Eğitici ahşap oyuncak listesi (13 harika oyuncak modeli)

En iyi eğitici oyuncaklar

Oyuncak seçimi yaparken zorlanmamak mümkün değil. Her yıl yeni moda olan, belirli yaş gruplarına özel olarak üretilen ve daha birçok amaçlar nedeniyle satın alabileceğimiz oyuncak sayısı oldukça fazladır. İnternetten oyuncak satışı yapan online oyuncak sitesi kategorinin bölümlerine baktığınızda ahşap oyuncaklar eğitici olan kısımda yer alır. Çünkü ahşap oyuncaklar hem doğal hem de eğiticidir. Ancak alacağımız oyuncağın sadece eğitici ve eğlendirici olması yetmez. Bunlarla birlikte dayanıklı, güvenli ve uzun ömürlü olmaları gerekir.

Bu özelliklerin tümü ve fazlası ahşap oyuncak özellikleri içinde yer aldığı için ebeveynler için oldukça değerlilerdir. Ayrıca ahşap oyuncak sayısı ve çeşitleri diğer oyuncaklar gibi zengindir. Bu yüzden sizlere bugünkü yazımızda eğitici ahşap oyuncak listesi hazırlayıp daha kolay seçim yapmanız için destek olmaya çalışacağız.

Eğitici ahşap oyuncak nedir?

Eğitici oyuncaklar, bebekler ve çocuklara öğretmek istediğimiz birçok şeyi oyun oynayarak öğrenmelerini sağlayan nesnelerdir. Ayrıca eğiti*-ci oyuncaklar çocukların zeka ve duygusal gelişimlerinin özelliklerine üretilir. Bu nedenle her yaş grubuna özel ahşap oyuncaklar üretilir. 

Dünyaya gözümüzü açtığımız an itibari ile hızlı bir gelişim gösterir ve büyürüz. Büyüme esnasında ise yaşadıklarımız ve sahip olduklarımız sayesinde duyusal, işitsel, görsel gelişimlerimiz, zeka ve duygusal gelişimimiz yanı sıra yeteneklerimiz de zamanla ortaya çıkar. Her ay ve yıla göre yapabilecek ve öğreneceklerimiz vardır. Bu nedenle eğitici oyuncak gibi gelişimlerimize katkı sağlayan araçlara ihtiyaç duyarız. Bu araçlar ile daha kolay ve hızlı öğreniriz.

Çocuklarımızın en iyi şekilde öğrenmesi ve öğrendiklerinin de kalıcı olması için ihtiyaçları olan eğitici ahşap oyuncakları almamız gerekir. Aşağıda belirtmiş olduğumuz eğitici ahşap oyuncak listesi bu nedenle hazırlandı. Çocuğunuzun yaş ve gelişim gibi özelliklerini dikkate alarak dilediğiniz oyuncağı alabilirsiniz.

Eğitici Ahşap Oyuncak Listesi

Ahşap Yapboz

Yapbozlar artık bebekler içinde üretiliyor. Bu nedenle dilediğiniz yaş grubu için bir yapboz alabilirsiniz. Bebekler için daha büyük parçalar yer alırken büyükler için ise çok parçalı olanlar var. Üstelik yapbozlar fiyat olarak en ucuz eğitici ahşap oyuncakları arasında yer alıyorlar.

Yap boz zeka geliştirir, mantıksal becerileri, problem çözme yetenekleri, koordinasyon özelliği ve sosyal becerileri geliştirir. Eğitici ve öğreticidir. Yap boz oynarken konsantrasyonunuzu arttırabilirsiniz. Kısacası yapboz gelişim yönünde oldukça olumlu etkilere sahip bir oyuncaktır. Üstelik ahşap olarak seçtiğinizde yararları daha da fazlalaşır. Doğal maddelerden üretildiği için kimyasal madde içermez ve sağlığa zarar vermez.

Ahşap Kumbara

Çocuklar belirli yaştan itibaren tutumlu olmayı ve sorumluluk almayı öğrenmeliler. Ayrıca hesap yapabilmeli ve kendilerine güvenmeliler. Her istediği yapılan değil, her konuda sınırlara sahip olduğunu bilen çocuklar yetiştirmeliyiz. Bu yüzden ahşap bir kumbara verip para biriktirmesine katkıda bulunmalıyız.

Koodinasyon gelişimine katkı sağlayan ahşap oyuncaklar

Ahşap oyuncaklar içerisinde en sevilen ve popüler olan çeşitleri koordinasyon geliştirme üzerine üretilmiş olanlardır. Ayrıca çocukların ilgisini de kendilerine doğru çok kolay çekerler. Boncukların nereden nereye gideceğini hesaplayan çocuklar mantıksal olarak kendilerini geliştirdiklerini fark etmeseler de ebeveynler bu durumun mutluluğunu yaşarlar.

Çekiçli

Kas kullanımı ve el becerilerini geliştirmek üzere üretilmiş olan oyuncak türleridir. Çekici nasıl tutup çubukları ya da şekilleri deliğe nasıl sokacaklarını hesaplarken bir yandan da problem çözme yetenekleri gelişmeye başlar.

Bloklar

Çok parçadan oluşan oyuncaklar 3 yaş ve üzeri çocuklar için oldukça keyif vericidir. Çünkü onlarla bir şeyler üretmenin sınırı yoktur.

Eğitici Ahşap oyuncak listesi

Tamir seti

Bazı oyuncaklar gerçek dünyayı yani çevremizi yansıtırlar. Böylece bu tarz oyuncaklarla oynayan çocuklar empati kurar ve ileriye hazırlanmaya başlarlar. Bir tamir seti ile arabayı tamir edeceğini öğrenebilirler. Evde bir eşya bozulduğunda tamir edilebileceğini ve bozulan eşyaları atmadan tekrar kullanabileceğimizi örenirler. Belki de ileride büyük bir usta olacaklarının farkında değiller.

Satranç

Satranç, yüzyıllardır sevilen ve her yaşta kişinin oynayabileceği eğitici oyuncak ve oyundur. Kapaklı tahta içinde yer alan oyuncuları dışarı çıkarıp ahşap kutuyu ters çevirir ve oyuncuları da üzerine dizeriz. Ardından da hesaplamalar yapar ve rakibimizi yenmeye çalışırız.

Zeka Geliştirici Ahşap oyuncaklar

Ahşap oyuncaklar tercih edilirken tabi ki sağlıklı olmaları, geleneksel olmaları dikkate alınıyor, Fakat en büyük tercih sebepleriden biri Zeka geliştirici olmalardır. Ahşap oyuncakların faydaları saymakla bitmezken çocukların gelişimine katkı sağlayan oyunckalar olması en dikkat çekici özelliklerinden biridir.

Abaküs

İlkokul çağı gelince sıralarımızda yer alan abaküsler artık bebeklerin ellerinde dolaşabiliyor. Ahşap malzemeden yapılmış olan ve boncukları çıkmayacağından emin olduğunuz abaküsleri 2 yaş ve üzeri gruplar için de kullanabilirsiniz. Elbette çocuğunuzun yanından ayrılmamalısınız.

Abaküsler problem çözme, toplama ve çıkarma öğretirken bir yandan renkli oldukları için renk kavramlarının da farkına varmalarını sağlar.

Tangram

Değişik şekilleri bir raya getirerek oluşturulan şablonlar oldukça keyiflidir. Hangi şekil hangisinin yanına eklenmeli diye düşünürken ince motor becerileri, el göz koordinasyonu ve mantıksal düşünme becerileri de gelişmiş olur.

Ses çıkartan ahşap oyuncaklar

Ahşap Oyuncakların yalnızca eğitici olmaları yeterli değildir. Bir yandan çocukların ilgilerini çekmelidir. Aksi takdirde çabuk sıkılıp bir kenara itilmelerine ya da en başından ilgi görmemelerine neden olur. Bir oyuncağın çocuğun ilgisini çekmesi gerekir. Bu nedenle sesli ya da titreşimli olma özellikleri eklenir.

Sesli oyuncaklar özellikle bebeklerin ilgisini çektiği için bu tarz oyuncakları 0-12 ay grubu için tercih edebilirsiniz.

Domino

Domino büyük bir el becerisi isteyen oyundur. Domino oyunu oynayan çocuklar konsantrasyon kurma konusunda sıkıntı yaşamazlar. Ayrıca dikkat bozukluğu olan çocuklara bu oyunu oynamaları tavsiye edilir. Son olarak sınav öncesinde domino oyunu oynayarak stres atılabilir.

Bul tak

Saat, meyveler, hayvanlar, coğrafya, sayılar, renkler ve trafik işaretleri gibi birçok kavramı öğreten bul tak oyuncakları 6 ay itibari ile tercih edebilirsiniz. 6 ay ve üzeri yaş grubu için bu oyuncak eğitim konusunda sınır tanımaz. Şekilleri yerine eşleştirirken üzerindeki bilgileri öğrendiğinizi fark bile etmezsiniz.

Etiketler: eğitici oyuncak listesi
Eylül 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR