutlu bir hayat yaşamışlar. Bir daha onları üzecek kimse karşılarına çıkmamış.

rapunzel

Disney Prensesleri Oyuncakları

Disney prensesleri hayranları için birçok oyuncak çeşidi olduğunu belirtmiştik. Bu oyuncak çeşitleri arasında havuz oyuncaklarından biri olan kolluk  dahi yer almaktadır! Deniz keyfini hayranı olduğunu bir prenses ile yüzerek geçirmek istiyorsanız, bu ürün tam size göre!

Rapunzel hayranları için bir sürprizimiz var! Çünkü Rapunzel’in altın rengi saçları ile birlikte uyumak için onun oyuncağını satın alabilirsiniz.

Diğer oyuncak çeşitleri ise bul tak oyuncaklar, puzzle ve figürlü kutu oyunlarıdır. Dilediğinizi seçip kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Disney prensesler isimleri, özellikleri ve hikâyeleri hakkında sizlere kısaca bilgiler vermeye çalıştık. Diğer Disney prensesleri hakkında bilgi almak isterseniz, diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.
Etiketler: Disney prensesleri isimleri
Kasım 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR