Transformers hikâyesi ve karakterleri

Transformers hikâyesi ve karakterleri

Transformers iyi ve kötü karakterleri

Sesleri, görüntüleri, hikâyesi ve karakterleri gibi birçok yönden bizleri etkileyen Transformers serisi altı bölümden oluşuyor. Üstelik bu seriye 2023 yılında “Canavarların yükselişi” adlı yedinci film de eklenecek. Bu nedenle film henüz yayınlanmamış iken hayranı olduğunuz karakter hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz.

Transformers karakterleri sayı olarak oldukça fazla. Ancak en popüler ve en etkileyici olanları sizler için seçtik. Transformers hikâyesini okurken şaşıracak, karakterleri hakkındaki bilgilere göz atarken bir kez daha hayranlık duyacağınıza eminiz. Hazırsanız başlıyoruz!

Transformers hikâyesi

Transformers için iki hikâyeye sahip olduğu söyleniyor. 1984 yılında yayınlanan çizgi film Transformers’da Autobotlar ve Decepticonlar Cyberton’da birlik içinde yaşamak için halklarını bir araya getirmeye çalışır. Sonuç itibari ile aynı gezegende iki başkan olması ve bir tarafın iyi iken diğer tarafın kötü olması, savaş başlangıcına neden olur. Bunun ardından savaş dünyaya sıçrar.

İkinci Tranformers yani film serisinde belirtilen hikâyede ise, cyberton diye bir gezegen vardır. Bu gezegende robotlar farklı şekillere girebilirler. Gemi, tank ve araba gibi birçok şekle dönüşebilirler. Ancak bu gezegende herkes iyi ya da herkes kötü değildir. Bir taraf iyi iken diğer taraftakiler kötüdür. İyi Transformers karakterlerinin genel adları (Autobot) otobotlardır. Kötü Transformers karakterlerinin genel adları ise (Decepticon) deseptikonlardır. Cybertpn gezegenindeki hayat güzel iken yakıtları azalmaya başlar. Bu nedenle aya gidip Energon küpleri aramaya başlarlar. Ancak bu arayış içerisinde iken her konuda zengin olan dünyayı fark ederler. Bunun sonucunda dünyada kimlerin yaşadığını öğrenecek ve herkesi yok etmeye çalışacaklar. Çünkü Cyberton gezegenini dünyaya getirmeye karara verdiler. Elbette onlar bu kötü plânları yaparken iyi olan otobotlar da onları durdurmak için her şeyi denerler.

Bumblebee savaş sırasında Optimus’un emri ile dünyaya gider. Deseptikonlar da onu bulmak için peşlerinden gelir ve dünyaya olan yolculukları da başlamış olur.  Ancak Megatron çok uzun zaman önce dünyayı keşfedip gelmiştir. Bunu yaparken bir yere çarpıp donduğu için isteğini yerine getirememiştir. Birilieri Megatron’un cesedine rastlayınca navigasyo sistemi birden çalışır ve çok aradıkları Allspark’ın yeri ortaya çıkar. Ancak bu durumu fark eden ABD ajanları sinyali maskelemek adına bir baraj inşa ederler. Megatron da bir tesise taşınır.

Sam ile Autobot karakterlerinin küçüğü olan Bumblebee tanışır ve Sam Bambılbi’nin arkadaşı olarak bu zorlu maceraya katılır. Üstelik Allspark’ı da bulur. Ancak Megatron çözülür ve Allspark için Sam’in peşine düşer. Elbette iyiler yani Otobotlar da Sam’i yalnız bırakmazlar.

Sam Optimus’a Allspark’ı vermek yerine, onu Megatron’u öldürmek için kullanmayı seçer ve sonuç olarak Megatron ölür. Ancak Allspark da beraberinde yok olur. Bu nedenle otobotlar gezegenlerine geri dönemedikleri için dünyada yaşamaya başlarlar.

Transformers Karakterleri

Tranformers karakterleri iyi ve kötüler olarak ikiye ayrılır. Taraf daima iyilerden yana olsak da kötü karakterlerin sahip olduğu güçler nedeniyle onlara da bir bakıma hayranlık duyuyoruz. Ne de olsa kötüler olmadan iyilerin güçleri ortaya çıkmazdı, değil mi? En popüler Transformers karakterleri olan otobot (Autobot) ve deceptikon (decepticon) karakterlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

İyi karakterler (otobotlar) Autubotlar

5 mükemmel ve iyiliksever robot karakteri Tranformers filminin en sevilenleridir. Her birinin farklı karakteri ve gücü bulunuyor. Bu nedenle her birinin hayranı olabilirsiniz. Özellikle Bumblebee ve Optimus prime hayran sayısı oldukça fazla! 

Optimus prime

Prime ve son kutsal Şovalye olan Optimus Prime, güçlü bir karaktere sahiptir. Hem zeki hem de yeteneklidir. Onu kamyona dönüşmesiyle tanırız. Ne kadar güçlü olsa da gücünü asla tamamen kullanmaz. Çünkü birilerini yaralamak istemez. Bir prime olmadan önce bilim botu olan Optimus Prime Megatron’un en büyük düşmanıdır. Üstelik Megatron onun üvey kardeşidir!

Optimus Prime olduktan sonra onu kıskanmaya başlayan üvey kardeşi Megatron onun gücüne sahip olmak ve Primeların başkanı olmak istedi. Ancak prime ailesi bunu kâbul etmedi. Bu nedenle Megatron decepticon (deseptikon) denilen kötü robotları toplamaya başladı. Bu olaylar gelişirken iki kardeş birbirlerine düşman oldular.

Optimus Prime iyi biriydi ve asla Megatron’un bu kötülüklerini yapacağını düşünmedi. Ancak geri dönüşü olmayan kötülükleri yaptığını fark edince onun için Megatron sadece bir düşman olmuştu.

Transformers karakterleri

Megatron üvey kardeşinin gücüne ulaşmak için çok çabaladı ve asla bunu başaramadı. Kendi gücü ona yetmediği için topladığı deseptikonlar ile Allspark’ı ele geçirmeye karar verdi. Bu neden iki taraf arasında sürekli savaş yapıldı. Autobotlar decepticonların Allspark’ı ele geçirmemesi için onu uzaya fırlattılar. Ardından onlarında da güçleri azaldığı için yeni gezegenler aramaya başladılar. Optimus Prime dünyayı fark edince Otobotları bu gezegene yolladı ve kendisi de Allspark’ı bulmak için uzaya gitti. Daha sonra dünyaya geldi ve savaşlar bitti mi? Ne yazık ki hayır. Bu savaşlar daha çok uzun süre devam etti.

Sonuç itibari ile Autobotların lideri olan Optimus Prime dünyada insanlara farklı görünmemek ve deseptikonlardan saklanmak için tıra dönüştü. O son şövalyeydi ve Allspark’ı asla Megatron’a kaptırmamalıydı.

Deseptikonlara karşı savaşlarında Autobotların lideri olan Optimus Prime, özgürlüğün tüm canlıların hakkı olduğuna inanan asil bir robottur. Farklı enkarnasyonları boyunca birçok kez düştü, ancak her zaman Autobot'ların en karanlık saatinde geri döndü. "Herkes eşit” olana kadar gerçek barışın asla gerçekleşemeyeceğine gerçekten inanıyor. Birçok farklı enkarnasyonu boyunca birkaç alternatif modu vardı, ancak en çok yarı kamyona en erken dönüşümü ile ünlüdür.

Bumblebee (bambılbi)

Küçük ama çok cesur bir otobottur, Bumblebee. Şanslı, azimli ve sevgi dolu olması onun zorluklara karşı galip gelmesine yardımcı olur.  Ancak savaşta çok ağır hasar alır ve ses özelliğini kayıp eder. Bu nedenle ilk zamanlarda ileitişim kurma konusunda zorluk çeker. İleriki zamanlarda ise arkadaşı Sam ile radyo ile otobotlarla ise, frekanslar üzerinden iletişim kurmay keşfeder. Böylece hayatı kolaylaşır. Bu kadar büyük bir hasar alsa da arkadaşları ve insanlar için kendini kolayca feda edebilir.

Autobotlar arasında minik kalsa da Optimus Prime başka işlerler meşgul iken bu grubun liderliğini o yaptı. Ancak bunu diğer otobotlar ya kâbul etmedi ya da birçoğu öldü. Aslında, bambılbi lider olmaktan daha çok sesini geri kazanmak istedi.

Optimus gibi Bumblebee hayranları çok fazla olduğu için ona özel olan bir film çekildi. Üstelik filmin sonlarına doğru bambılbi sesine kavuştu! Bu Tranformers Bumblebee karakteri hakkında bilinmeyenler arasında yer alan sadece bir detaydır. Daha birçok detay bulunuyor. Bu karakterlerin hayranları için makalelerimiz arasında birçok gizli detaya yer veriliyor.

Jazz (caz)

Havalı cümleleri ile dikkat çeken bir otobot üyesi olan Caz (jazz) müziği çok sever. Bu nedenle sürekli müzik dinler. Normalde Jazz'ı düşündüğümüzde "skibbity-bop" diye bağırmak ve sadece bizim duyabileceğimiz gürültülü bir melodiye parmaklarımızı şıklatmak isteriz. Autobot Jazz, herhangi bir melodide dans edebilir. Bu eğlenceyi seven Transformer, orijinal olarak Scatman Crothers tarafından seslendirildi ve her zaman olumlu tavrıyla ekranı aydınlattı. Ne yazık ki Transformers film serisinden birinde Megatron tarafından öldürüliür. Bunun yasını tutan otobotlar için hayata artık eskisi gibi olmaz. Çünkü beş kardeşten biri ölmüştür.

Ratchet (cırcır)

Bir kurtarma kamyonu olan Ratchet kırmızı renkli bir otobottur. Ratchet, Autobot'ların Baş Sağlık Görevlisidir. Bir şey bozulursa, tamir edebilir. Ratchet, görevin saha lideri James Savoy'a yalvarmaya çalışırken, Optimus'un konumundan vazgeçmeyi reddettikten sonra ödül avcısı müttefiki Lockdown tarafından daha da pusuya düşürüldü ve öldürüldü.

Tranformers oyuncakları arasında Ratchet da yer alıyor. O filmde öldürülmüş olsa da etkisi hâlâ sürüyor. Onun gibi iyi robotlar asla unutulmamalı. 

İronhide (demirderisi)

Ironhide ilk ve en güçlü otobotlardan biridir. Uzun yıllar boyunca Transofmers ve Optimus Prime takımında yer almıştır. Onun en popüler sözü “hiçbir şey eskisi gibi değil”dir. Eski tasarım bir robot olmasına rağmen oldukça dayanıklıdır.

Karakter özellikleri arasında huysuz olması yer alır. Birine bir şey anlatmak için jest ve mimik kullanmayı konuşmaktan daha fazla tercih eder. Bu kaba ve eski robot Autobotlar arasında, iyimserliği ve kendi payını düşenin daima daha fazlasını yapmasıyla bilinir. Belaya bulaşmaktan asla çekinmez.

Ironhide'ın en belirgin özelliği, hemen hemen her türden sıvı üretebilen ve ateşleyebilen bir silah olan su tabancasıdır. Sıvı nitrojen tarihsel olarak bir favoridir, ancak asitler, harç ve daha fazlası olmuştur.

Araç modu bazen robotuna ve ayrı bir bileşene bölünür. Bazı evrenlerde, Optimus Maximus veya Betatron'u oluşturmak için diğer Autobot'larla birleşebilir. Diğer zaman çizelgelerinde, Magnaboss'u oluşturmak için diğer Autobot gazileriyle güçlerini birleştirerek Büyük Savaş'tan kurtulacaktır.

Yakından bakarsanız, küçük Ironhide parçalarının Megatron'un füzyon topu tarafından çok yakın mesafeden havaya uçtuğunu görebilirsiniz. Bunun kahramanımızın korkunç bir görüntüsü olduğunu kabul etsek de, son nefesine kadar savaştığını belirtmekte fayda var. Düşen arkadaşları (Brawn, Prowl ve Ratchet), Megatron'un Ironhide'ın acısını sona erdirmeden hemen önce ölümleriyle karşılaştı. Tüm katliamdan önce, Ironhide hesaba katılması gereken bir güçtü ve en yaşlı Autobotlardan biriydi.

transformers otobotlar

Kötü karakterler deseptikonlar (decepticon)

Kötü karakterler denilince Transformerslar arasından ilk sırada Megatron gelir aklımıza. Ancak sıralamayı daha değişik şekilde yapıp birkaç kötü hkarakter daha ekledik.

Astrotrain

Düşmanları taşımasıyla ünlü olan Astrotren (Astrotrain) popüler deseptikonlardan biridir. Herkesten üstün olmak isteyen bu tren sonuç itibari ile herkesi güvenli olarak taşınması gereken yere kadar götürür. Bu üstünlük hâlleri öyle başını döndürür ki her defasında rezil bir şekilde başarısız olur.

Thundercracker

Kötülük yaptığında vicdanı ile baş başa kalan Tunderkraker bir diğer adı ile gök gürültüsü, ne yaparsa yapsın Megatron’dan çok korktuğu için kötülük yapmaya devam ediyor. Adeta bizlere arkadaşlarımızı doğru seçmenin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Çok fazla popüler olmasa da Megatron’a yakın olması nedeniyle popüler bir kötü robottur.

 Reflector

Transformers da üç trobotun birleşimi ile oluşan kötü karakterdir. Adeta dedektif robottur. Her yeri kontrol eder ve şantaj yapmaktan çok hoşlanırlar.

  Scorponok (akrep)

Akrep zaten görünümü ile oldukça korkutucudur. Bir de buna özel güçler eklenince korkutucu etkisi bir o kadar artıyor. Transformers kötü karakterleri arasında akrep ilk sıralarda yer alıyor.  Otobotları kıskaçları ile hurdalığa dönştürebilecek kadar güce sahiptir. Yoluna çıkan her şeyi birkaç hamlede yok edebilir. Birden fazla topu ve özel güçlere sahip kuyruğu vardır. Ne de olsa akrepler akreplerin kuyruğunda zehir vardır.

  Shockwave (şok dalgası)

Soğuk kalpli bir deseptikon (decepticon) olan şok dalgası duyguları ile hareket etmeyi asla istemez. Bunun yerine daima mantıklı olmaya çalışır. Megatron kadar acımasız olmasa da deseptikonları kurtarmak için bir saniye bile düşünmezdi.

Megatron

Acımasızlığı ile ünlü olan Optimus’un üvey kardeşi Megatron deseptikonların lideridir. Optimus Prime kutsal olan son şövalye olunca ve onun yerine Prime olduğunu öğrenince buna asla dayanamadı. Onun kardeşi olmaktan vazgeçmekle kalmayıp düşmanı olmayı seçti. İstediği tek şey herkesi yönetmek ve Allspark’ı ele geçirip en güçlü kişi olmaktı. Bu nedenle her yeri yıkıp yaksa da amacına ulaşamadı. Çünkü Optimus Prime ona bu izni hiçbir zaman vermedi. Aslında, Prime onu daima sevdi ve bir gün vazgeçer diye bekledi. Ta ki otobotları öldürünceye kadar! Optimus asla Caz (jazz) ölümünü unutmadı.  Megatron Caz’ı hiç umursamadan ikiye kesti ve aşağıya atti. Çünkü jazz ona istediği şeyleri söylemedi.

 Devastator

Altı deseptikon ile ortaya çıkan devastator bizce Megatron’dan bile korkunç! Üstelik oldukça güçlü. Ağzı ile her şeyi parçalıyor ve her şeyi içine çekebiliyor. Sam Allspark’ı Optimus’u canlandırmak için götürmeye çalışırken ortaya çıkıp otobotları zor durumda bırakıyor. Bununla birlikte insanlarda otobotlara yardım etmeye çalışıyor. Ancak devastator o kadar güçlü ki Optimus Prime olmadan onu durdurmak imkânsız diyebiliriz.  Bu korkunç şeklin oluşumu için birleşen araçlar;

  1. Bonecrusher (sol Kol) Buldozer
  2. Süpürücü (Sağ Kol) Ekskavatör
  3. Kanca (Üst Gövde) Vinç
  4. Uzun Yol (Alt Gövde) Damperli Kamyon
  5. Sıyırıcı (Sağ Ayak) Ön Uç Yükleyici
  6. Mixmaster (Sol Ayak) Beton Mikseridir.

Ekskavatör Trasnformers oyuncakları arasında aranan en popüler deseptikon oyuncaklarından biridir. Elbette devastator de transformers oyuncakları arasında arananlar arasında. Bu kadar büyük bir güce sahip robotun aranmaması mümkün değil. Her oyunda bir kötü karakter yer almalı, değil mi? Devastator, birleştirici botların ilki ve tüm Gen-1 serisindeki en havalı oyuncaklardan birisidir. Koleksiyonunuzda Constructicons varsa, mahallenizdeki her çocuğun bu oyuncağı kıskandığından eminim.

Etiketler: transformers hikayesi
Kasım 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR