Transformers: Optimus Prime Karakteri Hakkında Bilinmeyenler

Transformers Optimus Prime

Transformers Optimus Prime Hakkındaki Şaşırtıcı Gerçekler

Sesi, görünümü, güçlü duruşu, son şövalye olması ve kötülere karşı daima kazanması Optimus Prime için yazılabilecek olan özellikelrden sadece birkaçıdır. Çünkü onun özelliklerini tamamen anlatmak imkânsız. Ancak bu karakteri hepimiz çok sevdiğimiz için bu özelliklerin çoğundan haberdarız. Peki, daha önce hiç duymadığınız ya da okumadığınız Optimus Prime bilgilerini öğrenmeye ne dersiniz? Bugünkü yazımızda sevilen ve çok beğenilen Transformers ana karakterlerinden biri olan tıra dönüşebilen Optimus Prime hakkında bilinmeyeler üzerinde duruyoruz. Hazırsanız başlayalım!

Otobotların (Autobot) lideri olan Optimus Prime dev bedeninin altında kocaman bir yüreğe sahip olduğunu her filmde gösterdi. Bu nedenle her seri hayranları tarafından birden çok kez izlendi ve çoğu kişi bu karakterlerin özelliklerini adeta ezberledi. Ancak filmde ucu açık şekilde belirtilmeyen ve çok fazla yansıtılmayan birçok detay yer aldı. Üstelik bazıları film sahnelerinde hiç yer almadı da diyebiliriz. Bu nedenle çok fazla merak edilen Optimus Prime şaşırtıcı gerçeklerini ele alıyoruz.

İlk adı Orion Pax

Optimus Prime olarak tanıdığımız alçakgönüllü ve kardeşi olan Megatron’un baş düşmanı olan otobotların liderinin adı ilk olarak Orion Pax’dı. Bir liman işçisi olarak oluşturuldu ve Megatron tarafından yaralanınca otobotların (autobot)  en eskisi olan Alfa Trion’a (Alpha Trion) tamir edilmesi için götürüldü. Matrix of Leadership'in koruyucusu, Orion Pax'i Autobotların en büyüğü ve en güçlüsü olacak şekilde onu yeniden ortaya çıkardı diyebiliriz. Otobotların lideri olunca da adı Optimus Prime olarak değiştirildi ve öyle de kaldı.

Optimus Prime Latin kökenli bir isimdir. Anlamı ise en iyi ve ilktir. Bu da isminin ona ne kadar uyum sağladığının bir göstergesidir, değil mi? Peki, siz eski ismini biliyor muydunuz? Eski ismi ile kalsaydı, bu kadar sevili miydi ya da bu kadar ilgi çeker miydi sorusunu yanıtlayamıyoruz. Çünkü bu yanıt kişiden kişiye göre değişebilir.

Optimus Prime gerçekte bir pasifisttir

Optimus Prime hayranları onun savaş sahnelerini bayılarak izlerler. Ancak bilmeleri gereken bir şey var. O da Optimus Prime’ın gerçekte bir pasifist olduğudur. Çünkü o hiçbir zamana savaşmayı kendi seçmedi. Daima barışçıl bir karaktere sahipti ve zorunda kalmadığı sürece savaşmak istemedi. Bu nedenle herkesten güçlü olduğu hâlde uzun süre deseptikonlardan kaçarak ve saklanarak yaşadı. Megatron ona ne kadar kötülük yaparsa yapsın, o hep kardeşini sevdi.

Görevi liderlik etmekti, ancak o bu görevi örnek olmak ve askerlerine karşı daima sevecen tavırlar sergilemek olarak gerçekleştirdi. Bu yüzden gerekli olmadığı takdirde savaşmaktan kesinlikle hoşlanmadı.

Optimus Prime birden fazla isme sahiptir

İlk adının Orion Pax olduğunu belirttik. Aslında, Optimus Prime birçok isme sahip ve bu isimler filmlerinde hiç kullanılmadı. Bu isimleri merak edenler için hemen berlitelim: Autobot (otobot) Commander, Chief, Big Boss ve Roller. İkincisinin aynı zamanda Optimus Prime'ın karavanında yaşayan keşif aracının adı olduğunu biliyoruz, bu nedenle Optimus Prime'ın kendisinden asla bu isimle bahsedilmemesi kulağımıza mantıklı geliyor.

Optimus Prime oyuncak

Çin’de kendisine ait dev heykeller yer alıyor

Optimus Prime hayranlarından birçoğu da Çin ülkesinde yer alıyor. Dünyaca ünlü olduğu için bu durumun söz konusu olması gayet doğal. Ancak bu heykelleri görenler hayrete düşüyorlar. Üstelik geri dönüşüm malzemelerinden üretilmişler! Biri ise araba parçalarından yapıldı ve dünyanın en büyük Optimus Prime heykeli olarak tarihe geçti.

Optimus Primal ile Optimus Prime aynı Otobot değildir

Optimus Primal adını duymuş olmalısınız. Transformers hayranları genel olarak tüm karakterleri çok iyi tanırlar. Ancak Optimus Primal adı ile duyulmadığı için birçok kişi bundan haberdar değildi. Bu nedenle onu çoğu kişi Optimus Prime olarak tanıdı. Oysaki Optimus Primal, Optimus Prime’ın hayatını bile kurtarmıştı. Sahip olduğu görünümün ve ismin benzerliği nedeniyle iki otobotun aynı robot olduğunu düşünmek, elbette normal bir durum.

Müzikten nefret ettiğini biliyor muydunuz?

Optimus Prime daima her şeyi seven, herkese karşı sevgi dolu ve yardımsever bir otobottur. Ancak onun bilinmeyen özelliklerinden biri de müzikten hiç hoşlanmamasıdır. Özellikle rap müziği asla onun tarzına uymuyor. Grubunda yer alan ana karakterlerinden biri müziğe olan sevgisi ile tanınır. Fakat kutsal şövalye için aynı şeyleri söylemek mümkün değil ne yazık ki.

Transformers optimus prime

Bilinmeyen alternatif modları var

Optimus prime aklımıza geldiğinde robot ya da tır hâlini gözlerimizin önüne getirebiliriz. Çünkü bunun dışındaki modları hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz. Bunun nedenleri arasında çok fazla moda sahip olsa da bu modların birçoğunun film sahnelerinde kısa süreli ya da hiç kullanılmamış olmasından kaynaklanır.

Bu modlardan bazıları itfaiye aracı, damperli kamyon, kamyonet, arazi savaş aracı, T-rex, mekanik bir goril ve yarasa gibi şaşırtıcı ve hiç duyulmamış olanlardır.

Bilinmeyen modlara sahip olan sadece Optimus değil, onun dışında Bumblebee de birçok moda sahip. Üstelik bu modların sadece birkaçı ile popüler. Bazıları ise hazır olduğu hâlde film içerisinde yer almadı. Kısacası Transformers ana karakterleri olan Otobot (Autobot) ve ne kadar kötü olsalar da deseptikonlar (decepticon) dünyaca ünlüler ve çok seviliyorlar. Bu nedenle piyasada birçok sayıda Transformers ürünü yer alıyor. Bunların çoğunluğu oyuncak kategorisinde. Bilinmeyen modları daha yakından görmek için Transformers oyuncakları sizleri bekliyor olacak.

Etkileyici sesi Peter CULLEN’e aittir

Optimus Prime’ın ilk ve etkileyici seslendiricisi Peter Cullen optimus prime sayesinde kariyerinde adeta zirve yaptı. Bununla birlikte ilk ve tek ses ona ait olacağı bildirildi. Bazı eleştirmenler sesin bir barışçıl otobot için sert olduğunu söyleseler de hayranlarından gelen bildiriler tam tersi yöndeydi.

Optimus Prime birden fazla kez öldü!

1986 yılında çıkan filmde Optimus Prime ölmüştü. Ancak dünyanın dört bir yanında tutulan yas ile 1987 yılında tekrar hayata geri döndü. Birçok kişi bunun daha fazla filmin izlenmesi ve Optimus prime oyuncak gibi ürünlerinin satılması amacıyla yapıldığını belirtiyor. Film yazar ve yönetmeni ise aksini iddia ediyor. Sonuç itibari ile Optimus çok seviliyor ve onun ölmesi hayranlarını çok üzüyor.

Optimus prime çizgi dizi, film, tiyatro ve karikatür gibi birçok şekilde hayatımızda yer alıyor. Bu nedenle her farklı alanda farklı şekilde bilinmeyen özelliklere sahip olabiliyor. Bu durum da en çok hayranlarının ilgisini çekiyor. Onu her alanda takip etmeyi çok seven ve piyasadaki ürünlerinin yenilerinin çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen kişi sayısı çok fazla. Üstelik sadece çocuklar değil, yetişkinler de bu dev ve barış canlısı robotu seviyor.

Etiketler: Transformers Optimus Prime
Aralık 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR