Kategoriler

 

Okul Öncesi Oyuncakların Eğitici Olması Önemli!

Okul öncesi  oyuncakları çocukların gelişimlerine pek çok katkı sağlıyor. Oyuncaklar çocukların sosyal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini hızlandırması ailelerin bu oyuncaklara olan ilgisini arttırdı.

Çocuklarının eğlenerek öğrenmeleri, öğrenirken sosyalleşmeleri, pek çok alana yönelik becerilerinin gelişmesi hem çocuklar için hem de aileler için önemli oluyor.

Kanz Ahşap Sevimli Fil Abaküs oyuncağı eğitici bir oyuncaktır. Çocuklar renk renk olan boncuklar sayesinde sayı saymayı ve renkleri öğrenebiliyor, basit matematiksel işlemleri yapabiliyorlar. Bu oyuncak çocukların matematik zekalarını geliştirmesi ve düşünce kabiliyetleri artırması yönüyle bilişsel gelişimlerine katkı sağlıyor. 

Zıt Kavramlar Eğitici Pano ile çocuklara önce panodaki bir kart gösterilip hikayeleştirilir ve çocuktan zıt anlamlı kartın hangisi olduğu sorulur. Böylece çocuklar zıt anlamı ve zıt anlamlı kelimeleri öğrenmiş oluyorlar.

Hem eğlenceli hem de eğitici bir oyuncak arıyorsanız Sunman Tahta Boncuk Oyunu Su Aygırı Figürlü oyuncağı tercih edebilirsiniz. Bu oyuncak eğlencenin yanında çocukların görme, düşünme ve yeteneklerini de geliştiriyor. Renkli bir görüntüsü olması dolayısıyla çocuklarınız bu oyuncağı çok sevecektir.

Harfabe Etkinliklerle ve Hikayelerle Alfabe oyuncağı ile çocuklarınızı oyun oynarken okula hazırlayabilirsiniz. Her bir harfe özel hikayeler, hikayelere göre yapılan çizimler, 29 harfe ait yaz ve sil tabloları çocukların bir hayli dikkatlerini çekiyor.

Çocuklar oyun oynarken farkında olmadan harfleri öğreniyorlar. Eğlenceli bir öğreticiliğinin yanında çocukların görsel zekalarını da hareketlendirmesi oyuncağa olan ilgiyi arttırıyor.

Sosyalleşme İmkanı Verir

Pilsan Bilgi Çarkı Anaokulu Seti oyuncağında renkler, şekiller, zıt kavramlar, rakamlar, nesneler, hayvanlar, mevsimler, meyveler, sebzeler, giyecekler, besinler, mutfak eşyaları, ev eşyaları, vücut, duygular, taşıtlar, saat kavramı gibi pek çok konuyu içerir. 

Bu oyuncak ile çocuklar arkadaşlarıyla birlikte oynayarak sosyalleşirler, eğlenerek öğrenirler. Okula bu kavramları öğrenmiş olarak başlarlar.

Çocukların eğlenirken sosyalleştikleri bir oyun da Tahmin Et Bak Bakalım oyunudur. Bu oyun 3 veya daha fazla kişi ile oynanır.

Çocuklardan biri soruları okur diğer ikisi de sorulara yönelik tahminlerini yazar. Sorulara en yakın yanıt veren çocuk da kartı alıyor ve oyun sonunda en fazla kart toplayan kişi oyunu kazanmış oluyor.

Çocuklar soruların yanıtlarını bilmek için daha fazla mücadele ediyorlar, düşünme becerileri artıyor.

Dolayısıyla bu oyuncak çocukların zihinsel gelişimleri için oldukça faydalı bir oyuncaktır. Zihinsel olarak gelişmeleri ile birlikte bu oyun çocukların birbirleriyle iletişimlerini arttırıyor. Çocuklar da bu oyundan büyük zevk alıyorlar.

Yaratıcılığın Gelişmesi

Okul öncesi  ve Eğitici Setler oyuncakların bir kısmı çocukların yaratıcıklarını arttırıyor. Magnetic Dress Up oyuncağı çocukların yaratıcılıklarını kullanarak tasarlama yapabilmelerine imkan tanıyan bir oyuncaktır.

Çocuklar oyuncakta bulunan vücudun baş, gövde ve bacaklar olarak ayrılmış 36 parçayı kullanarak yaratıcılıkları ile farklı karakterler oluşturabiliyorlar. Çocuklar güzel zaman geçirirken aynı zamanda el-göz koordinasyonu, şekil algısı ve kurgulama becerileri gelişmiş oluyor.

El Becerisinin Gelişmesi

Ahşap Kuş Evi oyuncağı ve Stres Oyuncakları okul öncesi çocukları tarafından çok sevilen bir oyuncaktır. Bu oyuncakla çocuklar boyama tekniğini öğrenerek el becerileri gelişiyor. Okul öncesi dönemindeki çocukların boyama yapmayı ne kadar çok sevdiklerini düşünürsek anne ve babalar bu oyuncağı satın alarak hem onlara mutlu edebilir hem de gelişimlerine katkı sağlamış olurlar. 

Sevimli Kule oyuncağı çocukların büyük ilgi gösterdikleri bir başka oyuncaktır. Çocuklar bu kuleleri üst üste koyarak veya iç içe geçirerek oyun oynamaları onların el becerilerini geliştiriyor.

Bununla birlikte bu oyuncağın görsel, dokunsal ve duyusal algıyı desteklemesi daha fazla satın alınmasını sağlıyor.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR