Maşa İle koca ayı gerçek hayat hikâyesi

Maşa ile koca ayı hikayesi (Gerçek hikayesi)

Maşa ile Koca Ayı Gerçek Hikayesi

Maşa ile koca ayı gerçek hikâyesi hakkında birçok şey duymuş olabilirsiniz. Belki de bu çizgi filmin diğerleri gibi sadece hayâl ürünü olarak ortaya çıktığını düşünebilirsiniz. Oysa ki Maşa ve koca ayı hem gerçek hem de hayâl ürünü olarak birer hikâyesine sahiptir. Bu samimi ve oldukça güzel olan dostluğun gerçek hikâyesini öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Evcilik oynamak kız ve erkek çocukları için oldukça eğlenceli ve eğiticidir. Bu nedenle onların hayâl dünyalarını genişletmek ve daha büyük bir keyifle oynamalarını sağlamak için bebekler, mutfak setleri ve peluş oyuncaklar alırız. Bu peluş oyuncaklar genellikle hayvan figürlerinden esinlenerek üretilir. Bu yüzden köpek, kedi ve tavşan gibi birçok hayvanın oyuncak hâlini alıp çocuklarımız oynasın diye eve getiririz.  Ancak bilinen bir gerçek vardır ki peluş oyuncaklar arasında en sevilenler daima ayılardır. Onlara sarılmak ve büyük bir ay alıp onunla birlikte uyumak çocuklara mutluluk getirir. Koca ayı çizgi filmi de oyuncak ayısını çok seven bir çocuğun her gün evinde kurgulayıp oynadığı evcilik oyunlarının uzman kişiler tarafından ele alınıp TV’ye yansımasıyla oluşmuştur. Severek izlediğimiz bu çizgi filmin gerçekte hangi kızdan esinlenerek üretildiği aşağıda belirtilmiştir.

maşa ile koca ayı oyuncakları

Maşa ile koca ayı hayat hikâyesi

İlk olarak bu çizgi filmin bu kadar çok sevileceği belki de üreticilerin bile aklına gelmezdi. Ancak koca ayının Maşa’yı çok sevmesi, yetenekli olması ve her yaptığı yaramazlığa kızmaması onun hem sempatik hem de komik bir karaktere sahip olmasına neden oldu. Maşa ise zeki, yaramaz ve çok yetenekli olduğu için çocukların sevgisini kazanmayı kolaylıkla başardı.  Ayrıca bu çizgi filmi sadece çocuklar değil büyük küçük herkes severek izliyor.

Maşa çok yaramaz ve zeki bir kız çocuğudur. Mişka yani koca ayı ise sirkten emekli olmuş yetenekli, titiz ve oldukça akıllı bir ayıdır. Hayvanları çok sevip onlarla oynamak isteyen sevimli kız bir gün evinden çıktığında onları etrafta bulamaz. Çünkü sevgili dostları onlara yapmış olduğu yaramazlıklardan dolayı kaçıp etrafta bulduğu yerlere saklanmışlardır. Oyun oynayacak hiçbir arkadaşını bulamayınca Maşa ‘da uçan bir kelebeği fark edip peşine takılır.

Maşa kelebek yakalamaya çalışırken Mişka yani koca ayı ise evinde huzurlu bir şekilde çayını yudumlar. Ardından en sevdiği şeylerden biri olan gölde balık tutmaya gider. Bu sırada yaramaz ve sevimli Maşa etrafta gördüğü her canlıyı rahatsız edip kaçırmıştır. Bir yandan da bu hareketlilik onu hem yormuş hem de acıktırmıştır. Neyse ki karşısına bir elma ağacı çıkar ve tüm elmaları ısırmaya başlar. Tam son elmayı yakalayacakken dengesi bozulur ve aşağıya düşer. Tepe bir yere düştüğü için yuvarlanarak ilerler ve bunu durdurmayı başaramaz. Sonunda yuvarlanma biter ve kendini koca ayının bahçesinde bulur. Ancak istemeden de olsa arı kovanlarını devirip arıları kızdırmayı başarmıştır. Zaten arı kovanlarını devirmiş olan Maşa bir de arılar onu kovalayınca bahçeyi adeta yerle bir eder. Aklına koca ayının evi gelir ve eve girerek kendini arılardan kurtarır.

Hayatında ilk defa böyle güzel bir ev gördüğü için evi çok beğenir ve onu keşfetmeye karar verir. Ancak bu keşif Mişka için hiç iyi olmaz. Çünkü her yeri karıştırıp dağıtan Maşa dayanamayıp koca ayının yatağına çıkar ve zıplamaya başlar. Büyük ve yumuşak olan bu yatak onun için bir oyun olur.

Kısa bir süre sonra koca ayı balık avından dönüp huzurlu yuvasında leziz bir yemek için hayal kurar. Hemen toparlanıp eve döner. Ancak evin bahçesini ve içini darmadağın görünce çok şaşırır. Bu arada Maşa hâlâ yatakta zıpladığı için duyduğu seslerin nereden geldiğini öğrenmek için yukarı kata çıkan koca ayı Maşa’yı korkutup kaçırmaya karar verir. Bu yüzden aniden kükrer. Ancak Maşa için bu kükreme oldukça komiktir ve ondan bir daha yapmasını ister. Evi ve bahçesi için hem sinirlenip hem de üzülen koca ayı Maşa’yı kapının önüne koyup gitmesini bekler. Ancak Maşa her defasında içeri girmeyi başarır. Durum böyle olunca da Mişka yaramaz kızı her defasında daha uzak bir yere götürüp bir daha dönmemesini sağlamaya çalışır. Birkaç denemeden sonra da bunu başardığını düşünür. Çünkü onu büyük bir ormanda yalnız bırakmıştır.

Akşam olup yağmur yağınca koca ayı ne yemek yiyebilir ne de uyuyabilir. Çünkü Maşa’nın yalnız başına ormanda kaldığını düşünmek onu çok üzer. Birden karar alır ve onu ormandan bulmak için yola çıkar. Ancak ne yaparsa yapsın Maşa’yı bulamaz. Üzüntü ile evine dönen koca ayı Maşa’yı evde bulunca çok mutlu olur. O akşam birlikte oyun oynarlar. Saat geç olunca da Maşa’yı kendi evine bırakır, Mişka. Bu eğlenceli akşam sonunda yatağa yatma zamanı gelir ve Maşa’nın yatakta zıplarken ne kadar mutlu olduğunu düşünüp bunu bir de kendisi dinlemek ister. Ardından yatakta zıplamaya başlar. Tüm dünyada sevilerek izlenen ve çocuklar tarafından eğtici oyuncakları da alınan bu çiftin gerçek hikayesi nasıl başladı hemen okuyalım..

maşa ile koca ayı oyuncakları

Maşa ile koca ayı gerçek hayat hikâyesi nasıl başladı?

Rus çizgi filmi olan Maşa ile koca ayı bir kız çocuğunun oyuncak ayısını çok sevip her gün onunla birlikte oynadığı oyunlar bir yakınının ilgisini çekmiştir. Hiç bıkmayıp usanmadan büyük ayısı ile her gün oyun oynaması onun hoşuna gitmiştir. Bu nedenle bir çizgi film üretip Masha ve oyuncak ayısını kaleme almak ister.

Konuşkan ve eğlenceli olan Masha artık bir çizgi film karakteridir. Oyuncak ayıdan esinlenilmiş olsa da koca ayı karakterinin yansıttığı sevimlilik nedeni ile herkes Mişka karakterini çok seviyor. Bu nedenle Maşa ile koca ayının oyuncakları da çok satıyor.

Çizgi filmde olumsuz örnek oluşturacak davranışlarda bulunulmaması, küçüğün büyüğü yenmesi ve karakterlerin sahip olduğu özellikler nedeni ile her bölümü sevilerek izleniyor. Ayrıca Maşa ile koca ayı’nın felaketin tarifi adlı bölümü öyle çok sevildi ki 3 milyar ve daha fazla izlenerek rekorlar kitabına girmeyi başardı. Sitemizden Maşa ve oyuncak ayı figürlü oyuncak çeşitlerini uygun fiyatlar ile satın almak isterseniz site içi arama yaparak veya maşa ve koca ayı oyuncakları linkine tıklayarak hemen ulaşabilirsiniz.

Etiketler: maşa ile koca ayı hikayesi
Eylül 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR