Blog Başlık

  • Kasım 28, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Uyku arkadaşı bebeklerin uyumalarına destek veren bir oyuncak çeşididir. Uykusu gelen bebek mızmız ve huysuz hareketler sergiler iken bir uyku arkadaşına sahip olunca uyku sorunları ortadan kalkabilir. Çünkü uyku arkadaşı bunun için tasarlanıp üretiliyor. Üstelik fiyat olarak gayet uygunlar.

    Sakinleştirici ışık ve huysuzluğu yatıştırıcı sesler ile birleşince yetişkinlerin bile uykusunu getirmeyi başaran uyku arkadaşı, görselliği ile bebek ve çocukları etkilemeyi başarıyor. Karanlıktan korkmak, kötü rüya görmek ve daha birçok uyku sorunu için uzmanlar ebeveynlere uyku arkadaşı almalarını tavsiye ediyor. Ancak hangisi en iyi uyku arkadaşı ve hangi yaş grubu için uygun gibi soruların yanıtları her yerde bulunmuyor. Bu nedenle bu konuyu ele alıp uyku arkadaşı için tavsiyelerde bulunurken hangi ay ve yaşa uygun olduklarını da belirteceğiz.

    uyku arkadaşı
  • Kasım 28, 2021 Pratik bilgiler

    Oyuncak toplama işlemi anneler için yorucudur. Akşam çocukları yatağa yatırıp kendi uykularını feda ederler. Bunun nedeni oyuncak dağınıklığına çözüm bulamamasından kaynaklanır. Etrafa saçılmış, her odada en az bir parça oyuncak olması, her odanın toplanması gerektiği anlamına gelir. Koltuk altı, dolap arkası ve bunun gibi tenha yerlere düşen oyuncaklar temizlenir, durulanır ve kurulanır iken diğerleri de oyuncak toplama kutusu içerisine konulup bir daha oynanmak üzere beklerler. Evdeki dağınıklığa çözüm bulmak ve çok fazla oyuncak olduğu için büyük bir oyuncak toplama kutusu gerekir.

    Annelerin geneli oyuncakların kutulara sığmadığından ve her defasında etrafta kötü görünen oyuncakların yer aldığından şikâyet eder. Görünümü güzel, hacmi geniş ve çocukların oyuncaklarını kendilerinin toplamasını teşvik eden bir oyuncak toplama kutusu olsa ne harika olurdu, değil mi? Aslında, oyuncak sepeti sayısı oldukça fazla. Bununla birlikte oyuncak toplama dolabı bile piyasada satılıyor. Üstelik çocukları teşvik etmeye yönelik olarak tasarlandılar. Sorun şu ki, günün yorgunluğu üzerine çökmüş olan anneler, evin diğer üyeleri uyurken mesailerine devam ederler. Bu mesai yükünü azaltmak ve yavaşça sonlandırmak için en iyi oyuncak toplama kutusu hangisidir ve oyuncak saklama çözümleri nelerdir sorularını yanıtlayacağız.

    oyuncak saklama kutusu
  • Kasım 26, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    5 yaş için eğitici oyuncak almak isteyen sevgili okurlarımız için bir tavsiye listesi hazırladık. Ayrıca listede yer alan oyuncakların faydalarından bahsettik. Detaylı bilgi için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.Bir çocuğun bazı alanlarda yaşıtlarından önde, bazılarında ise gerisinde olması tamamen normaldir. Bunun nedeni, hepimizin bir şeyleri farklı şekillerde ve değişen oranlarda öğrenmemizdir. Burada önemli olan çocuğun geride kaldığını düşündüğümüz becerilerine destek olmak ve üstün yetenekleri için gerekeni yapmaktır.

    Çocuğunuz 6 yaşına gelmeden önce (anaokuluna başlamadan) okula hazırlıklı olmalıdır. Bu nedenle onun hangi yeteneklere sahip olduğunu, ilgi alanlarının ne olduğunu ve hangi konularda geride kaldığını öğrenmek oldukça önemlidir. Bunları nasıl anlayacağınız konusunda endişeleriniz olabilir. Size tam olarak neleri sevdiğini anlatabilir de anlatmayabilir de. Bunu hem onunla iletişim kurarak hem de onu gözlemleyerek en iyi şekilde öğrenebilirsiniz. Gözlem yaparken ya da onunla iletişim kurarken birkaç eşyaya ihtiyacınız olacaktır. Bu eşyalar da elbette eğitici oyuncaklar! 5 yaş eğitici oyuncak tavsiye listemize göz atıp çocuğunuzla mükemmel bir etkinliğe imza atarken onun hakkında pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Çocuklar bir hazine sandığı ve oyuncaklar da bu sandığın anahtarıdır. Hangi anahtarların doğru olduğu aşağıdaki başlıklarda belirtilmiştir.

    5 yaş eğitici oyuncak tavsiye
  • Kasım 25, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Oyuncak almak istiyorum, cümlesi çocuklu evlerde sık duyulur. Ancak ebeveynler yer kapladığı için oyuncak almak isteyebilir. Çünkü bir kez oynanıp kenara yığılan oyuncakların temizliği onları zorlayabilir. Bu nedenle de çocuğa oyuncak almak konusunda kararsız kalırlar.

    Bugünkü yazımızda köşede yığılmış olan oyuncakları tekrar kullanmak için tavsiyeler sunarken çocuğa neden iyi oyuncak almak gerektiği konusunu ele alacağız.

    çocuğa oyuncak almak
  • Kasım 24, 2021 Bebek Beslenmesi

    Bebeklerde doğum itibariyle birçok problem görülebilir. Bunlardan biri kabızlıktır. Bebeklerde kabızlık sıkıntısı yaşayan anneler oldukça endişeli ve üzüntülüdür. Çünkü kabızlık nedeniyle huysuz, beslenmek istemeyen, ağrı çeken ve sürekli ağlayan bir bebeğe sahip olmak, hele ki ilk aylarda oldukça zordur. İlk defa anne ve baba olan ebeveynler bu konuda kendilerini çaresiz hissedebilirler. Oysaki üçüncü kez anne olan hanımlar da aynı derecede zorlukta olabilir. Çünkü diğer bebeklerinde bu problemi hiç yaşamamıştır. Her iki durumda da şaşkınlık, çaresizlik, yorgunluk ve daha birçok olumsuzluk olduğu için eksileri bir kenara atıp daima gülümseyen ve sağlıklı bebekler için sizlere destek olmak istiyoruz.

    Bebeklerde kabızlık nasıl geçer ve bunun için ne yapılmalı gibi sorularınızın yanıtlarını almak için makalenin derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz.

    Bebeklerde kabızlık
  • Kasım 23, 2021 Bebek Beslenmesi

    Bebeğe kilo aldıran besinler anneler için oldukça önemlidir. Bebeklerinin besleyip tartan sevgili annelerimiz onların kilo almasını her şeyden çok isteyebiliyor. 6. ay itibari ile anneler, kaçıncı çocuğa sahip olsalar da aynı panik ortamını yaşıyorlar. Bazıları ilk bazıları üçüncü kez ek gıdaya geçerken bebeğine neler yedireceğini düşünüp endişeye kapılabiliyor. Çünkü beslenme şekli aniden değişen bebek için durumu kabullenmek, kolay olmayabiliyor. Bazıları yeni lezzetler tatmaktan hoşlanırken bazıları bundan hiç hoşlanmıyor. Bu nedenle hem yeni lezzetleri sevmeleri hem de kilo almaları için bebeklere kilo aldıran yiyecekler ve bu yiyeceklerin faydalarını ele alıyoruz.

    Bebeklere kilo aldıran yiyecekler
  • Kasım 22, 2021

    Ailecek oynanacak kutu oyunları arayışı içerisindeyseniz, en doğru adrestesiniz! Çünkü sizlere her kategoride yer alan aile kutu oyunları hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca eğlenceli olmalarının yanı sıra çocukların ve yetişkinlerin üzerinde birçok fayda sağlayacak en iyi aile kutu oyunları için tavsiyeler sunacağız.

    Tüm aile bireylerinin hoşuna giden bir aktivite bulmak, kolay değildir. Ancak masa oyunları diye geçen kutu içerisinde yer almış oyuncak çeşitleri ile boş zamanı değerlendirebilirsiniz. Geriye dönük harika bir anı bırakırken masa etrafından ailecek toplanmış olmak, ayrı bir güzel, değil mi? O zaman aile kutu oyunları için başlıklar hâlinde belirttiğimiz önerilere göz atabilirsiniz.

    aile kutu oyunları
  • Kasım 20, 2021

    Barbie kıyafetleri ile oyunlar daha eğlenceli! Barbie uzun yıllardır hayatımızda. Ortaya çıktığı gün itibariyle de büyük değişimler geçirdi. Küçük büyük herkes tarafından çok sevildiği için Barbie, bebek oyuncakları ile sınırlı kalmadı. Barbie lisanslı ürün sayısı bu nedenle çok fazla. Üstelik bir Barbie bebek sahibi olduğunuzda ona yeni Barbie giysileri alıp farklı oyunlar oynayabilir ya da oyunlara renk katabiliyorsunuz.

    Barbie bebek kıyafetleri arasında aksesuarlar, elbiseler, etekler, takılar ve daha birçok ürün çeşidi yer alıyor. Bunların yanı sıra evcil hayvan ya da araç da ekleyebiliyorsunuz. Üstelik Barbie’nin erkek arkadaşı olan Ken kıyafetleri de piyasada satılıyor. Bu karaktere hayran olan kızınız ya da oğlunuz için yeni kıyafetler alabilirsiniz. Hangi kıyafeti alacağınız konusunda kararsızdanız birbirinden güzel Barbie bebek kıyafetleri listemize göz atabilirsiniz.

    Barbie bebek kıyafetleri
  • Kasım 19, 2021

    LOL bebek oyuncakları çocuklar tarafından çok seviliyor. Bu da ebeveynler için keşif gerektiren bir durum demek oluyor. LOL oyuncak modelleri çocuklar için zararlı mı ya da faydalı mı, LOL bebek açılımı nedir ve neden bu kadar seviliyor gibi yüzlerce soru da akıllarında yer edinmiş oluyor. Çünkü bu oyuncaklar isim, model ve oyuncağın açılım şekli gibi birçok ilgi çekici yanlara sahipler. Bu nedenle sadece çocuklar değil herkes için şaşırtıcı oldukları kesin.

    LOL bebek oyuncakları, adı bebek oyuncakları olarak geçse de boyutları gereği büyük çocuklarında oynamalarına olanak sağlıyor. Üstelik sahip oldukları aksesuarlar çeşitliliğinin zenginliği yüzünden onlarla oyun oynama keyfi artıyor. Çocuklar keyifli bir şekilde bu oyuncaklarla oynarken bizlere de önemli soruların yanıtlarını bulmak kalıyor. İşte sizler için hazırladığımız LOL bebek oyuncakları hakkında aranılan soruların yanıtları…

    LOL bebek oyuncakları
  • Kasım 18, 2021

    Küçük oyuncak arabalar birçok amaçla alınabiliyor. Büyükler onlarla koleksiyon yapmak çocuklar ise oyun oynamak istiyor. Bu nedenle sadece çocuklar için değil büyükler için de üretiliyor. Üstelik firmaların tasarımlarının farklılaşması, yeni karakterlerin ortaya çıkması, teknolojinin getirileri ile eklenen özellikler ve daha birçok kavram küçük oyuncak arabalar için üretimde zenginlik kazanmalarına neden oluyor. Sonuç itibari ile herkes bir amaç ile küçük oyuncak araba alıyor. Peki ama çocukların en sevdiği küçük arabalar hangileri?

    Küçük büyük herkesin hoşlandığı eşyalar vardır. Bazıları giyim, bazıları mutfak bazıları da dekoratif eşyaları ile ilgilenir. Çünkü günün çoğunluğunu bu eşyalar ile geçirir ve onlara ihtiyaç duyarız. Çocukların ise en çok ihtiyaç duyduğu eşya oyuncaklardır. Bu oyuncaklar arasında küçük arabalar da yer alır. Kız ya da erkek çocuk fark etmeksizin çocuklar küçük arabalar ile oynamayı çok severler. Ebeveynler de onlara destek olmak için istediği oyuncakları almaya çalışırlar. Ancak bunu yaparken birçok detaya önem verirler. Küçük arabaların neyden üretildiği, hangisinin daha sağlam ve uzun ömürlü olduğu gibi özelliklerinin yanı sıra çocuklarına olan faydaları hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırlar. Bizde bu ayrıntıları tek bir sayfada toplayıp değerli ebeveynleri bilgilendirmeye çalışacağız. Koleksiyon yapmak ya da ne amaçla küçük araba almak isterseniz isteyin yazımızı okumadan küçük oyuncak araba alışverişi yapmayın! İşte küçük oyuncak arabalar, faydaları, çeşitleri ve özellikleri…

    Küçük oyuncak arabalar
  • Kasım 16, 2021

    Sesleri, görüntüleri, hikâyesi ve karakterleri gibi birçok yönden bizleri etkileyen Transformers serisi altı bölümden oluşuyor. Üstelik bu seriye 2023 yılında “Canavarların yükselişi” adlı yedinci film de eklenecek. Bu nedenle film henüz yayınlanmamış iken hayranı olduğunuz karakter hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz.

    Transformers karakterleri sayı olarak oldukça fazla. Ancak en popüler ve en etkileyici olanları sizler için seçtik. Transformers hikâyesini okurken şaşıracak, karakterleri hakkındaki bilgilere göz atarken bir kez daha hayranlık duyacağınıza eminiz. Hazırsanız başlıyoruz!

    transformers hikayesi
  • Kasım 14, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Bir yaban arısı nasıl robot ve araba olabilir ki? Transformers fimlerinde ana karakterlerinden biri olan bambılbi gerçek adı ile yaban arısıdır. Güneş enerjisi ile çalışır ve arılar gibi uçabilir. Düşmanlarına karşı elektrik gücünü kullanır ve adeta onları sokar! Peki, hem sevimli hem de çok güçlü olan bambılbi’yi sadece filmlerini izleyerek mi göreceğiz? Elbette hayır. Çünkü Transformers Bambılbi (bumblebee) çizgi filmleri, oyuncakları ve videoları ile de bizleri yalnız bırakmıyor. Video, film ve hikâyelerinden çok oyuncakları ile onu yanımızda görebilmek, oldukça eğlenceli.

    Bumblebee'nin yıllar içinde popülerliğinin artması ve sevenlerinin çoğalması, oyuncak üreticilerine mütevazi bir Volkswagen Beetle'dan Transformers: The Last Knight'daki süper şarjlı Chevrolet Camaro'ya kadar bu yabanarısı karakteri sürekli olarak olanak tanımış oldu . Bu nedenle, yıllar boyunca düzinelerce farklı Bumblebee versiyonu oluştu. Ayrıca her biri bir öncekinden daha heyecan verici ve eğlenceliydi. En iyi Bumblee versiyonlarının çoğu, onun imzası olan sarı ve siyah boya işinin bazı varyasyonlarına sahip olsa da, her defasında bu oyuncaklar yeni ve farklı şekillerde karşımıza çıktılar. En yeni, en farklı ve en eğlenceli Bumblebee (bambılbi) oyuncak çeşitleri ve Bumblebee hakkında yaz içerisinde birçok bilgiye yer vereceğiz. Bu sevimli yaban arısı için detaylı bilgilere ulaşmak için makalemizin derinliklerine doğru ilerleyebilirsiniz.

    bambılbi oyuncakları
  • Kasım 13, 2021 Oyuncak Tavsiyeleri

    Dünyanın en eğlenceli oyunu sizce nedir? Bizce dünyanın en güzel ve en eğlenceli oyunu evciliktir. Amacımız sadece oyun oynamak ve eğlenmek iken farkında olmadan anılar biriktiririz. Üstelik kendimiz adına birçok kazanım elde ederiz. Fiziksel, psikolojik ve zekâ gelişimi olarak evcilik oyunu oynamanın faydaları oldukça fazladır.

    Bazıları evcilik oyununu en eğlenceli oyunlar listesine bile eklemeyebilir. Bunun nedenleri arasında cinsiyet yer alabilir. Aslında, evcilik oyunu her iki cinsiyet için aynıdır. Bununla birlikte birçok anne oğluna oyuncak bebek almaz. Çünkü erkek çocuklar sadece araba ile oynamalıdır! Ne yanlış bir düşünce, değil mi? Ancak bu bize doğru gibi gelebiliyor. Çocuk yetiştirirken tecrübe sahibi olmak için bazen yanlış yapmak gerekebiliyor. Önemli olan da yanlışları doğruya çevirmektir. Bugünkü yazımızda dünyanın en eğlenceli oyunu olan evcilik oyunu neden tüm çocuklar oynamalı ve bu oyunun çocuklar üzerindeki faydalarının ne olduğundan bahsedeceğiz.

    Dünyanın en eğlenceli oyunu
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR