Fisher Price yaşa göre oyuncak modelleri ve tavsiyeleri

Fisher price oyuncak

Fisher Price oyuncak modelleri       

Bebeklerin hayatımıza katılacağını öğrendiğimiz an itibari ile kendimizi ebeveynliğe hazırlarız. Diğer yandan bebek odası ve bebek eşyaları için alışveriş yaparız. Bu eşyalar arasında oyuncaklar da yer alır. Nasıl giyim eşyalarının kalitesine dikkat ediyorsak oyuncaklar için de dikkat etmemiz gereken özellikler vardır. Bunlardan birkaçı kaliteli, eğitici ve eğlendirici olmasıdır. Bu nedenle Fisher Price gibi oyuncak markalarını tercih ederiz.

Fisher Price bebekler için oyuncak modelleri

Bebekler doğdukları an itibari ile bir oyuncağa sahip olabilirler. Bu oyuncakların onlara olan faydaları gelişimlerine göre değişir. Örneğin; yeni doğan bebekler genellikle koliktir ya da gaz sancısı problemi yaşarlar. Bu nedenle uyku problemi yaşarlar. Bu nedenle yeni doğan bebekler için en yardımcı olan Fisher Price ürünleri;

  • Dönence
  • Ana kucağı
  • Uyku arkadaşı’dır. Bu ürünler arasında ise uyku arkadaşı koala ve orman gezisi ana kucağı sallanan sandalye popüler olan yenidoğan bebek ürünleridir. Diğer ürünler ise ay ve yaş olarak bebeklerin gelişimlerine göre tercih edilebilir. Seçenek oldukça zengin olduğu için ebeveynler çocuklarının oyuncak ve diğer ihtiyaçları için bu markayı tercih edebilirler.

O-6 ay arası Fisher Price oyuncakları

Yeni doğan bebek oyuncak ve diğer Fisher Price ihtiyaçlarını belirttik. İlerleyen dönemler yani aylar için bebekler hareketlenmeye başladığı için oyuncakların da özellikleri artacaktır. Üçüncü ayından sonra ellerine bir şey alıp tutabilecekler ve görüş mesafeleri artacaktır. Bu nedenle sesli ve görsel özellikli oyuncaklara daha fazla ilgi göstermeye başlayacakları için aşağıdaki ürünlere göz atabilirsiniz.

Marakas ve uyku arkadaşları bebekler için önemli oyuncaklardır. Onları meşgul etmelerinin yanı sıra uyku problemlerini de çözmeye destek veriyor. Bunların yanı sıra doktor kontrolleri ve havaların güzel olması ile aileler bebeklerinin temiz hava almasını isteyeceği için bebek arabalarına takılan oyuncaklara da göz atmak isteyebilirsiniz. Bazı bebekler dışarı çıkmaya alışık olmadığı için bu sürece alışması gerekebilir. Bu nedenle bir oyuncak ile ilgisini başka yere çekmek mümkün. Bebek arabasında uyumaya alışması için aynı oyuncaktan yararlanabilirsiniz üstelik. Bebek arabasına konulabilecek Fisher Price oyuncak modelleri ise;

fisher price oyuncak

  • Bebek arabası oyuncağı (neşeli tembel hayvan)
  • Yumuşak aktivite kitabı
  • Asılabilen diğer Fisher Price oyuncak modelleri yer alıyor. Elbette bebeğin gelişimine uygun olmalılar.

Bebeğinizin enerjisini atmak istiyorsanız, ona bir oyun halısı yani minderi alabilirsiniz. Böylece yeni şeyler öğrenecek ve bir yandan enerjisini atacaktır.

Yağmur ormanı 3 ü bir arada jimnastik merkezini size tavsiye edebiliriz. Üzerinde asılı olan oyuncaklara uzanmaya çalışırken kaba motor becerileri ve uzanıp onlarla oynamaya çalışırken de ince motor becerileri gelişecektir. Bu gibi oyun matlarında bebekler yatabilir, emekleyebilir ve oturabilirler. Üstelik üzerinde yer alan oyuncakların da birçok özelliği bulunuyor. Oyuncak aslan müzik çalıyor ve oyuncaklar takılıp çıkarılabiliyor. Bunun yanı sıra oyun matı kolayca temizlenebiliyor. Anneler için önemli olan temizlik konusu da böylece çözülmüş oluyor.

6 -12 ay arası bebekler için Fisher Price oyuncak modelleri ve tavsiyeleri

Fisher Price markası her ebeveynin değer verdiği bir markadır. Bunun birçok nedeni var. Ürünlerin eğitici ve eğlendirici olması, sağlığa zararlı olmaması, her dönem için özel tasarlanmış oyuncakların olması ve daha birçok neden yazabiliriz. Her dönem için özel tasarlanan oyuncaklar arasında 6 ay eğitici, eğlendirici ve daha birçok özellikli oyuncakların yanı sıra 12. Aya kadar devam eden oyuncaklar bulunuyor. 6. Ay itibariyle dişlerin çıkmaya başlaması nedeniyle damak kaşıntısı ve ağız akıntısı gibi problemler yaşamak mümkün. Bu yüzden oyuncak firmaları da hem ebeveyn hem de bebeklerin diş kaşınması gibi sorunların rahat bir şekilde atlatılması için özel ürünler üretiyorlar. Bunlar arasında;

Diş kaşıyıcıları ilk sırada yer alıyor. Fisher Price marka birçok diş kaşıyıcı bulunmaktadır. En popülerleri ise; örgü dişlikler, neşeli dostlar dişlikler ve sevimli dostlar dişliklerdir. Bu ürünler kendi aralarında zengin çeşitliliğe sahiptir. Dişliklerin tutma yerleri sayesinde çocuklar oyuncaklarını kolayca kavrayabilirler. Her şeyi ağızlarına götürdükleri için dişlerini kaşırken rahatladıklarını fark edince dişlikleri daha fazla kullanmak isterler.

6- 12 ay eğitici oyuncak çeşitleri arasında;

  • Zıplayıcı (hoppala)
  • Renkli bloklar
  • Yumuşak aktivite kitaplar
  • Aktivite masası
  • Eğitici köpekçik
  • Mutfak seti (İngilizce Türkçe)
  • Sayı sayan koala
  • Akıllı saat
  • Dizüstü bilgisayar
  • Dansçı oyuncaklar
  • Eğitici kumanda

6-12 ay en sevilen oyuncak çeşitleri ise;

  • Eğlen ve öğren yürüteç
  • Eğitici köpekçik
  • Neşeli elektrik süpürgesi
  • Melodili zebra yürüteç yer alıyor.

Önceden oyuncak çeşitleri ve markaları oldukça azdı. Son dönemlerde ise birçok kaliteli marka ve birbirinden güzel tasarım bulunmaktadır. Enerjilerini atmaları için oyun matları ve hoppala gibi ürünler üretilir iken yürümelerine destek vermek için birbirinden güzel yürüteçler tasarlayıp üretiyorlar.

Ek gıdaya geçiş ile mama sandalyesine alışmaya çalışan sevimli miniklerimiz Fisher Price mama sandalyesi oyuncağı sayesinde alışma sürecini daha keyifli ve hızlı bir şekilde tamamlıyor. Ayrıca ilk adımlar için yürüteçler de oldukça destekleyici ürünlerdir. Üstelik diğer tekerlekli yürüteçleri uzmanlar önermiyorlar. Ancak bu tarz dört ve iki tekerlekli yürüteçlerin alınmasını tavsiye ediyorlar. Çünkü bu yürüteçler bebeklerin sadece yürümelerini teşvik etmiyor. Ayrıca ön kısımlarında yer alan düğmeler el göz koordinasyonu kurmalarını destekliyor, ince motor becerilerine katkı sağlıyor ve hareket etmelerini teşvik ediyor.

12 – 18 ay için Fisher Price oyuncak modelleri ve tavsiyeleri

Bebeğiniz artık bir yılını doldurdu. Sizin ve oyuncakları sayesinde birçok şey öğrendi. İnsan beyninin en etkili olduğu 0-3 yaş dönemini en etkili şekilde geçirmesi için oyuncaklardan daha fazla nasıl yararlanırım diye düşünüyorsanız, hiç durmadan bu dönem için bebeğinize uygun olan oyuncak seçeneklerinden faydalanmaya devam etmelisiniz.

Bebeğiniz ilk adımlarını attıysa ya da atmak üzereyse, yukarıda belirttiğimiz eğitici yürüteçleri almanızı tavsiye ederiz. Bunların haricinde ise 12 ay ve sonrası için Fisher price önerilerimi aşağıdadır;

  • Geveze telefon
  • Mega bloklar
  • Matematik arkadaşı zürafa
  • Eğitici tablet
  • Oyun setleridir.

Bir yaşından itibaren bebekler ona kadar saymayı öğrenebilirler. Bunun haricinde İngilizce olarak da rakamları öğrenebilirler. Rakamları öğrenmeleri çocukları kreşe ve okula hazırlamak için oldukça önemlidir.

Çocukların telefon ve tablet gibi iletişim araçlarına olan heveslerini alabilmeleri için onlara oyuncak telefon, tablet, saat ve kumanda gibi ürünler alabilirsiniz. Hem eğitici hem de eğlendirici olan bu oyuncaklar ile oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaklar. Annelere de onları keyifle izlemek kalacaktır.

2 yaş için Fisher Price oyuncak

2 yaşındaki çocuklar cümle kurmayı öğrenirler. Bloklarla bir şeyler inşa edebilir ve merdivenleri kendileri çıkabilirler. Şekillerin ne olduğunun farkındalar artık. Sosyalleşebilir, empati kurabilir ve ebeveynlerini gözlemleyebilirler. Bu nedenle ikinci yılını tamamlayan çocuklar bu yıl itibari ile ona kadar saymayı ve renkleri öğrenmeliler. Bu öğrenmeleri etkili olarak yapmak için elbette oyuncaklardan destek alabilirsiniz.

2 yaş için en etkili oyuncaklar bloklardır. Üst üste blok dizen çocuklar matematik zekalarını da geliştirirler. Ayrıca birden fazla ürün içeren oyuncaklar ile aynı şekilde problem çözme yeteneklerini geliştirebilirler. Örneğin; birden fazla arabaya sahipse, bir iki üç diye sayarken rakamları tanımaya başlarlar. Ancak rakamları görsel hafızalarına kaydetmeleri için üzerinde rakam yazılı olan matematik arkadaşı zürafa gibi oyuncakları tercih etmeniz gerekir.

fisher price eğitici oyuncak çeşitleri

Çocukların sosyalleşme konusunda zorluk yaşamamaları için onlara renkli bloklar haricinde köpekçik doktorda gibi doktor setleri ya da oyuncak bebek alabilirsiniz. Bu gibi oyuncaklar çocukların evcilik tarzında oyun oynamalarını teşvik ederler. Evcilik çocukların hayal dünyalarını genişletir, onları bir şeyler üretmeye teşvik eder, sosyalleşmelerine destek olur ve daha birçok şekilde gelişimlerini destekler.  Bu yüzden çocuğunuza 2 yaş eğitici oyuncak ararken sadece bloklar, resim defterleri ya da bunun gibi eğitim yanı ağır basan ürünlere yönelmeyin. Eğer onunla oynayacak bir arkadaşı yoksa oyunlarına siz katılın. Çünkü oyuncak ile oynamanın en keyifli yanı yalnız olmamaktır. Böylece oynadığı oyunlardan kazanımları daha yüksek olacak ve eğlenecektir. Eğlenen çocuklar daha fazla oyun oynamak isteyecek ve daha fazla öğrenecektir. Yalnız kalanlar ise, oyuncak çok fazla yarar sahip olsa da bir kısmı ile ilgilenecek ve çabucak sıkılacaktır.

3 yaş için Fisher Price oyuncak

3 yaş ve üzeri çocuklar artık zamanın farkındadır. Akşamı, sabahı ve öğlen vaktini öğrenmelidirler. Aktivitelere katılım süreleri artar ve oyunlardan daha fazla zevk alırlar. Bu zevk de daha fazla kazanım anlamına gelir. Oyun oynarken de kendilerini başkaları ile kıyaslarlar. Böylece insanların farklı duygularını keşfeder ve onları taklit ederler. Elbette bu faydaları elde etmek için 3 yaş eğitici ve gelişimlerine katkı sağlayan oyuncak modellerine göz atıp uygun olanları almak gerekir. Sizlere tavsiyemiz olan 3 yaş ve üzeri çocuklar için oyuncak modelleri ise;

Oyun setleri sayısı oldukça fazladır. Trenler, Batman oyuncakları, hayvan figürlü oyuncaklar, yarış setleri ve bunlar arasında çeşitli ürünler bulunuyor. Araçlar arasında kamyonlar, inşaat araçları, yarış arabaları, trenler ve Batman araçları yer alıyor. Tuvalet eğitimini henüz tamamlamamış olan ufaklıklar için eğitici tuvalet ürününü tavsiye ederiz. Uzaktan kumandalı araçlar arasında yine Batman araçları da yer alıyor. Batman seven çocuklar için dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

3 yaşındaki bir çocuk ile saklambaç gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Çünkü sayı saymayı ona kadar biliyor olmaları gerekir. Dil gelişimi yönündeki ilerlemeleri de kendilerini ifade ediyor olmaları gerekir. Ne istediğini ya da neler yaşadıklarını ailelerine anlatabilirler. Henüz bu gibi sohbetlere yeni başladıysanız, çocuğunuzla oyunlar oynayarak kendini daha iyi ifade etmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Okul öncesi için Fisher Price oyuncak

Çocukların çevrelerini keşfetmeleri için onlara birçok şeyi göstermemiz ve gösterdiğimiz nesnelerin ne işe yaradığını belirtmemiz gerekir. Ancak her nesneyi bulmamız ve çocuklarımıza göstermemiz mümkün olmayabilir. Bu nedenle oyuncaklardan destek alabiliriz.

Kamyon, polis ve ambulans gibi araçlar, hayvan ve meyve figürleri ya da uzay gibi gökyüzü bilimleri ile ilgili oyuncaklar tercih edebilirsiniz.

Okul öncesi dönemi özellikle ebeveynlerin en heyecanlı olduğu dönemdir. Çünkü çocukların yüze kadar sayabilmeleri, renkleri ve rakamları tanımaları ve kalem tutmayı öğrenmeleri gerekir. Bunları öğrenmeleri için yine oyuncakları tercih ederiz. Hangi oyuncakların daha etkili olacağını öğrenmek istiyorsanız hemen belirtelim.

  • Müzikli çiftlik oyun seti (bloklar)
  • Müzikli alfabe treni
  • 60’lı blok torbası büyük bloklar

Okul öncesi dönem için bu kadar çok blok çeşidi belirtme nedenimiz faydalarının çok fazla olmasıdır. Çocuklar blok oyuncaklarla oynarken gelişimlerini olumlu yönde desteklerler. Bu faydalardan birkaçını belirtelim;

  1. Hayal dünyaları genişler.
  2. Sosyalleşirler. Çünkü arkadaşları ile bir şeyler inşa ederken onlarla konuşurlar.
  3. Matematik becerileri gelişir.
  4. Motor becerileri gelişir.
  5. İletişim kurmayı öğrenirler.
  6. Üretim konusunda bir şeyler yapmak isterler.

Son dönemde çocukların, günün büyük bir kısmını ekrana bakarak geçirmeleri nedeni ile bazı gelişimleri söz konusu olduğunda, uzmanlar ne yazık ki geride kaldıklarını belirtiyor. Bu nedenle bir şeyler çizerken zorluk çekiyor, yalnız kaldıklarında bir oyun kuramıyor ya da iletişim kurmakta güçlük çekiyorlar. Bu da okul hayatlarındaki başarıyı çok fazla etkiliyor. Zekâsı yüksek olsa da birçok yeteneği hiçbir şekilde desteklenmediği için işlevselliğini yitirebiliyor. Bu nedenle her yaşı en iyi şekilde değerlendirmek adına oyuncakları asla hafife almamalıyız.

Fisher Price eğitici oyuncaklar

Fisher Price eğitici oyuncaklar çok fazla arandığı için sizlerle ayrı olarak belirtmek istedik. Aileler bebek ve çocukların herhangi bir eşya alırken onlara en kaliteli en faydalı eşyanın olmasını istiyorlar. Bu nedenle bizler de Fisher Price eğitici oyuncak modelleri arasından birkaçını belirtmek isteriz.

  • Eğlen ve öğren aktivite masası
  • Eğlen ve öğren eğici masalcı tırtıl
  • Müzik kutusu
  • Eğitici köpek
  • Eğitici mutfak seti
  • Eğitici hikaye kitabı

fisher price eğitici oyuncaklar

Fisher Price oyuncaklarının faydaları

Dil gelişimlerini etkiler. Çocuklar oyuncakla oyun oynarken yalnız da olsalar sayı sayar, renkleri söyler ya da oyuncaklarla iletişim kurmaya çalışırlar. Bu nedenle konuşan ya da şarkı söyleyen oyuncaklar dil gelişimlerini olumlu yönde destekler.

Hayal güçlerini geliştirir. Çocukların hayal dünyaları oldukça zengindir. Burada önemli olan bu zenginliği kullanabilmelerini öğretmektir. Bunun için de oyuncaklar alabiliriz.

  1. Problem çözme yeteneklerini geliştirir.
  2. Görsel hafızalarına destek verir.
  3. Motor becerilerini destekler.
  4. El göz koordinasyonu kurmalarını sağlar.
  5. Dikkat güçlendirir ve odaklanmayı arttırır.
  6. Duygularını yönetmeyi öğretir.
  7. Kaybetmeyi ve kazanmayı öğretir.

Oyuncaklar, çocuklar ve bebeklerin sinirsel uyarıma aç olan beynini beslediğinden, çocuğunuzun ilgisini daha uzun süre çeker. İnsanlar doğduğu an itibari ile öğrencidir ve en iyi oyuncaklar, onlarla eğlenirken ve eğlenirken öğrenebileceği oyuncaklardır. Daha da önemlisi eğitici oyuncakların etkisi ömür boyu sürer. Bu oyuncaklar ona okuma, matematik ve fen alanlarında bir başlangıç ​​sağlar. Çocuğunuzu akıllı yetiştirecek en önemli tutum olan öğrenme sevgisini geliştirirler. Harika bir eğitici oyuncak, çocuğunuza ilham verebilir ve onun ömür boyu sürecek tutkusunu tetikleyebilir. Ancak her çocuk farklıdır ve farklı şekilde öğrenebilir. Bunun yanı sıra her çocuğun becerileri farklıdır. Bu becerileri öğrenmek için bir oyuncak seçmesini ve oyuncaklar oynarken hangi konularda zorlandığını ya da hangi becerilerinin daha iyi olduğunu gözlemleyerek öğrenebilirsiniz.

Fisher Price oyuncak alırken dikkat edilmesi gerekenler

  • Çocuğunuzun yaşına ve cinsiyetine uygun oyuncaklar almanız çok önemlidir. Bir iki ay öncesinden ona sunduğunuz oyuncağı hiç umursamazken birkaç ay sonra ona sahip olmak için sabırsızlanabilir. Bunun yanı sıra çocuk ya da bebeğin gelişimine uygun olmayan oyuncaklar onlar için basit ya da karmaşık olabilir. Bu nedenle gelişime uygun oyuncaklar seçmek çok önemlidir.
  • Çocuklar için ince motor beceriler ancak bebeklik döneminde gelişmeye başlar ve iki yılı tamamlamak üzere olduklarında bu beceriler açıkça görülebilir. Bu beceriler, çocuklar yetişkinliğe ulaşana kadar gelişmeye devam eder. Bu nedenle, el ve parmak kullanımını destekleyen oyuncakları çocuklarınıza almanız çok önemlidir.
  • Bir oyuncak alırken çocuğunuza bir fırsat vermeyi unutmayın. Bir yaşından itibaren kendi oyuncaklarını seçmesi için onun var olan haklarına saygı duymalısınız. Kendi seçimleriniz ile aldığınız oyuncaklar onun ilgisini çekmeyebilir.

Fisher Price oyuncak modelleri genel olarak çocukların ilgisini çeken ve sevilen oyuncaklardır. Ancak daha önce belirttiğimiz gibi bir oyuncak almadan önce çocuğun ihtiyacı ve gelişimini göz önünde bulundurarak tercihler yapmalısınız.

Etiketler: fisher price oyuncak
Kasım 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR